Skocz do zawartości

Nowy sklep , dam radę się przebić ?

Komi77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam sklepik który przydało by się wy-pozycjonować.

Otwarcie nastąpi prawdopodobnie 1 maja.

konkurencja jest już trochę na rynku i tak...

Raporty z www.majesticseo.com dla pierwszych w wynikach konkurencyjnych stron :

>>>>1<<<<

Referring Domains >326

External Backlinks > 1,727

245 Referring IP addresses

184 are Class C subnets

4,102 Indexed URLs

>>>>2<<<<

Referring Domains >187

External Backlinks >9,905

161 Referring IP addresses

132 are Class C subnets

1,550 Indexed URLs

>>>>3<<<<

Referring Domains > 40

External Backlinks >3,597

33 Referring IP addresses

33 are Class C subnets

1,441 Indexed URLs

Da się przez to przebić ?

Jakie były by orientacyjne koszty przy zleceniu ?

Co to za narzędzie?

Według mnie dużo wkładu finansowego, pracy i czasu trzeba by włożyć, nie tylko nad stworzeniem site, ale też linki.

Oczywiście chodzi mi żebyś przebił te statystyki, bo jeśli chodzi Ci o frazę to oczywiście nie wiemy nic.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Ok to kilka fraz , jeszcze nie rozgryzłem w jakie słowa kluczowe celować przy pozycjonowaniu :

> sklep decoupage

> wyroby drewniane

> galanteria drewniana

Sklep sprzedaje takie kuferki ,skrzyneczki, drobiazgi z drewna . Produktów w sklepie ok 130 rodzajów.

Tu jest strona z przykładową ofertą >> Sklep decoupage . Nie patrzcie nad nią pod względem optymalizacji kodu bo to nie ona będzie pozycjonowana a oddzielny sklep na silniku presta shop.

Zbytnio się na tym nie znam więc pozycjonowanie zlecę jakiejś firmie + sam postaram się coś robić.

da sie wypozycjonowac - bezproblemowo :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

da sie wypozycjonowac - bezproblemowo :)

Wszystko się da zrobić tylko sprawa rozbija się o fundusze.

Ile pozycjonowanie może średnio kosztować na miesiąc na te frazy ? Pytanie dosyć głupie ale kompletnie się na tym nie znam i nie chciałbym utopić gotówki w czymś co nie przyniesie wymiernych korzyści.

Jak to jest z umowami zaczynam płacić po osiągnięciu odpowiedniej pozycji czy od razu co miesiąc płacę odpowiednią kwotę ?

bestos - jak jeszcze nie znasz majesticseo,com to czas poznać, bo warto. Szczególnie, że to za darmo :)

DominikPi - tak w ogóle bez inwestycji to jakikolwiek projekt trudno w obecnych czasach zrobić, Ale jak już to ręcznie jedziesz po katalogach i preclach, ale to będzie sporo roboty bo musisz naprawdę robić wiele fraz. Przecież sklep nie będzie miał kilka towarów. Ewentualnie popatrz może w dziale narzędzia i znajdziesz coś dostępnego. No ale podstawowe pytanie czy sklep jest odpowiednio zrobiony pod kątem seo. Szczegóły znajdzie dzięki G, ale np. lepiej unikać fabrycznych opisów, bo takie wielu innych też używa, a zrobić trochę bardziej autorsko. Przyjazne urle też nie zaszkodzą :D No i struktura sklepy niezbyt głęboka - 2-3 poziomy góra. O linkowanie wewnętrzne też dobrze zadbać. To takich kilka, ale warto znależć inne zasady i zweryfikować z rzeczywistością. Lepiej to teraz zrobić niż potem "sprzątać".

na takie frazy wypozycjonujesz sie sam, bez zatrudniania ekipy

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

bestos - jak jeszcze nie znasz majesticseo,com to czas poznać, bo warto. Szczególnie, że to za darmo :)

DominikPi - tak w ogóle bez inwestycji to jakikolwiek projekt trudno w obecnych czasach zrobić, Ale jak już to ręcznie jedziesz po katalogach i preclach, ale to będzie sporo roboty bo musisz naprawdę robić wiele fraz. Przecież sklep nie będzie miał kilka towarów. Ewentualnie popatrz może w dziale narzędzia i znajdziesz coś dostępnego. No ale podstawowe pytanie czy sklep jest odpowiednio zrobiony pod kątem seo. Szczegóły znajdzie dzięki G, ale np. lepiej unikać fabrycznych opisów, bo takie wielu innych też używa, a zrobić trochę bardziej autorsko.

bestos - jak jeszcze nie znasz majesticseo,com to czas poznać, bo warto. Szczególnie, że to za darmo ;)

DominikPi - tak w ogóle bez inwestycji to jakikolwiek projekt trudno w obecnych czasach zrobić, Ale jak już to ręcznie jedziesz po katalogach i preclach, ale to będzie sporo roboty bo musisz naprawdę robić wiele fraz. Przecież sklep nie będzie miał kilka towarów. Ewentualnie popatrz może w dziale narzędzia i znajdziesz coś dostępnego. No ale podstawowe pytanie czy sklep jest odpowiednio zrobiony pod kątem seo. Szczegóły znajdzie dzięki G, ale np. lepiej unikać fabrycznych opisów, bo takie wielu innych też używa, a zrobić trochę bardziej autorsko. Przyjazne urle też nie zaszkodzą :) No i struktura sklepy niezbyt głęboka - 2-3 poziomy góra. O linkowanie wewnętrzne też dobrze zadbać. To takich kilka, ale warto znależć inne zasady i zweryfikować z rzeczywistością. Lepiej to teraz zrobić niż potem "sprzątać".

1 .Kurcze tego to nie wiem ale chyba tak. To gotowy szablon sklepu presta shop ja tylko wpisuje dane.

2. Niestety będą tylko takie bo fabryka to ja :) no jestem producentem.

3. To jest widzę że w formularzu dodawania towaru same się tworzą. Do końca nie wiem co to jest ale mniej więcej to pojmuje > zamiast adresu z cyferek i znaczków 17u49fdnfh1 mam np. najnowsze BMW.

4 . Struktura to 2 główne kategorie w nich podkategorie a w podkategoriach produktu. Czyli pojedynczy produkt znajduje się w 3 poziomie.

5. Linkowanie wewnętrzne o co dokładnie chodzi ? Mam opis produktu a w nim wzmiankę o innym produkcie i link do takowego ?

Czy w SEO produktu wpisywać dużo wyrażeń czy pozostać przy najważniejszych.

Przerobiłem już co to jest long tail

Tworzenie zaplecza , zaplecze na blogu.

Rozbudowane unikalne opisy produktów

Udało mi się zgubić linka do katalogu katalogów SEO > polecanego na forum .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności