Skocz do zawartości

Panda update coraz blizej w PL

staff

Rekomendowane odpowiedzi

wyników szukania się nei indkesuje - nie wolno

To chyba było do mnie

Żeby było jasne, mówię o wynikach wewnętrznej szukaczki wyszukującej w bazie strony podstron z żądaną słowem/frazą.

Coś mi zaświtało, jutro się poprawi "szukaj" na "tag" lub coś podobnego.

Edit: Co do zgreda (katalogu zgred) wczoraj o nim pomyslałem, ale jak zobaczyłem site odłożyłem na później, ale widzę w top10 na "katalog stron" więc chyba nic mu nie jest na razie.

C.png

C.png

• Odpowiedzi 203
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Z moich obserwacji widzę, że linki ze stron niezwiązanych tematycznie wpływają chyba negatywnie na pozycję strony. Dawniej najwyżej nie dawały powera.

A dlaczego wyciągasz takie wnioski? U mnie stronki, które były na próbę linkowane praktycznie w 97% rumakiem, LFE i Scrapeboxem siedzą w topach. Tam większość linków to syf.

Ciekawostka. Wczoraj pisałem o banach. Dzisiaj okazuje się, że dla części domen wrócił SITE.

Google nie tylko gubi site ale także cache i przypisuje błędne daty indeksacji. Z pierwszych obserwacji działania tego algo widzę że zacznie się wyższa szkoła jazdy.

Co do wylotów z top 10, po prostu najczęściej następne strony awansują +1. Od zeszłego roku intensywnie do topu są wciskane strony uznanych marek.

U mnie panda dla jednej ze stron(kilku fraz) wygląda tak:

pandadx.jpg

nihil fit sine causa

myślę że najlepszą od powiedz czy w Polsce mamy pandę będą wyniki z niedawnego konkursu gdzie spam gonił spam .

Tak na poważnie przy 100 wartościowych domenach nie widzę generalnie masakrycznych spadków, lekki spadek średnich fraz oraz mały spadek site na stronach nawet zbierających lekki spam, nie widać zbytnio jakiegoś dużego echo, tak że nie widzę jakiś efektów możliwe że odczuje je po długim weekendzie. Tak że póki co spokój i cisza możliwe że przed burzą :D

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Trotyl ja dokładnie takie spadki notowałem ok 2-3 marca. Myślałem, że to Panda pomimo tego, że wszędzie pisano, że w Polsce jeszcze jej nie ma. Teraz zakładam, że tego dnia zostało oflagowane kilkaset moich zaplecz, które były wykorzystywane do pozycjonowania tych stron. W dniu wczorajszym strony te zostały zbanowane. Może to nie Panda tylko Twoje zaplecza dostały po du**e?? :D Oczywiście nie życzę Ci tego.

Sprawa jest prosta. Google za sprawą "pana X" zorganizowała konkurs pozycjonowania stron na początku tego roku. Dla przypomnienia fraza konkursowa brzmiała: "wpolscemamymocneseo". Za sprawą konkursu Google dostało na tacy tysiące witryn służących wyłącznie ręcznej manipulacji wynikami wyszukiwania. Mając zbiór takich stron, które linkują anchorem "wpolscemamymocneseo" co najmniej 2 razy do innych witryn - wystarczy obniżyć lub całkowicie wyzerować moc wszystkich linków wychodzących z takiego "zaplecza" by ujrzeć to co widzimy obecnie w SERPach... Na skutki nie trzeba było długo czekać, konkurs zakończył się jakieś 3 tyg temu.

Staty:

External Backlinks

2,457,705

4,196 Referring IP addresses

2,174 are Class C subnets

Może to nie Panda tylko Twoje zaplecza dostały po du**e??

Być może nie koniecznie moje ale wszystkie wszystkich :D

E:

Mając zbiór takich stron, które linkują anchorem "wpolscemamymocneseo"

Scrapeboxem pozbierali :)

nihil fit sine causa

wg mnie panda juz szaleje. jak byly drobne zmiany to lecialo pare fraz a nie kilkadziesiat/kilkaset

google panda w polsce?

u mnie i znajomych caly czas cos leci, spadki sa w site i to porzadnych stronach, nie tylko zapleczu (np serwisach od lat bedacych w topie z site ponad 150k)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności