Skocz do zawartości

Od jakiej liczby UU niezbędny dedyk?

Mus

Rekomendowane odpowiedzi

Oki nie mam zamiaru cokolwiek tobie udowadniać co wiem i co umiem.

Co pożytecznego uzyskałem z naszej dyskusji to fajny forum kredyty-forum.edu.pl, śliczny :) inne raczej to Zgreda domena :D jak się pojawi to powie chyba coś..... Wystraszy odpalić SpyGlas a wszytko pięknie prezentuje się - ekstra strony finansowe i reszta.....

Jaszcze raz życzę sukcesów w osiągnięciu 1 mln UU/mc na blogu windykatora.. Z moje strony temat zamknięty.

p.s dziwi mnie czemu bank-lokata.edu.pl niema zeszczę bana :D nie tak dawno temu chyba sporo poleciało tego typu kwiatuszków.

Nie wiem o co Ci chodzi, bank-lokata.edu.pl ma same unikalne teksty, o ile mi wiadomo a linków wychodzących niewiele. Nie ważne, dla mnie tez temat zakończony. Pytanie w wątku dotyczyło z mojej strony dedyka a nie prowokowania dyskusji na temat moich / mojego bloga możliwości.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Powracając do głównego Twojego pytania, nie da się tego określić, zależy od różnych czynników których tutaj nie znamy i nikt dobrze na to pytanie nie odpowie tymbardziej jeżeli użytkownicy są "domniemani". Jeżeli hosting przestanie ci wystarczać zmień na lepszy np. home.pl , jeżeli najlepszy shared na home przestanie wystarczać, spróbuj VPS'a. Dedyk jak już wszystko pozostałe zawiedzie wydajnościowo.

...

UU vs. Dedyk: jest bardzo sporo zależności, poczynając od zapytań do bazy MySQL (pewnie z niej korzystasz), kończąc na wielkości plików (czy to css, grafiki, etc). To wrzystko do kupy zarzyna serwer, czym więcej odwołań, tym więcej odpowiedzi...

Moja rada - walcz o taką liczbę UU, a reszta wyjdzie w praniu.

UU vs. Dedyk: jest bardzo sporo zależności, poczynając od zapytań do bazy MySQL (pewnie z niej korzystasz), kończąc na wielkości plików (czy to css, grafiki, etc). To wrzystko do kupy zarzyna serwer, czym więcej odwołań, tym więcej odpowiedzi...

Moja rada - walcz o taką liczbę UU, a reszta wyjdzie w praniu.

Zakładając że będzie to WP. 20 k UU/dzień czego by wymagało.

Home.pl to (chyba) jedna z najgorszych opcji ?

Po pierwsze jak ktos ma 20k UU to wtedy na pewno zarobi na dobry hosting. Poza tym trzeba wtedy sie wziac porzadnie za optymalizacje, a nawet poswiecic troche kasy i to zlecic komus.

W internecie jest pelno poradnikow na temat optymalizacji Wordpress'a - trzeba poszukac w Google (glownie anglojezyczne). Mozna tez nieco odciazyc serwer i wykupic gdzies sam hosting MySQL i tam postawic baze.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Nie jestem przekonany, że blog o takiej tematyce może wycisnąć 20-30k UU dziennie. Ale to nie moja branża i nie jestem w stanie oszacować w żaden sposób zapotrzebowania na takie informacje, być może jest to możliwe.

Najpierw skup się na przyciągnięciu takiej liczby UU a potem możesz zacząć martwić się o ewentualne pady serwa.;) Z tego co widzę to blog jest dość regularnie uzupełniany (ale moim zdaniem wpisy są zdecydowanie zbyt krótkie). Przy dużym zapotrzebowaniu i małej konkurencji wszystko może się zdarzyć.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Dopiero jak dojdziesz do takiej ilości, powinieneś się zastanawiać ;) Narazie nie ma najmniejszego powodu.

Co do poprzedników - ja nie byłbym taki pewien co do tej ilości uu, którą może osiągnąć. Sam odwiedzam tego bloga czasami, mimo że z windykacją,dlugami etc mam nie wiele wspólnego. Powodzenia, niektóre wpisy naprawdę użyteczne i fajne :)

Z tego co widzę to blog jest dość regularnie uzupełniany (ale moim zdaniem wpisy są zdecydowanie zbyt krótkie). Przy dużym zapotrzebowaniu i małej konkurencji wszystko może się zdarzyć.

Niektóre dłuższe inne krótsze. Moim zdaniem krótsze są nawet lepsze jeżeli zawierają "sedno" - chętniej się je czyta, nie każdy lubi długie wpisy.

Co do poprzedników - ja nie byłbym taki pewien co do tej ilości uu, którą może osiągnąć. Sam odwiedzam tego bloga czasami, mimo że z windykacją,dlugami etc mam nie wiele wspólnego. Powodzenia, niektóre wpisy naprawdę użyteczne i fajne ;)

Dzięki. Dodam jeszcze tylko że bodaj najwięcej użytkowników to sądząc po zapytaniach ci, którzy mają problemy z długiem albo z wzięciem pożyczki. Zapytania stricte windykacyjne to mniejszość.

Mus, ja trochę nie w temacie, ale jeśli możesz zdradź proszę, jak wygląda na Twoim blogu współczynnik odrzuceń (może być na PW ;)).

Pozdrawiam!

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

inne raczej to Zgreda domena :) jak się pojawi to powie chyba coś.....

Zgreda stronki są bardzo charakterystyczne - zrobione profesjonalnie od strony blastów i 301.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Po pierwsze jak ktos ma 20k UU to wtedy na pewno zarobi na dobry hosting. Poza tym trzeba wtedy sie wziac porzadnie za optymalizacje, a nawet poswiecic troche kasy i to zlecic komus.

W internecie jest pelno poradnikow na temat optymalizacji Wordpress'a - trzeba poszukac w Google (glownie anglojezyczne). Mozna tez nieco odciazyc serwer i wykupic gdzies sam hosting MySQL i tam postawic baze.

Nie polecam takiego rozwiązania.

Strona będzie dużo wolniej chodzić.

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Sprzeczacie sie o bzdury zamiast skupic sie na odpowiedzi. Tak jak juz ktos napisal, wszystko zalezy od skryptu. Jezeli jest lekki, serwer dedykowany nie bedzie potrzebny. Nie wiem nad czym tu dywagowac. Poza tym jezeli rzeczywiscie osiagniesz taki ruch i zostaniesz wyrzucony z obecnego hostingu, to sam bedziesz wiedzial, ze potrzebujesz czegos mocniejszego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności