Skocz do zawartości

ZRZESZENIE POZYCJONERÓW

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, nie przesadzajcie. Propozycja Filipa z technicznego i ekonomicznego punktu widzenia ma ręce i nogi. Pozostaje "kwestia czynnika ludzkiego". Jeżeli się dogada kilka osób - projekt może wypalić, ale bardziej na zasadzie spółki wykonawczej niż zrzeszenia.

Szoook. Twoje pomysły związane z "organizacją" zdązyły już nabrać formy seopl więc jeżeli chcesz łączyć, a nie dzielić - zaangażuj się w już istniejący projekt.

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przepraszam,

nie starąłem się tego podpiac pod siebie, nie czytałem tematu seopl, i jeżeli taki istnieje możecie skawać ten wątek lub podpiać go tam, albo podnieście go wyżej.

Jeżeli jest taki wątek zaraz go przeczytam i może czas skupić się na tym temacie.

Każdy z nas ma jakieś tajniki o każdym enginie, jeden o Google durgi o Onet czy o WP. Takie konsorcujm mogłoby nie samowicie wpływać na popularność pozycjonowania. SPAMOWANIA stąłoby się absrurdem i zbednym elementem bowiem pozycjonowanie przez takich ludzi byłobynajwyższej jakości. Wyobrażacie sobie połączenie sił ludzi którzy znają msn,yahoo,google,onet,wp. Te konsorcjum nie zrzeszaloby tylko pozycjonerów, także grafików programistów, marketingowców, którzy czynnie brali by udział w pracach i zyskach takiego zrzeszenia. Bo do pozycjonowania nie tylko wiedza ale i marketing i programownaie tez konieczne. Bowiem jeszcze poza pozycją to ktoś musi zadbać o popularność MARKETINGU INTENRETOWEGO - w formie pozycjonowania. Stron są tysiące setki - 1% ludzi wie co to pozycjonowanie, Zamiast sie skupic i zaczac to targetować to my walczymy o pozycje miedzy sobą. Sami niszczymy sobie rynek, nie wspomne już o pozycjonowaniu za 30 zl. Duże enginy tylko się z tego cieszą wprowadzając nowe usługi to BOKSÓW mamy Bosky - GOOGLE,ONET i od dzisiaj WP BOKSY.

Wiemy że pozycjonowanie to wysoce dobra technika reklamy ale nasi klienci tego nie wiedzą. Poza pozycjonowaniem nie mamy zadnej reprezentacji marketingowej.

Pozdrawiam

Mariusz

I co do tematu njeszcze raz- nie starałem się tego podpiąć pod siebie.

A zawsze należy analizować to tak, nie ważne kto moblilizuje ważne czy zmobilizuje. Bo mozna by było powiedzieć że przed TEMATEM SEOPL zapewne rok wcześniej któs porszył ten temat na innym forum i też należaloby uznać ze autor SEOPL starął sie pod to podpiąć ? To tylko uwaga.

Formum = powinno popierac inicjatywy i pomysły a nie je dyskryminowac nawet jezeli sa konkurnecyjne do juz wysunietych wnioskow :-)

LEPIEJ SIE JEDNOCZYĆ NIŻ ZWALCZAĆ !

Najlepiej wleźć na forum i skwitować "Pies jeden wie"!  

Piotrze, jak tylko inicjatorzy pomysłu dadzą znać, że jest potrzebna strona czy skrypt do newslettera - proszę powiedzieć - a dostarczę - no problem... Ja nie byłem inicjatorem pomysłu, nie brałem udziału w dyskusji, nie krzyczałem, że "to ja zrobię nwesletter" - biernie przyglądałem się temu forum - więc o co pretensje ??

Pretensje należy mieć do inicjatorów pomysłu - za brak kontynuacji.

Ja wyraziłem swoją opinię na temat SEOPL - i ją podtrzymuję - z takim zaangażowaniem przyszłość projektu rysuje się dokładnie tak jak napisałem i jeszcze raz to podkreślę - PIES WIE !!!!

A co do duplikowania pomysłu - skoro SEOPL się nie rozwija (z takich czy innych powodów ;) ) to nic dziwnego, że ktoś chce rozwinąć inny...

Kaczyści są wsród nas...

to ni ebyła chęć rozwoju innego pomysłu, proszę mnie źle nie zrozumieć, ale ten temat powinien byc podwieszony i tyle. Powinny byc jakieś info itp. Ja jak walczyłem ze spamem to nawet BOKSY w oencie kupowałem reklamujące walcz ze spamem zgłoś go do nas. Ktoś powie co za głupi facet płacił za to że spam mu zgłaszali. A powiem nie głupi bo to pozwoliło usiwadomić wielu ludzią że nie warto korzystać z amatorów bo storna tak jak szybko się pojawi tak szybko może zniknąć bo akurat ktoś ją tam zgłosi. Sama inicjatywa na forum nic nie daje !!!. A ktoś pomyslał o składce która byłaby kontrolowana w jaki sposob zostaje wydan i na co, np. LINK SPONSROANY,BOKS itp wszystko co przyczyniłoby sie do rozwoju SEO w polsce, i nie na zasadzie ja chcę byc pierwzy @!@@ w tym SEOPL tylko wszystko logicznie i spraweidliwie wykonane, kązdy (czlonek dzialacz - pozycjoner tej owej marki SEOPL np. miałby wpływ na działania marketingowe i inne.

Pozdrawiam

Mariusz

Szook

pozycjoneryyy łączcie się :-)

Panowie Inicjatorzy - mam propozycję, bo widzę że akademicke rozważania są ciekawszym zajęciem niż działanie.

Otóż:

1) proponuję spotkać się na czacie/gg - czymkolwiek, gdzie można w miarę szybko i swobodnie wymieniać informacje.

2) skład osobowy na czacie? kto żyw, chętny i ma coś do wniesienia czy powiedzenia

3) wyznaczyć cele, dokładną funkcjonalność SEOPL, tzn co to ma dokładnie być i jaką funkcję ma spełniać - czy komercyjną, czy opiniotwórczą, czy i tu ja bym się skłaniał do takiego rozwiązania - połączyc obie te dunkcje

4)wyznaczyć z tego gremium osoby odpowiedzialne za poszczególne elementy skladowe projektu oraz terminy ich wykonania (bez przesady z dokładnością ale bez tego nie zawsze wychodzi w praktyce)

Nie wiem jak Wy - ja wolę działać niż mówić (co widać po liczbie moich postów).

Bez obrazy, ale jak ktoś zaczyna projekt typu SEOPL od szaty graficznej czy tego jakie alty mają być w logo - wszystkiego najlepszego....

Najpierw trzeba odpowiedzieć na pytanie CO TO MA BYĆ ?? JAKIE MA SPEŁNIAĆ FUNKCJE ?? NA JAKIEJ ZASADZIE MA DZIAŁAĆ ??

Kwestia wyglądu jest dalece mniej ważna niż sam projekt.....

Tyle mam do powiedzenia w rzeczonej sprawie. Z chęcią będę AKTYWNIE uczestniczył w rozwoju projektu - lecz to kwestia Ojców Założycieli - czy pomoc przyjmą czy nie.

Jeżeli ustalicie jakiś termin takiego spotkania i przyjmujecie moją pomoc - proszę dajcie znać mi na maila gdzie i kiedy - jeżeli nie - looz... logo macie fajne ;)

Ale proszę mnie nie rugać wtedy za "pies wie" ;)

Kaczyści są wsród nas...

=D> Nic dodac, nic ujac. Moj przedmowca powiedzial dokladnie to, co ja chcialem powiedziec.

Przystapilem dopiero niedawno do forum i umknal mi watek dotyczacy SEOPL. Dlatego proponuje przejsc na niego wlasnie. Najlepiej gdyby zrobic nowy dzial - SEOPL

Najpierw trzeba odpowiedzieć na pytanie CO TO MA BYĆ ?? JAKIE MA SPEŁNIAĆ FUNKCJE ?? NA JAKIEJ ZASADZIE MA DZIAŁAĆ ??  

...i jakie warunki musi spelnic strona aby zostala oznaczona certyfikatemSEOPL

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

Widzę, że nie jestem osamotniny ;)

Jeżeli dojdziecie do konsensusu co do tego czy robić takie spotkanie - proszę o info na koma. 507235252.

Niestety niektórzy nuszą jeździć do klienów i nie mają dostępu do forum w tym czasie ;)

<joke> Michale - może forum wersja WAP ?? ;) </joke>

Kaczyści są wsród nas...

prawda podpianm sie po dnowym wątkiem bowiem czytanie 11 stron od początku to dosc nudne a szczegolnie ze jest wiele problemow tam poruszanych nie dotyczacych samego istnienia SEO PL

Wlasciwie jest w tym troche racji bo tam pod koniec to tylko przepychanki o layout i logo.

Michal, zaloz nowy dzial SEOPL i tam w osobnych watkach bedziemy dyskutowac rozne problemy, osobno logo, lay, regulamin itp

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

Ja nie byłem inicjatorem pomysłu, nie brałem udziału w dyskusji, nie krzyczałem, że "to ja zrobię nwesletter" - biernie przyglądałem się temu forum - więc o co pretensje ??  

Pretensje należy mieć do inicjatorów pomysłu - za brak kontynuacji.

kolego Witczak, z calym szacunkiem, ale teraz Ty probujesz to 'podpiac pod siebie'. Jestes na tym forum zaledwie dzien i chcesz wprowadzic rewolucje, a nikt Cie jeszcze nie zna. To, ze ktos wpadl na taki pomysl nie oznacza ze powinienes biernie siedziec i czekac az ci ktos cos 'kaze zrobic'. Jesli masz ochote uczestniczyc w takim zespole, to sam cos zaproponuj - zrob ten skrypt, zrob logo, layout, cokolwiek. wlasnie przy nastawieniu 'e, co sie bede wysilal nieproszony' ZADNA inicjatywa nie ma szans przezycia. To forum to nie tylko 'wpad i wypad' po informacje, ale skupia jakas czesc ludzi, lojalnych (mam nadzieje) wobec forum, wobec wspolnych pomyslow.

Na jakiej podstawie wnosisz ze pomysl nie jest kontynouwany? A jesli sie mylisz?

Bez obrazy, ale jak ktoś zaczyna projekt typu SEOPL od szaty graficznej czy tego jakie alty mają być w logo - wszystkiego najlepszego....

Bez obaw, sledzac posty na forum mozesz dokladnie dowiedziec co do tej pory ustalono.

optymizm na poczatku jest zawsze. nie odwiedzaj tego forum przez tydzien, a pozniej wroc i zobacz ile doszlo postow - nie bedziesz wiedzial za co sie zabrac :/

tak wiec, spokojno, proponuje najpierw troche sie 'osluchac' z tematami na tym forum.

"i can handle it without linking :)"

=D> Rattkin wyjales mi to z "palcow" ;).

Osobiscie, po przeczytaniu kilka watkow o szook i jego kumplach niemam zadnych checi robic jakies wspolne konsorcjum czy cos w tym stylu.

Uwazam ze trzeba kontynuowac SEOPL.

CELEBRU ZE SPAMEREM BY TEGO NAWET NIE ZORBIL !!! JAK TY MOZESZ SIE ZA ANTY SPAMERA PODWAC :-) NAWET W OENCIE CIEBIE NIEMA BO SZYBKO BYS Z NIEGO WYJECHAL Z TAKIM SPAMEM! :-) ALE POWODZENIA.

Drugie kolego od spamu sam spamujący - powiem tak ratkin nie cytował moicxh postów. I myślę że taka amatorszczyzna jak ty która spamuje i mimo to jest daleko bo niema zielonego pojęcia o optymalizacji nie będzie miała wpływu na SEOPL bo te logo ci sie nie należy. Jezeli tam będzie członkostwo takich ludzi to nawet nie będę w tym uczestniczył.

Pozdrawiam

Mariusz Szook

Do niedzieli !

Kolego Rattkin niczego pod nic ani pod nikogo nie próbuję podpiąć... Podchodzę do sprawy racjonalnie i już Koledze wyjaśniam:

1) Jako, że żyję z pozycjonowania uważam, że niemądre byłoby nie uczestniczyć w tego typu inicjatywie,

2) Z tego co widzę - może się mylę - na razie projekt jest w fazie bardzo początkowej a większość dyskusji polega na tym kto powinien tam być, jakie logo, czy pieczątka czy zanczek i jakie alty... jeżeli się mylę - tym lepiej

3) Forum to nie jest mi obce, co nie znaczy że się na nim udzielałem wcześniej - jak jużpisałem wolę działać niż pisać

Cytat:  

optymizm na poczatku jest zawsze. nie odwiedzaj tego forum przez tydzien, a pozniej wroc i zobacz ile doszlo postow - nie bedziesz wiedzial za co sie zabrac :/  

Właśnie o tym mówię - wątek ma 11 czy więcej stron..... a SEOPL ile już ma ????

Tak zupełnie z innej beczki - nie mam pojęcia dlaczego w was tyle wrogości - kurna człowiek rękę wyciąga, pomocną, a tu od razu ataki, że chcę przywłaszczyć pomysł....

Ludzie jak bym chciał przywłaszczyć pomysł to zrobiłbym to sam, nie patrząc na nikogo z tego forum....

Wiem jedno - z przepychanek i gadania nikt jeszcze nic nie zbudował...

Przemyślcie to sobie Kolego Rattkin.

Kaczyści są wsród nas...

nie mam pojęcia dlaczego w was tyle wrogości - kurna człowiek rękę wyciąga, pomocną, a tu od razu ataki, że chcę przywłaszczyć pomysł..

Nie wydaje mi sie zeby ktokolwiek tutaj byl nastowiony wrogo. Z tego co ja zrozumialem to chodzilo nie o Ciebie Filipie, ale o kolege Szook, ze zaczal nowy temat, nie przeczytajac innego watku, w ktorym ta sprawa zostala poruszona.

Z tym co napisal Rattkin sie zgadzam:

Jesli masz ochote uczestniczyc w takim zespole, to sam cos zaproponuj - zrob ten skrypt, zrob logo, layout, cokolwiek. wlasnie przy nastawieniu 'e, co sie bede wysilal nieproszony' ZADNA inicjatywa nie ma szans przezycia.

Mozliwe Filipie, ze odczules to jako atak na Ciebie, ale ta wypowiedz raczej tyczy sie wszystkich, a nie tylko Ciebie.

W to, ze czytasz to forum nie watpie i zastanawialem sie kiedy czolowka z wynikow wyszukiwania na haslo "pozycjonowanie" zacznie sie tutaj udzielac. W koncu tematy poruszane na tym forum sa zwiazane z Twoja i innych dzialalnoscia.

Proponuje zeby odstawic na bok jakiekolwiek animozje, to wtedy kazdy wyniesie cos pozytywnego z udzialu tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności