Skocz do zawartości

click here zamiast opisu i tytulu strony

ukcio

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, strona już u mnie działa prawidłowo. Pododawaj arty do precli na WP to google szybciej ją przeindeksuje.

e:p

BTW:

https://www.az.pl/nhelp_cmd_question_qid_98...eczna,dns,.html

w jaki sposob ona działa prawidłowo? www.basbialystok.pl - ukazuje nam sie informacja o domenie, nie przenosi nas na moja strone... :)

precle na wp?;d chodzi o katalogi? dodałem strone do katalogu wp, onet i jeszcze jakies dwie

czy umieszczenie linku/banneru do mojej strony na stronach np. sponsorów albo partnerów jest dobrym rozwiazaniem? google zalicza takie strony?

Musisz dodac metatag description do kodu strony.

<meta name="description" content="Tu wpisujesz coś, co  byś chciał, żeby się wyświetało zamiast click here" />

Ps. tytuł też możesz sobie przy okazji zmienić. Teraz masz ustawione: "Domena basbialystok.pl jest utrzymywana na serwerach nazwa.pl"

Aktivtek er expert på seo i Norge. Reklamebyrået tilbyr beste billig søkemotoroptimalisering på markedet. Billigere blir det ikke.

Musisz dodac metatag description do kodu strony.

<meta name="description" content="Tu wpisujesz coś, co  byś chciał, żeby się wyświetało zamiast click here" />

Ps. tytuł też możesz sobie przy okazji zmienić. Teraz masz ustawione: "Domena basbialystok.pl jest utrzymywana na serwerach nazwa.pl"

no mam ustawione, ale nie sam to ustawiałem

po prostu wg tego co Trotyl pisał wczesniej, wyszło jak wyszło, domena nie przenosi mnie na moją stronę(to co podałes jest ustawione z automatu home.pl) i nie wiem co jest tego przyczyna.. czy po prostu trzeba czekac czy cos zle zrobilem ;/

ps w ktorym miejscu mam ustawic :

<meta name="description" content="Tu wpisujesz coś, co byś chciał, żeby się wyświetało zamiast click here" />

na pewno nie do indexu, bo nie tak to wyglada

@aktivtek nie pisz proszę głupot

@ukcio wyczyść pamięć podręczną DNS - link we wcześniejszym poście - jeżeli dalej nie będzie działać musisz poczekać

Zajrzałem na stronę -jednak postanowiłeś coś pozmieniać ...

o to chodzi ze nic nie zmienialem

tylko jak dodałes posta ze działa, odswiezylem strone i bylo jak jest :)

wczesniej tak samo robilem, po ustawieniu serwerow dns z nazwy.pl na home.pl działo sie / dzieje sie tak jak jest teraz

nic nie zmieniałem od momentu twojego posta

Tak, strona już u mnie działa prawidłowo. Pododawaj arty do precli na WP to google szybciej ją przeindeksuje.

pamiec wyczyszczona pare razy, dalej to samo ;]

To wyślij do pomocy na home prośbę o ustawienie DNS dla tej domeny na netart - tak będzie najprościej.

Właśnie zakończyłem rozmowę z konsultantem.

Konsultant: Witaj ukcio, w czym mogę pomóc?

ukcio: Chciałbym aby ktoś ustawił mi serwery DNS na NetArt do mojej domeny na home.pl

Konsultant: Prosze o sprecyzowanie czy maja Panstwo na mysli dokonanie delegacji domeny zarejestrowanej w home.pl ?

ukcio: Serwer wykupiony mam na nazwa.pl- serwery DNS NetArt. Domenę wykupioną mam na home.pl. W panelu chcę ustawić parkowanie domeny na serwerach DNS poza Home.pl - Problem w tym, że nie przenosi mnie wówczas na moją stronę.

ukcio: Nie mam zielonego pojęcia co robię nie tak, dlatego chcę zwrócić się z prośbą do administracji home.pl

Konsultant: W takim przypadku przypadku na wstepie o dopisanie domeny Panstwa do serwera w Netart, nastepnie w konfiguracji domeny w home.pl prosze wpisac nazwy serwerow DNS firmy Netart.

ukcio: Tak też zrobiłem. Domena została dopisana na NetArcie, nie pokazuje mi żadnych błędów, dodałem trzy serwery NetArtu w Panelu domeny (na home.pl) i właśnie nie przenosi mnie na moją stronę.

ukcio: Podczas gdy, zamiast serwerów DNS wpisuje przeniesienie na wpisany przeze mnie adres, wszystko działa jak należy.

Konsultant: W takim przypadku prosze odczekac do 30 godzin na zakonczenie sie propagacji.

ukcio: Czyli jest to normalne, że bezpośrednio po ustawieniu serwerów DNS z innej firmy, nie będzie mnie przenosić na moją stronę tak?

ukcio: Bo jestem wykonawcą strony, nie jest to moja strona prywatna, muszę poinformować o tym zleceniodawcę.

Konsultant: Dokladnie tak. Jak wspomnialem w/w proces trwa do 30 godzin/

ukcio: To mam nastepne pytanie, być może jest ono powiązane właśnie z ustawieniem serwerów DNS. Czy to, że w google.pl, zamiast opisu i tytułu stron, pokazane jest "click here" może być spowodowane akcją ustawiania serwerów DNS?

ukcio: Chodzi mi o to, czy po tych około 30h, wszystko w google.pl będzie jak należy?

Konsultant: Na obecna chwile Panstwa serwis nie bedzie dzialal prawidlowo. Prosze sprawdzic dziaalnie po zakonczeniu delegacji.

ukcio: Czyli możliwe jest ze po około 30h, wszystko będzie działać jak należy tak?

ukcio: Jeżeli tak to dziękuję bardzo za pomoc :] Pozdrawiam

Konsultant: Odpowiedzi na Panstwa pytanie moglbym udzielic z chwila kiedy hosting bylby na naszych serwerach. Nie majac dostepu do jego danych odpowiedz na obecna chwile nie jest mozliwa.

ukcio: Jasna sprawa, dziękuję bardzo :]

może komus się przyda

co dalej z moim problemem - wieczorem albo jutro ;]

Kto moze niech odwiedza moj temat, moze w jakis sposob mi jeszczze pomoze ;]

Na moim ip działa prawidłowo. Google potrzebuje trochę czasu na przeindeksowanie(powiedzmy 2 tyg.). Tak jak pisałem - precle.

Sry jestem troche wciety.

muszę poinformować o tym zleceniodawcę

A to jest przegiecie :|

o jakie przegięcie ci chodzi?

ps. a co z tym "click here" ? tak jak mowisz po ~2 tyg bedzie ok ? czy co ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności