Skocz do zawartości

Panda update coraz blizej w PL

staff

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 203
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Teraz to i mnie się wydaje, że coś się dzieje. Nagle pozycje wielu stron się ruszyły bez względu na to, czy były ostatnio linkowane czy nie - w sumie to największe ruchy widzę na prawie że zapomnianych stronach zapleczowych. Jak jakiejś frazy nie było przez bardzo długi okres nawet w top 100 to teraz sobie wskoczyła.

Druga sprawa to zmiany na stronach linkowanych ostatnio. Na kilku przykładach widzę, że frazy, które nagle spadły ok. 19-24 kwietnia, teraz wracają na tamte pozycje. Może to dopiero przygotowania do Pandy.

u mnie również pojawiają się dziwne spadki o około 15-20 oczek na kilkunastu pozycjonowanych frazach, które siedziały w topie. Procentowo jednak większość fraz pnie się w górę. Pozycje rosną na kilku stronach, które nie były linkowane od kilku miesięcy. Jest to moim zdaniem dowód na to, że pojawiają się już jakieś zmiany algorytmu.

Właśnie zauważyłem, że PiO wyleciało na jedną z fraz z "długiego ogona" na którą od jakiegoś czasu linkowałem swoją stronę firmową, a na które PiO było zaraz pode mną. Czyżby był to kolejny dowód na to, że Panda działa już w Polsce?? Na Kilka innych fraz LONG TAIL-owych, na których PiO również było wysoko, teraz go nie ma albo jest poza top30.

Zobaczcie na Alexe i spadek ruchu na PiO w ostatnim czasie. LINK

A ja ostatnio widzę dziwne skoki site. Najpierw jedna stronka, ale myślałem, że to po zmianach jakie wprowadziłem, m.in. zmiany adresów podstron z przekierowaniem 301. W efekcie nastepnego dnia site z ponad 1k spadł do ok. 120, ale po wpisaniu site:[domena]/[prefix grupy podstron] było ok, tj. nie ubyło. Następnego dnia site wrócił i teraz przybywa.

Dziś zdziwiłem się bo site innej strony z ponad 1,6k spadł do 10, ale tak jak z tamtą po wpisaniu site:[domena]/[prefix grupy podstron] pokazuje bez zmian po kilkaset wyników. Sprawa o tyle dziwna, że na tej stronie niec nie zmieniałem. Ciekawe czy ma to związek z pandą, czy to tylko zbiego okoliczności.

C.png

C.png

Tak przy okazji. Jak GWT pokazuje średnią pozycję powiedzmy 3,5 a każde inne narzędzia od miesięcy pokazują mi 1. Czy do średniej doliczane są wyniki adwords?

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

alle dziś przeciąg w serpach - straszzzny ... i to bez wspólnego mianownika.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności