Skocz do zawartości

Zaplecze na blogach.

Fafnir

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zanim się tutaj zarejestrowałem trochę już czytałem tematy na tym forum oraz blog lexy.com. Niedawno założyłem sklep hobbystyczny, modelarski z grami bitewnymi etc. Chciałbym go szybko i dobrze wypozycjonować, na razie korzystam z zewnętrznej firmy się tym zajmującej ale za jakiś czas chciałbym sam się trochę za to zabrać. Po analizie tematów na forum i blogów doszedłem do wniosku że wpierw zacznę od zaplecza - mój plan jest następujący: założyć z 10 blogów tematycznych np na blogspot i innych tego typu serwisach. Następnie każdego dnia pisać jeden artykuł na kązdym z nich z ok 10 backlinkami zawierającymi na razie tylko jedno słowo klucz jakieś long tail. Przy czym te strony zapleczowe troche podlinkować na preclach a po paru tycgodniach dać im na głowę np. jakiegoś blasta po 3 tyś backlinków żeby je trochę podbić w górę i jednocześnie na preclach cały czas linkować. Co Wy o tym myślicie czy na takich blogach i w ten sposób da rade ruszyć moją główną stronę. Obecnie nie chce bostować swojego sklepu bo boje się bana albo filtra zwłaszcza że to straszna świerzynka.

Z góry dzięki za pomoc i konstruktywną krytykę.

Mam nadzieję, że zrozumiałem źle i że:

każdego dnia pisać jeden artykuł na kązdym z nich z ok 10 backlinkami zawierającymi na razie tylko jedno słowo klucz

nie oznacza, że chcesz każdego dnia dodawać jeden tekst, w nim 10 linków i każdy z tych linków zawierający to samo słowo kluczowe?

Pozycjonując swoją stronę stworzyłem 5 blogów na wordpressie, do każdego dodałem 20 tekstów (ustawiłem sobie automatyczną aktualizację wpisów). Każdy tekst minimum 1000 znaków, dwa linki, każdy na inny anchor i linkujący do innej podstrony pozycjonowanego serwisu. Aktualizacja jeden post na dzień. Dodatkowo co trzeci post był bez linków, sama treść. Efekt - bez katalogowania strona wpadła do top 5 na 4 średniotrudne frazy.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Tak źle zrozumiałeś ;) ja się pomyliłem miało być jeden artykuł dziennie z 2 backlinkami. Wielkie dzięki za odp. wiele mi to pomogło. Mówisz że miałeś 20 tekstów to czy te teksty na każdy blogu się powtarzały czy każdy blog miał osobny zestaw 20 artykułów?

Możesz się jeszcze wypowiedzieć w kwestii blasta - opłaca się dawać na takie blogi na początku czy sobie darować?

Dzięki za pomoc :).

Razem było 100 unikalnych artykułów, po 20 na każdy z blogów. Powielanie treści nie ma najmniejszego sensu i nie przyniesie efektu - najwyżej te negatywne, bo google oceni to jako duplikat.

Ja ich nie blastowałem ani nie linkowałem jakoś specjalnie, jedynie dodałem do kilku katalogów (ale nie było ich więcej jak 10 sztuk) i presselli.

Zaplecze zapleczem, ale na początek proponuje przelecieć darmowe katalogi i precle + dopalenie jakąś maszynką. Na frazy "long tail", o których wspominasz, może to wystarczyć. Moim zdaniem najpierw lepiej wypróbować prostsze rzeczy, a dopiero potem ewentualnie przejść do zaplecza. Chyba, że masz czas pisać i linkować 10 stron jednocześnie.

Wielkie dzięki za pomoc zatem nie będę zaplecza bostował niczym, od wczoraj założyłem już z 10 bloogów na wordpress. com i zgłosiłem je do katalogu googla i czekam aż się pojawią w googlach. Myślę że od poniedziałku ruszę z pisaniem artykułów tak jak to radził Sindirus.

Orientujecie się czy takie chyba średnio trudne hasło Warhammer uda mi się wypozycjonować przynajmniej do top 5 tym sposobem.

Wejdź na stronę: https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal i zobacz na jakie hasła możesz pozycjonować stronę, które mają najwięcej odwiedzin, zapytań w wyszukiwarkach, jaka jest konkurencja itp.

Już sprawdzałem - znam to narzędzie i niby konkurencja na to słowo jest niska. Mam jeszcze jedno pytanie - ostatnio(jakieś 2 dni temu) umieściłem na kilku preclach parę artykułów i jak np. sprawdzam za pomocą majestic, backlink watcher ilość linków na moją stronę to nic mi nie pokazują. Czy to znaczy że robot googla jeszcze nie zindeksował tych linków na preclach ?

Nie ma narzedzia, ktore pozwoli Ci sprawdzic jakie linki zaindeksowal bot google. Te wszystkie strony co podaja odnalezione linki korzystaja z wynikow Yahoo, albo wlasnych botow. To o czym wie bot Google jest niezbadane :D

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności