Skocz do zawartości

Tablica.pl - Przyrost 8 tys fanow w 30 min, teraz 24k, w jaki sposób?

coolszach

Rekomendowane odpowiedzi

Kmike wyjąłeś mi to z ust. Przestudiowalem topic o wielkim starcie i konkurencji dla allegro, wielki start widocznie okazal sie wtopą, temat tam przycichł, to tutaj zaczynasz topic, ktory w zasadzie nie wiem ma być próbą ożywienia dyskusji wokoł tablica vs sprzedajemy? Zadajesz pytanie na ktore juz znasz odpowiedz? To po co pytasz?

Piszesz, że szerlok cos kopiowal... twoje logo dziwnie podobnie wyglada jak lento.pl;)

Biorac pod uwagę to kogo masz za konkurencje wypadaloby jednak troche skromnosci i pokory, tym bardziej ze Ameryki nie odkryłeś i żadna to platforma handlowa a także nic na tyle innowacyjnego, co zawojuje samo z siebie rynek, po prostu z tego co widze są to zwykle ogłoszenia.

Przepraszam za oftop, ale nie chce juz tamtego tematu odgrzewać:)

Wybaczcie za offtop, coolszach, czytam twoje posty odnośnie sprzedajemy.pl oraz tablica.pl i odnoszę wrażenie, że to już jest bardziej lament i próba poskarżenia się, że konkurencja radzi sobie lepiej. Może zamiast robić aferę z takich szczegółów jak ilość fanów na Facebooku zacznij prężniej reklamować swój projekt i przekonaj ludzi do niego. W temacie poświęconym serwisowi sprzedajemy.pl pisałeś, że prosisz o komentarze opinie i sugestie. Natomiast na część komentarzy (do czasu startu) odpisujesz, że serwis jeszcze nie ruszył. Odpowiadając na drugą część komentarzy próbujesz przekonać użytkowników, że nie mają racji.

nie żartuj, nie ma się co skarżyć, a sprawą oczywistą jest że musimy konfrontować różne rzeczy z konkurencją i radzić się użytkowników

każdy wpis i rozmowa jest dość merytoryczna dlatego Twoja wypowiedź może być tylko Twoim odczuciem, zadaję pytania, argumentuję i szukam odpowiedzi odnośnie konkurencji, to źle? czy to lament? bez przesady...

nie mogę odnieść się do Twojego drugiego komentarza bo nie podałeś konkretnego przykładu, poza tym polecam przenieść się na inny wątek, tutaj sprawa dotyczy "transferowania fanów na nowy fanpage na facebooku - Szerlok.pl => Tablica.pl" - dlatego prosze o trzymanie się tematu...

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

Kmike wyjąłeś mi to z ust. Przestudiowalem topic o wielkim starcie i konkurencji dla allegro, wielki start widocznie okazal sie wtopą, temat tam przycichł, to tutaj zaczynasz topic, ktory w zasadzie nie wiem ma być próbą ożywienia dyskusji wokoł tablica vs sprzedajemy? Zadajesz pytanie na ktore juz znasz odpowiedz? To po co pytasz?

czy uważasz że tutaj szukamy sprzedawców i kupujących na sprzedajemy.pl ??

oczywiste że nie, tutaj szukam ludzi którzy znają odpowiedzi na pytania techniczne, jak w tytule tego wątku, więc zastanów się czy ożywiam temat czy zadaję konkretne pytania?

odp.PiO to nie serwis gdzie sie szuka klientów itd. tu nie znajdziesz ich, natomiast wątek służy odpowiedzi na pytania, jak nie znasz tej odpowiedzi to prosze nie SPAM'uj

poza tym odpowiedzi nie znam, możesz napisać jaka jest odpowiedz, bo ja w tej chwili tylko moge zgadywac, a moje zgadywanie i innych uzytkownikow mnie nie satysfakcjonuje, stad watek z pytaniem!

Piszesz, że szerlok cos kopiowal... twoje logo dziwnie podobnie wyglada jak lento.pl;)

ja pisze o rzeczach identycznych, Ty o podobnych, widzisz różnice?

Biorac pod uwagę to kogo masz za konkurencje wypadaloby jednak troche skromnosci i pokory, tym bardziej ze Ameryki nie odkryłeś i żadna to platforma handlowa a także nic na tyle innowacyjnego, co zawojuje samo z siebie rynek, po prostu z tego co widze są to zwykle ogłoszenia.

...za facebookiem, wersją na facebooka, dopracowanym szybkim dodawaniem interface'em, inną filozofią, nowymi rozwiązaniami w kolejce itd. które "zwykłe ogłoszenia" to mają, możesz podać?

CHCE odp. od osoby ktora cos wniesie w temacie tytułu tego wątku

tablica i blocket.se nie sa identyczne - są PODOBNE, tak jak twoje logo jest dziwnie podobne :)

widze że musiłbym pokazać Tobie palcem te same wręcz elementy w grafice blocket.se i tablica.pl

w logu takich nie pokarzesz, poza tym podobnych takich log znajdziesz więcej,

ale identycznych serwisow jak tablica.pl do blocket.se (chodzi o wyniki wyszukiwania i elementy graficzne) to jeden taki przypadek

wracajac do meritum, jakies sugestie co do przenoszenia fanow?

• 2 tygodnie później...

Moim zdaniem ta dyskusja kto co ma takie samo na stronie czy tam podobne nie ma sensu.. Popatrzcie ile marek ma podobne loga.. np. Makro, Praktiker, Castorama (ta sama kolorystyka nawet ;) ), a co do elementów takich samych no cóż .. to samo najbliższy przykład wp.pl i onet.pl ;) Także nie ma co się spierać kto co ma podobne bądź takie samo bo to nie ma sensu. Słabysz bierze po prostu wzorce od mocniejszego i koniec.

tam wczesniej napisal ktos ze umieszczaja przycisk lubie to na przycisku play w odtwarzaczu. Jest to możlie ? Kody jakie udostępnia facebook to ramki iframe wykonywalne na ich stronie

Katalog franczyz - dodaj lub przeglądaj firmy

Pomysł na biznes - przeglądaj wiadomości biznesowe i pomysły na biznes

• 3 miesiące temu...

Tak jest, co się uczepiłeś tego przenoszenia fanów? Chodzi Ci o coś, jak tak to zapytaj jak to zrobić żeby przenieść fanów z jednego fanpagea na drugi?

Grupa Allegro skupia praktycznie wszystkich co chcą sprzedać coś lub kupić, uzyskanie przez nich takiego wyniku to pestka, łącząc wszystkie działania marketingowe począwszy od rekalam adwords po banery na wszystkich portalach, reklame na facebooku, mailing to i tak sie dziwie że to tylko taka liczba osób lubi tablica.pl

Nie doszukuj się dziury w całym.

Tak jest, co się uczepiłeś tego przenoszenia fanów? Chodzi Ci o coś, jak tak to zapytaj jak to zrobić żeby przenieść fanów z jednego fanpagea na drugi?

pytałem... nie odpowiedzieli, interesuje mnie to technicznie czy jest możliwe, jak sie okazuje nie jest nie prosząc oddziału facebooka lub innych podmiotów...

pytanie naukowe a nie "uczepiłeś"

prosze wnieść coś do tematu, a nie uczepiać się komentarzami, które nic nie wnoszą ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności