Skocz do zawartości

Filtr za linki w komentarzach?

kar222

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, cały czas zastanawiam się za co moja strona mogła dostać filtr i spaść kilkanaście stron w duł.

Nie pozycjonowałem nachalnie, zwykła uczciwa wymiana linkiem, troszkę katalogów i max 40 precli.

treść co prawda nie unikalna, ale jest jeszcze forum z unikalną treścią. Strona ogólnie bezpieczna (nie posiada wirusów itp.)

Analizując całą stronę, okazało się że za atakowały ją boty. Znalazłem sporo (40-50) komentarzy napisanych przez boty, linkujące do kilkunastu a nawet kilkudziesięciu stron w każdym komentarzu. W większości przypadków ponieważ wcześniej zablokowałem tag [url ] nie były to linki a sam tekst z adresem strony. Zdarzyły się jednak komentarze z klikalnymi adresami.

Czy za takie komentarze i taką ich ilość Google mogło nałożyć filtr?

Ponieważ nie widzę dosłownie nic, za co strona mogła by być "nie lubiana" przez google, jest co prawda dłuższy niż standardowo czas wczytywania strony, ale tak jest już od 3 lat, i Google jakoś to nie przeszkadzało... ;p

...

Ponieważ nie widzę dosłownie nic, za co strona mogła by być "nie lubiana" przez google, jest co prawda dłuższy niż standardowo czas wczytywania strony, ale tak jest już od 3 lat, i Google jakoś to nie przeszkadzało... ;p

Jeśli to były linki do "złego towarzystwa"... resztę sam sobie dopowiedz :)

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności