Skocz do zawartości

Serpstat.pl - czyli patrz jak rośnie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ranking serpstat.pl jest w fazie beta, jednak już dziś pokazuje potencjał serwisu na tle konkurencji lub innych domen. Ocena rankingu bierze się z powiązania ilości oraz pozycji fraz dla których dany serwis jest w rankingu.

Wiadomym jest, że klikalność w SERP mocno spada wraz ze wzrostem wartości cyfry opisującej pozycję, dlatego w rankingu najważniejsze są topowe miejsca.

Rzut okiem rano na ranking serpstat.pl jest jak espresso dla miłośnika kawy - skondensowana filiżanka z gorzką lub słodką zawartością; a spojrzenie na wykres przedstawiający ranking powie nam czy realizujemy słuszną strategię.

(;

• 2 tygodnie później...

Dziś serpstat.pl miał małe problemy ze startem po północy. Ktoś nie wcisnął guzika. Już jednak wszystkie frazy zostały sprawdzone. Zapraszam do analizy pozycji.

Ps. Z monitorowaniem do 50 pozycji jeszcze chwilę musimy się wstrzymać.

przydała by się aktualizacja domen, obecnie sprawdziłem 3 domeny które mam tam dodane i każda z nich ma takie same statystyki jak podczas dodania wiec cos tu nie trybi

btw na jakiej podstawie sprawdzacie linki przychodzace ? tylko z glownych stron mam rozumiec ;> z podstron chyba nie zlicza bl prawda :>

Linków w podpisie brak bo konfidencja nie śpi !!

Proponuje wprowadzenie:

- hurtowego sprawdzania domen - czy "pokazaly" sie na jakis frazach i czy sa w ogole w systemie/bazie

- system raportowania emailowego np. jezeli cos sie dzieje, z domena: to wyslij email.

Jeszcze jedno:

- chyba nie zawsze "lapie" domeny - czesto tez znalazlem problem z czytaniem "z www" i "bez www"

• 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Taka mała sugestia z mojej strony - dodajcie sobie jakąś faviconkę, bo na pasku zakładek zawsze to będzie lepiej wyglądać :D

Za chwilę będzie (-:

strasznie zmula stronka , sprawdzenie czegos graniczy z cudem

Od 00:00 do .. rana baz gromadzi setki tysięcy danych (już prawie 7000 fraz sprawdzanych do 50 pozycji). Polecamy sprawdzać pozycję po pierwszej kawie.. Niedługo zmienimy serwer i poprawimy funkcjonowanie ss w godzinach popołudniowych (w sensie godzin pracy pozycjonerów).

Tak na marginesie: https://antyweb.pl/darmowe-serwisy-sa-zle/ (darmowe serwisy są złe) ;)

Serwis bardzo fajny :D

ss nie chce być darmowy. podstawowe funkcjonalności będą zawsze darmowe, ale np. sprawdzenie historii pozycji dla danych fraz (kto Wam to da?) i wiele innych rzeczy będzie płatne. już radzimy ściskać pasa i wrzucać do świnki więcej, niż na czekoladę (-;

cierpliwości, serpstat.pl ciągle czeka na Wasz marketing. czym szybciej się rozprzestrzenimy w świadomości pozycjonerów i ich chlebodawców, tym szybciej będziecie mieli lepsze funkcjonalności - również te free

A ZA CO CHCECIE NAM PŁACIĆ 5-taka MIESIĘCZNIE?

Proponuje wprowadzenie:

- hurtowego sprawdzania domen - czy "pokazaly" sie na jakis frazach i czy sa w ogole w systemie/bazie

- system raportowania emailowego np. jezeli cos sie dzieje, z domena: to wyslij email.

Jeszcze jedno:

- chyba nie zawsze "lapie" domeny - czesto tez znalazlem problem z czytaniem "z www" i "bez www"

Wkrótce ruszą powiadomienia i raporty.

Już zbieramy dla Was pozycje do 50 (to chyba już sugerowałeś) - daje to świetny obraz filtrowania SERP'a (-:

+50 będzie płatne (-;

przydała by się aktualizacja domen, obecnie sprawdziłem 3 domeny które mam tam dodane i każda z nich ma takie same statystyki jak podczas dodania wiec cos tu nie trybi

btw na jakiej podstawie sprawdzacie linki przychodzace ? tylko z glownych stron mam rozumiec ;> z podstron chyba nie zlicza bl prawda :>

Od początku sprawdzamy pozycje codziennie i jeśli nie masz zmian, to po prostu ich nie masz. To chyba częsty przypadek.

Jeśli byśmy sprawdzali linki ze wszystkich adresów, które mamy w indeksach, to po co byłby Wam Majestic czy inne tam takie?

Crawler to osobny wątek, który w ramach ss na pewno się rozwinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności