Skocz do zawartości

Panda update coraz blizej w PL

staff

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zauważyłem dziwną rzecz. Szukamy jakieś frazy. Strona XXX.pl pojawia się zarówno na np. 7 miejscu, oraz jakaś inna podstrona XXX.pl/cos tam (nie subdomena tylko podstrona) na 12 i 13. Tego nie było. U mnie na razie tylko 1 strona poleciała z TOP1 na top 8-10. A siedziała twardo grubo ponad pół roku. Na razie inne strony trzymają swoje pozycje, a nawet lekkie zawirowania ku górze.

• Odpowiedzi 203
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie będę się sprzeczał ale wydaje mi się, że byłoby to krzywdzące dla stron, które pozycjonują się naturalnie czyli ciekawy materiał/treść/obrazek ETC, na wielu forach ludzie umieszczają do niej link i co? Google ukarze taką stronę? Ale masz racje - czas pokaże, chociaż nie sądzę aby wszyscy pozycjonerzy dostali po uszach.

też się zgodzę, to już nie te czasy, gdy każdy link był dobry...

Nie będę się sprzeczał ale wydaje mi się, że byłoby to krzywdzące dla stron, które pozycjonują się naturalnie czyli ciekawy materiał/treść/obrazek ETC

Śmiem twierdzić, że teraz nadchodzi dobry czas dla stron pozycjonowanych naturalnie (no może prawie naturalnie...)

z SB racja. Kilka miesięcy temu sb robiłem łatwe frazy do TOP5. Teraz wątpię czy zrobiłbym wypas owieczek nad morzem :) Ale to już stało się jakoś tak ze 3 miesiące temu. Piszecie, że link linkowi nie równy. True. Ale nie sądzę żeby nadeszły takie czasy, żeby trzeba było "pozycjonować" konkurencję słabymi linkami licząc na jej spadek bo to byłaby klęska wszystkiego. Na pewno trzeba liczyć z pandą na jakieś usprawnienia odnośnie słabych stron (przytoczonych wcześniej duplikatów). Gdzieś czytałem o artykułach mających minimum 2000 znaków/słów, nie pamiętam, może rzeczywiście coś w tym być. Wszystko wyjdzie w praniu. Ale nie ma paniki. Myślę, że strony, które się nie pozycjonują nie prześcigną tych pozycjonowanych.

EDYTA: Tak na szybkiego zauważyłem, że dobra optymalizacja czyni cuda ;) fraza średnio trudna, po moich wskazówkach, bez żadnego linka, wleciała z top30 do top5 na kilka fraz z branży danej strony :) może to efekt tej "pandy" :)

Nie wiem, czy ta Panda jest czy nie, ale strona linkowana tylko naturalnie, przez zadowolonych klientów poszła w dół na rzecz konkurencyjnych zapleczówek. To jest ból...

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Z moich obserwacji widzę, że linki ze stron niezwiązanych tematycznie wpływają chyba negatywnie na pozycję strony. Dawniej najwyżej nie dawały powera.

Coraz popularniejsza spedycja drobnicowa dla drobnych przedsiębiorstw.

Nie warto aby przez niewymieniane filtry samochodowe, Twój samochód uległ awarii.

Pamiętaj - wkręty są do wkręcanie, nie do wbijania młotkiem.

Portal z super oglądalnością - top2 nie dopalalem go wiecej bo po co... I tak ciekawszy od tego na pierwszym miejscu.

Tylko tyle ile trzeba żeby nie spaść.

W sobotę Ogień na 45 i 25 pozycja z top2.

I znowu jestem bankrutem. I znowu trzeba zacząć kombinować...

A tak miało być pięknie - telewizja i wywiady...

To nie fair, miałem mnóstwo wejść z Facebooka, śledzika i innych społeczności, Na stronie dużo ciekawej treści...Ehhh, to nie sprawiedliwe, teraz wskoczyły na moje miejsce jakieś blogi z marnymi fotkami i kupą adsensów

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

@bestos,

Tez miałem kiedyś super stronke. Przez prawie dwa lata miałem z niej tyle ze wystarczało na każda zachcianke, z dnia na dzień wszystko leglo w gruzach, jakiś syf się doczepil do kodu strony, za późno to zauważyłem, ban zniszczył moje marzenia... Podniosłem się, teraz nie spoczywam na laurach, robię strony jedna za druga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności