Skocz do zawartości

Katalog stron Wyszukaj.com

Tomek73

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od dłuższego czasu prowadzę katalog stron pod adresem wyszukaj.com, jednak jego popularność jest znikoma. Bardzo proszę o opinie co należałoby poprawić w tym katalogu.

Strona istnieje od 11 lat, w tym czasie były tam różne wersje skryptów i stron statycznych, aktualnie od ponad 3 lat strona jest postawiona na pełnym i legalnym skrypcie esyndicat. Wprowadzone jest kilka zmian w stosunku do oryginału.

Domena ma PR=4

Liczę na ciekawe uwagi i zapraszam do dodawania stron:

Katalog stron Wyszukaj.com

Pozdrawiam,

Tomek

Katalog stron Wyszukaj.com - PR=4/DA=11 lat | web katalog - reaktywacja, w sieci od 1999 roku

Na pierwszy rzut oka to same reklamy :/

Nie myślałeś nad zmianą skórki?

Z dużym prawdopodobieństwem w najbliższym czasie znikną:

- reklama na górze (nagłówek)

- polecamy po prawej stronie.

Co do zmiany skórki to na razie nie myślałem nad tym, wydaje mi się że ta jest lepsza niż podstawowa skórka esyndicata.

Dziękuję za uwagi

Katalog stron Wyszukaj.com - PR=4/DA=11 lat | web katalog - reaktywacja, w sieci od 1999 roku

To świetny skrypt jest.

Na początek zrób troszkę ładu z linkami. Masz 11 linków zewnętrznych z głównej z tego aż 9 pozycjonujących. To Ci zabiera sporo mocy. Według mnie max 3 linki - to i tak za dużo jak chcesz przekazać moc na podstrony.

A podstrony już całkiem masz zawalone linkami 49 zewnętrznych z tego aż 38 pozycjonujących.

Tak nigdy nie wybijesz się nawet na anchory z ogona nie mówiąc o poważniejszych frazach.

Ogranicz ilość linków zewnętrznych i pewnie skoczysz do góry troszkę - będziesz miał lepszy ruch.

Pozdrawiam.

P.S. Te linki twojego serwisu przerób na wewnętrzne - bo google jest widzi jako zewnętrzne.

Jak pojawi ci się problem z wewnętrznymi typu index.php - przekieruj go na główną wiesz sam index.php.

Stary Katalog stron oraz nowy Katlink.pl - katalog stron na skrypcie Sinooke.

To świetny skrypt jest.

Na początek zrób troszkę ładu z linkami. Masz 11 linków zewnętrznych z głównej z tego aż 9 pozycjonujących. To Ci zabiera sporo mocy. Według mnie max 3 linki - to i tak za dużo jak chcesz przekazać moc na podstrony.

Jak wyrzucę część reklam to chyba spadnie trochę linków. A co z atrybutem nofollow.

Zastanawiałem się czy ustawić linki bezpośrednie czy linkowanie do szczegółów wpisu. Na razie są linki bezpośrednie.

P.S. Te linki twojego serwisu przerób na wewnętrzne - bo google jest widzi jako zewnętrzne.

Jak pojawi ci się problem z wewnętrznymi typu index.php - przekieruj go na główną wiesz sam index.php.

Czy chodzi Ci o to żeby zamiast pełnego "href" była tylko końcówka? bez adresu domeny?

czy w tym katalogu poza aktywacją linkiem z maila czeka sie na specjalną aktywacje moderatora?

Nie moge sie zalogować bo wciąż mam "konto nie aktywne"

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

czy w tym katalogu poza aktywacją linkiem z maila czeka sie na specjalną aktywacje moderatora?

Nie moge sie zalogować bo wciąż mam "konto nie aktywne"

Do tej pory ustawiona była aktywacja użytkowników przez administratora, ale widzę że sprawia to trochę kłopotu więc chyba to zmienię.

Pozdrawiam,

Tomek

Powiem tak - lista kategorii ogromna. "Mnie się to osobiście bardzo podoba" :)

ale znów problem - dodaje wpis a skrypt nie przyjmuje tagów - max 60 oddzielone przecinkami...

już zacząłem się zastanawiać czy to może wina polskich znaków...

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Zgadza się kolego - masz tak pewnie wpisane z pełnym adresem.

Co do reklam - ja tam nie jestem ich przeciwnikiem - jeżeli nie kolidują zbytnio. Wiesz zwykłemu użytkownikowi zależy żeby znaleźć to czego szuka - obojętne mu jest w co kliknie. Jak reklama jest dopasowana treścią to jest jak należy. Po prostu ustaw tak reklamę żeby Ci nie zabierała mocy seo. Najlepiej na java sc... itp.

Z kolei w wizytówkach masz takie niepotrzebne powielenie tytułu strony - machnij ten pierwszy tytuł wytłuszczony jako anchor główny a ten co jest wywal. Google bierze pod uwagę i stawia na pierwszym miejscu zawsze pierwszy anchor a tu masz teraz tytuł niepodlinkowany a zaraz potem ten sam tytuł podlinkowany :)

Powiem tak - lista kategorii ogromna. "Mnie się to osobiście bardzo podoba" :)

ale znów problem - dodaje wpis a skrypt nie przyjmuje tagów - max 60 oddzielone przecinkami...

już zacząłem się zastanawiać czy to może wina polskich znaków...

Czasami występuje taki błąd, niestety nie udało mi się znaleźć przyczyny.

Teraz zwiększyłem liczbę znaków do 120 (w info podane jest 100)

Pozdrawiam,

Tomek

Zgadza się kolego - masz tak pewnie wpisane z pełnym adresem.

Co do reklam - ja tam nie jestem ich przeciwnikiem - jeżeli nie kolidują zbytnio. Wiesz zwykłemu użytkownikowi zależy żeby znaleźć to czego szuka - obojętne mu jest w co kliknie. Jak reklama jest dopasowana treścią to jest jak należy. Po prostu ustaw tak reklamę żeby Ci nie zabierała mocy seo. Najlepiej na java sc... itp.

Z kolei w wizytówkach masz takie niepotrzebne powielenie tytułu strony - machnij ten pierwszy tytuł wytłuszczony jako anchor główny a ten co jest wywal. Google bierze pod uwagę i stawia na pierwszym miejscu zawsze pierwszy anchor a tu masz teraz tytuł niepodlinkowany a zaraz potem ten sam tytuł podlinkowany :D

Ok. popracuję nad tym. Zastanawiam się jeszcze nad tymi dodatkami "social"

Czy warto to trzymać?

Każdy wpis jest automatycznie ogłaszany na stronie w FB i twitterze.

Przed chwilą dodałem jeden wpis - bez problemu. Teraz dodaje drugi i wybija, że błędnie dodane tagi.

Teraz jest 80 znaków. To mają być słowa bez spacji, każde oddzielone przecinkiem?

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Wiesz ja uważam że społecznościówki na pewno ci nie zaszkodzą - ja korzystam ile się da. Na Twitterku publikuję wszystko jak leci z automata - natomiast na facebook-u bez przesady co 1 - 2 dni jakąś wyróżniającą się podstronę. Tu już nie musisz nic pingować podstron - posty w tych serwisach są indexowane w czasie rzeczywistym, w 3 sekundy masz w indexie google. Z kolei zaraz masz bota google u siebie poprzez link wiesz z tych serwisów. Serwisy są dobrze postrzegane przez wyszukiwarki i na pewno linki z nich ci nie zaszkodzą. Druga sprawa - przy sporej ilości fun-page z facebooka przekłada Ci się to na dodatkowy ruch - dodatkowe uniki na stronie i przez to pośrednio wyszukiwarka widzi że coś się u Ciebie dzieje, od razu anchory Ci idą do góry :) Statystycznie - też 1-dna na ileś osób ma swoją stronę i mając parę tycie cy userów można liczyć na sporo dodań do katalogu itp.

Przy okazji zapraszam na swojego fun-page na Facebook-u:>

MCkatalog - Facebook.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności