Skocz do zawartości

Panda update coraz blizej w PL

staff

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 203
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a mnei site na zgredzie skacze jak kon przez przeszkode - raz 1-2 tysie żeby za chwile zwrocić od 115 do 230 tysi - ZONK

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to nie były żadne sity pod SWLe. nie stosuję żadnych narzędzi Google. nie było na nich analyticsa ani nie były podpięte pod GWT. były to strony zapleczowe, z których linkowane były strony klientów. Oparte w 100% na unikalnych tekstach. struktura linków była różna. nie ma praktycznie żadnych cech wspólnych poza tym, że większość stron to były blogi. poleciało poza tym kilka Easydirów i Indexu. Zostało 100% stron postawionych na Scuttlu. Zostały też w 100% strony na domenach, które nie były przechwycone. Rejestrowane były jako zupełne świeżynki.

Myślę, że Google udoskonaliło algorytm do wychwytywania tego typu stron. Może zwracać uwagę przede wszystkim na domeny przechwycone, gdzie np. wczesniej przez 10 lat była strona w j.francuskim a nagle po zmianie właściciela zmienił się język. Poza tym niektóre blogi nie miały zdjęć i innych bajerów, o których pisał np. Zgred w temacie Pandy na swoim blogu. Nie wszystkie teksty na blogach miały linki wychodzące. Na pierwszy rzut oka wszystko wyglądało ok. Ban nie poleciał na IP, ponieważ jak kilka stron stało na jednym IP to np. na 4 strony 2 tylko zaliczyło bana. Tak samo jeżeli chodzi o osoby, na które były rejestrowane domeny. Tutaj również bany nie poleciały po danych Whois.

2 marca pisałem na PiO o spadkach na pozycjonowanych stronach (wtedy podejżewałem o to Pande). Teraz myślę, że już wtedy Google oflagowało strony, na których teraz poleciał Ban. Myślę, że oflagował je automat a nie żaden moderator. Nie da się odnaleźć reguły postępowania i doboru stron zbanowanych poza tym, że ban dotknął tylko domeny przechwycone (jednak też nie wszystkie).

Dzisiaj nie pojawiły się jeszcze żadne spadki na pozycjonowanych stronach. Zobaczę jak będzie to wyglądać po tygodniu od bana. Jeżeli nie zanotuję żadnych spadków będzie to dowodem na to, że tak na prawdę 2 marca moc linków ze stron oflagowanych została wyzerowana i strony te zostały zgłoszone do bana. teraz po prostu widzę, o których zapleczach mogę zapomnieć.

a mnei site na zgredzie skacze jak kon przez przeszkode

Jak mniemam Panda też ma się zająć powielonymi w tysiące treściami....W sumie to będzie dobry test czy warto przyjmować unikaty w katalogach, czy nie...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Czy osoby które zanotowały spadki bądź wzrosty wciągu ostatnich 3-4 dni mogą potwierdzić, że dzieje się to między innymi pod podanym wcześniej ip 209.85.225.101 ( do sprawdzenia: https://www.optymalizacja.com.pl/google-dance/ następnie wybierasz grupe DC z rozwijanej listy. interesuje Cię 209.85.225.* po czym wyświetli Ci sie pionowa lista dla danego przedziału Dc, pierwszy w kolejności jest ip 209.85.225.101 podświetlony na niebiesko) oraz czy adres ten uważacie za wiarygodne źródło jeśli chodzi aktywność Pandy.

Pytanie również do osób, które 3 tygodnie temu doświadczyły wzrostów czy spadków jak miewają się ich pozycję pod tym ip.

Od siebie moge dodać że na interesujące mnie frazy spam i marnej jakości wyniki nadal trzymają się wysoko. Poza tym nie zauważyłem większych zmian w serpach i może ta cała panika to fałszywy alarm i jedynie drobna korekta w serpach.

Jak panda wpadła do usa i na angielskie serpy to do trzech dni praktycznie im sie wyniki zmiksowały.

może najpierw dziecko Pandy wpuścili...

ytanie również do osób, które 3 tygodnie temu doświadczyły wzrostów czy spadków jak miewają się ich pozycję pod tym ip.

Moje stronki nie wróciły do topek. Z top10 pospadały (obie na ok 40 fraz były monitorowane) poza 50., po czy na chwilę wróciły na 30-40 miejsca, potem znowu wycięło, i teraz trzymają się na 30-40. Przypomina mi to sytuację z października/listopada tak samo z moimi mocnymi stronami się działo, po czym z dobrym umiarkowanym linkowaniem wracały do top20,10. Ale Panda to to nie jest. Przy tylu poprawkach do algorytmu zawsze coś wyjdzie.

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Moim zdaniem to jeszcze nie Panda, a jedynie echo wycięcia części spamu w anglojęzycznym Internecie. Wszystko co poszło do góry z blastów (fora, blogi - głównie anglojęzyczne), teraz spada. Pozycjonowane przeze mnie strony (praktycznie zero blastów), nie odnotowały żadnych większych spadków. Jedynie w okolicach 20.03 do 15.04 były drobne zmiany niewielkiej części fraz zarówno w górę, jak i w dół.

Z drugiej strony kilka moich stron które pozycjonowałem w sposób bardziej zbliżony do white seo doświadczyło bardzo ładnych wzrostów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności