Skocz do zawartości

Pomysł na dodatkowy biznes

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

@ilgesu: Może sobie nie wyobrażasz. Ale wyobrażasz sobie to, że po lipcu i sierpniu jest mało turystów w ustce ? I dla kogo będę miał robić te posiłki ? Dla siebie ? Dla kobiety ? Dla rodziny ?

Jeżeli miejscowość Ustka nie uderzy z konkretną reklamą w polsce i nie przyciągnie turystów na inne miesiące (10 pozostałych) to turystyka będzie słabo się tutaj rozwijała. Panowie mam bardzo duże doświadczenie w tej dziedzinie zarówno praktyczne jak i teoretyczne oraz wykształcenie. Dlatego wiem o czym mówię i jestem racjonalistą. Dlatego w chwili obecnej nie będę inwestował 100 tys. w porządną kuchnie (bo jak coś robić to porządnie, a nie na odp***ol) i wolę jakiś dodatkowy biznes rozkręcić, który będzie przynosił mi większe zyski w skali roku niż wydawanie posiłków dla gości przez 2 miesiące konkretnego sezonu.

Mogę śmiało z wami negocjować i podawać konkretne przeliczenia, bo wiem co mówię i nie z jednego pieca chleb jadłem.

//EDIT

Eliash: doskonale o tym wiem, ponieważ znam się na standaryzacji obiektów, które są przydzielane przez pracowników lokalnych organizacji turystycznych.

Lecz tą nazwę i wiele innych używam do reklamy/pozycjonowania swojej strony. Tak samo jak osoby pozycjonujące swoje katalogi używając fraz "darmowy katalog stron" po czym podczas dodawania wpisu trzeba zrobić opłatę, bo to już nie jest katalog darmowy lub nigdy nie był, a był pozycjonowany na taką frazę aby wykorzystać chwyt reklamowy "darmowy"

Tyle ode mnie na ten temat.

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tylko że punkt w którym będzie jedzenie dla gości, nie musi być czynny przez 2 miesiące. Nie musi to być miejsce, z którego nie korzysta nikt inny. Sam mieszkam w miejscowości która ma 5000 mieszkańców i są tutaj na przykład 2 pizzerie 3 puby i 3 ogromne zajazdy, które żyją tylko z żarcia, a miejscowość jak widzisz jest mniejsza niż Ustka ponad 3-krotnie, a turystów zero przez cały rok. A utrzymują się, to znaczy, że dochody są. Nie musisz tego ograniczać TYLKO do swoich klientów, a jak widzę po sprzęcie, nie trzeba tutaj nie wiadomo czego.

Jeżeli miejscowość Ustka nie uderzy z konkretną reklamą w polsce i nie przyciągnie turystów na inne miesiące (10 pozostałych) to turystyka będzie słabo się tutaj rozwijała.

a macie w tej Ustce jakieś "stowarzyszenie lokalnych przedsiębiorców dla promocji miasta" ? skoro masz doświadczenie i wykształcenie może to byłby dobry kierunek, nie jest to co prawda typowy biznes ale będąc animatorem takiego przedsięwzięcia otwierają się nowe perspektywy; projekty unijne, szkolenia, etc. Dodatkowo jeśli taka inicjatywa dobrze się rozrośnie to "zarząd" może spokojnie pobierać pensję.

wypozycjonować stronę sobie możesz nawet na hotele ***** ale nazwa którą używasz w swoich reklamach i w nazwie obiektu jest myląca, i gdyby ktoś się uparł to mógłbyś mieć problemy. Przykładowo, jeżeli wybieram się na wczasy widzę "Pensjonat" to wiem, że jest tam stołówka, bar czy cokolwiek co zapewni mi wyżywienie więc może ktoś być niezadowolony :) a z praktyki wiem, że kilku moich klientów musiało usunąć z nazwy Pensjonat aby uniknąć problemów.

@Eliash: To musieliby przyczepić się do 3/5 ogłoszeń w internecie świadczących usługi hotelarskie :) Bądźmy realistami jeżeli ja nie szukam wrogów na siłę to po co ma ktoś robić pod górę skoro ja nikomu też nie robię ? Żyję z ludźmi w zgodzie i wrogów jakoś nie mam, bo nikt nie chciał podpalić mi biznesu, nie przychodzi urząd skarbowy, więc jakoś funkcjonuje w zgodzie z naturą...

@ilegsu: to zapraszam do Ustki i zobaczysz ile tutaj jest knajpek i stołówek. Naokoło mojego obiektu znajdują się 3 w promieniu 100 metrów, a przejść kolejne 100 i zaczyna się promenada a tam jest z 10 kolejnych, a w całej Ustce jest pełno tego... Dlatego wolę nie pchać się w coś co może mnie pogrążyć i nie spełnić moich oczekiwań. Tzw. "W oczekiwaniu na klienta"

@Lenny:

Niestety mam inną osobowość. Nie lubię się udzielać społecznie, bo robiąc coś społecznie nie każdy to docenia, a człowiek czas poświęca, a profity z tego takie że nie wiem czy na rachunki by człowiek zarobił. Dlatego wolę robić swoje i pozostawić to ludziom, którzy są dobrymi mówcami, mają jakieś doświadczenie i lubią się spełniać w takich sferach i przedsięwzięciach.

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Myslę, że sala konferencyjna może być dobrym pomysłem.

Powinno to zainteresować małe i średnie firmy ze słupska i okolic ( nie wiem jaką masz baze noclegową. noo i obowiązkowy catering dla nich). Wcześniej pracowałem w średniej wielkości firmie związanej z finansami. 4-6 rtazy w roku odbywały się różnego rodzaju szkolenia i integracje. Z doświadczenia wiem ( czasem ja byłem odpowiedzialny za znalezienie ciekawego miejsca) wiem, że mało komu chce się jechać dalej niż 50-70 km.

Na dalsze wyjazdy idzie większa kasa, tym samym chce się czegoś lepszego. Dużo dobrego jedzenia, alkohol, rekreacja typu bilard, lotki itp. i koniecznei jakas sala z nagłośnieniem do tańców ( bo to nieodłączny element, szkoleń , integracji :)

Noo i miejsce na ogniska.

Dobrze by było jakbyś miał przygotowane gotowe pakiety ( z podziałem na liczbe osób i na zróżnicowane atrakcje) dogadaj się z kims z okolicy np. na quady, paintball itp.

na to firmy jezdza cały rok.

Pozwodzenia i daj jakiś rabat dla uzytkowników PIO na noclegi w wakacje/majówkę/romantyczne weekendy :D

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

@ilgesu myślałem, że Częstochowa ma 240 tyś. mieszkańców

Mam wpisane Częstochowa, aby zorientować się "mniej/więcej" w którym miejscu Polski można mnie spotkać. Miejscowość leży rzut kamieniem od Czewy. Zresztą wpisując miejsce zamieszkania, musiałbym walnąć z 10 miejscowości, w których mieszkam na zmianę.

@Eliash: To musieliby przyczepić się do 3/5 ogłoszeń w internecie świadczących usługi hotelarskie :jezyk1:

Jeśli używasz słowa pensjonat na swojej stronie lub w reklamach, a obiekt pensjonatem nie jest, to prędzej czy później skontaktuje się z Tobą stosowny urząd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności