Skocz do zawartości

ZRZESZENIE POZYCJONERÓW

Rekomendowane odpowiedzi

zrob ten skrypt, zrob logo, layout, cokolwiek

Nie sądzisz Michale, że najpierw należałoby stwierdzić choćby jaki skrypt - bo skryptów to ja mogę napisać miliony np: <? echo 'a'; ?> - skrypt jak skrypt...

Przepraszam, może kogoś obrażę ale moim zdaniem zabieracie się od d.... strony.... Layout, logo, alty to rzecz drugo-lub-dalej-rzędna.

Jestem ciekaw czy Ford robiąc pierwszy samochód zaczynał od koloru blachy czy tego jaki ma mieć znaczek....

Czy ja odbieram to jako atak - w pewnym sensie tak - bo posądzanie mnie o to, że na forum jestem od dziś/wczoraj jest daleko posuniętym błędem, logicznym nawet - bo jestem pewien, że cała czołówka polskiego pozycjonerstwa czyta a przynajmniej przegląda Twoje forum. To raz. Dwa, że posądzanie mnie o próbę przywłaszczenia pomysłu też jest głębokim nieporozumieniem - powód już podałem. Trzy zaś - uważam, że możnaby ze spokojem połączyć funkcje opiniotwórcze takiego ugrupowania z funkcjami biznesowymi.

Przykład ??

Proszę - dziennie mam około 10 zapytań ofertowych - wiadomo - część odrzucam z racji braku czasu - a tak mógłbym rozdystrybułować część klientów między członków SEOPL. Ja wtedy jestem zadowolony - nie odesłałem klienta z kwitkiem, Reszta zadowolona bo ma kaskę. Nie mówię już o tym, że na przykład WP mnie wcale to a wcale nie interesuje i na tym polu nie działam prawie wcale - a tak mógłbym ze spokojem dać robotę dla Mariusza - bo to jego domena.

Dystrybucja zleceń - o tym mówię.

Jeżeli ktoś woli w pojedynkę - spoko - nic mnie do tego, lecz uważam że nie jest to rozsądne wyjście...

Kaczyści są wsród nas...

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To ja wtrace swoje trzy grosze.

Pomysl wymiany zlecen jest super ale obawiam sie, ze szybko spali na panewce. Wydaje mi sie, ze poza paroma osobami ktore nie biora wszystkiego co popadnie nikt wiecej nie wymieni sie zleceniem. Taka dzialka bedzie poletkiem dla sepow, ktorzy za piwko wypozycjonuja strone w 24 godziny :(.

Poza tym czytalem obie dyskusje i nasuwa mi sie jedno pytanie: Kto sie tym zajmie. Przeciez wiekszosc z Was pracuje i ma swoje firmy a prowadzenie takiej organizacji wymaga czasu. Oczywiscie mozna przyjac pracownikow ale na to trzeba zarobic albo placic skladki.

Z tego co dobrze pamietam na razie ustalilismy ze bedziemy robic seriws informacyjny.

Zajmijmy sie tym i w ten sposob sprawdzimy wytrwalosc i pracowitosc ludzi.

Jak BD wspomniales wiekszosc z nas ma jakies zajecia w zwiazku z tym proponuje skorzystac z gotowego CMS. Funkcjonalnosc takowego w zupelnosci nam wystarczy.

Zobaczymy jak ten projekt bedzie dzialal. A potem pomyslimy o formalizowaniu.

Check email deliverability tool Maildog

Pomysł nie spali na panewce jeżeli nie będą w nim brały udziału "pięćdziesiątki" - a taki był chyba zamysł początkowy SEOPL...

Co do organizacji - moim zdaniem jest to kwestia:

a) określenia kto ma prawa (w sensie kto ma prawo wyboru członków) do SEOPL - moim zdaniem bezsprzecznie są to Ojcowie Założyciele lecz musi to zostać jasno raz na zawsze powiedziane/ napisane aby uciać wszelkie przepychanki osobowe i posądzenia o podpinanie pomysłu pod kogoś,

:( określenia konkretnych zasad działania, czyli czym ma być dokładnie, co ma robić, jak ma robić - czyli swoistego statutu,

c) rejestracji prawnej wybranej formy działalności

d) wyznaczenie kodeksu - wyznaczenie standardów

e) wreszcie to, o czym mówią w wątku niby poświęconym SEOPL - czyli zawartości jak i layoutu, pieczątek czy znaczków.....

Wbrew pozorom nie powinno zająć to dużo czasu - napewno mniej niż napisanie 12 stron postów na tym forum....

Co do kaski - skoro są zlecenia to i kaska będzie... jak zrzeszenie to i składki....

Nie wiem może jestem idealistą ale naprawdę uważam, że możnaby to zrobić i wszyscy uczestnicy mogliby tylko na tym zyskać

Kaczyści są wsród nas...

Ehhh, amatorszyzna, spam, spam, spam. Moim zdaniem zaduzo juz powiedziales sok.

chcialem twoje slowa wkleic bo teraz przeczysz sam sobie i swoim pogladom, to dobrze o tobie zdecydowanie nie swiadczy.

Formum = powinno popierac inicjatywy i pomysły a nie je dyskryminowac nawet jezeli sa konkurnecyjne do juz wysunietych wnioskow :-)

LEPIEJ SIE JEDNOCZYĆ NIŻ ZWALCZAĆ !

Jak BD wspomniales wiekszosc z nas ma jakies zajecia w zwiazku z tym proponuje skorzystac z gotowego CMS.

Wydaje mi sie, ze to w jaki sposob chcesz rozwiazac sprawe dzialania strony jest najmniej istotne. Rownie dobrze na poczatku moze to byc statyczna strona oparta o zmyslny szablon. Mozna rowniez uzywac CMS albo napisac cos wlasnego ale to naprawde jest malo wazne.

Powinniscie sie zajac czyms calkiem innym. Na poczatek ustalenie zasad dzialania, wybranie kierownictwa, przydzielenie obowiazkow i cala reszta. Pozniej mozna dyskutowac jak ma dzialac strona :(

Pomysł nie spali na panewce jeżeli nie będą w nim brały udziału "pięćdziesiątki"

To pole do popisu dla dzialaczy. Jak beda weryfikowac czlonkow tak bedzie wygladac pozniej organizacja. Bedzie duzo czlonkow to na 100% beda sepy.

Zgadza sie z Twoimi pogladaniem na to jak powinno sie zabrac za cala sprawe. Strona to jeden z ostatnich - malo istotnych - elementow calej zabawy.

Nie obrazcie sie ale zabierajac sie tak za pisanie ksiazki (tak mi latwiej porownac) musialbym zaczac od:

- zastanawiania sie jakie drzewo wyciac na papier,

- doboru odcienia papieru

A nie od napisania ksiazki

:(

Swoja droga mozna poprosic Michala o to aby odpalil oddzielna czesc forum. Na poczatek widzialbym tam kilka watkow dotyczacych najwazniejszych spraw. Dobry punktem wyjscia jest propozycja Filipa. Kazdy watek powinien prowadzic do wyklarowania stanowiska w poruszanej sprawie. Po zaltwieniu sprawy watek mozna zamknac i wprowadzic w zycie. Dyskusje moga sie toczyc rownoczesnie we wszystkich watkach tematycznych i tym sposobem szybciej osiagniecie swoj cel.

Ehhh, amatorszyzna, spam, spam, spam. Moim zdaniem zaduzo juz powiedziales sok.

CEREBRU

Uspokuj sie, prosze Ciebie bardzo. Jak masz zamiar cos napisac, to zastanow sie czy to bedzie cokolwiek wnosilo so dyskusji. Jezeli stwierdzisz, ze to nic nie wniesie to zajmij sie poprawa layout'u Twojej strony, bo czas juz mija.

Nie sądzisz Michale, że najpierw należałoby stwierdzić choćby jaki skrypt - bo skryptów to ja mogę napisać miliony np: <? echo 'a'; ?> - skrypt jak skrypt...

Skrypt, chyba byl przykladem, ktory mozna przelozyc np. na srpawy organizacyjne.

Fajnie, ze temat znowu wrocil, bo moze cos z tego wyjdzie. Nie wiem jednak jak wyjdzie organizacja tego, ale to o czym mowisz, czyli outsourcing jest bardzo dobrym pomyslem. Nie kazdy musi sie znac na wszystkim.

Jedna rzecz, ktora mnie troche odwiodla od pomyslu seopl, to caly czas powtarzanie sloganow typu: czysta strona, etyczne pozycjonowanie, pozycjonowanie bez spamu. Przeciez pozycjonowanie ogolnie mozna podciagnac pod spam. Juz to kiedys pisalem, ale watek byl taki dlugi, ze moglo byc nie widoczne.

Wedlug mnie taka organizacja powinna dbac o prawa klienta do pelnej i rzetelnej informacji. Czyli, ze trzeba udzielic klientowi informacji na temat metod uzywanych przy zleceniu i ewentualnego ryzyka z tymi metodami zwiazanego. Zgoda klienta powinna byc umiesczona w umowie. Wykrzykiwanie caly czas SPAM nic nikomu nie przyniesie, przynajmniej pozytywnego.

Witam, do mnie zawsze możecie napisać prv. jak coś z mojej storny może się okazać pomocne, dziękuje CELEBRU za Twoja pełną akcetpacje ;-) miło usłyszeć takie słowa z ust takiego profesjonalisty jak ty. Powqiem więcej gdyby było takich więcej pewno posądzono by mnie o monopol. Ale ciesze się ze CELBRU jesteś bo chociaż jest mi milej.

Szybko się obrażasz chłopie a musisz wiedzieć jedno SEO to nie zabawa i wymaga dużo cierpliwości.

Podgladanie stron innych to nie sztuka pozycjonera, sztuką jest coś wymyśleć samemu i dojść do tego samemu. Chetnie poczekam na wykaz Twojej wiedzy na Onet i WP i zobacze Ciebie obok siebie, jeżeli zaistniejsze tam i bedziesz wyżej niż ja oddam ci cześć i nazwe bogiem optymalizacji i najlepszym SUPERSPAMEREM walczącym ze spamem,

Twój nick bardzo mi się podoba, bowiem jest tak boleśnie prawdziwy jak nazwa Szook, ja się już przyzwyczaiłem że klienci dzwonią i mówią Panie Mariusz jestem w szooku, ja im tylko potwierdzam że owszem. Zapewne Twoji kliencji będą mówili korzystałem z usług SUPERSPAMERA ale to też jakaś forma marketingu.

CELEBRU powiem tak, samemu nie zdziałasz nic, bowiem takie firmy jak Szook,Art4web,Sitepromotor,Daro,Pozycjonowanie.info działają już w porozumieniu i nawet wszelkie działania szkodzące odnoszą mały skutek z uwagi na szybkie odzyskanie posiadanych pozycji poprzez wsparcie.

Myśle że powinieneś zapoznaźć się z wynikami pierwszej 5 na polskich portalach Onet,WP i enginie netsprint.pl a potem pisać - AMATORSZCZYZNA, bo sam fakt posiadanej domeny COM mówi o małej wiedzy o polskich enginach,

Pozdrawiam

Mariusz

Szook

moze wobec tego wyklarujmy sytuacje - jesli michal zalozy nowy topic na forum, zrobmy kilka ankiet :

* kto jest zdecydowania za, kto 'srednio za', komu jest obojetne - bedzie widac ilusobowy zespol sie wykrystalizuje

* kto deklaruje sie do solidnej pracy (i przyjmuje na siebie obowiazki)

* i na koniec np. jakiego portalu cms / autorskiego skryptu uzyc.

poniewaz ankiety istnieja niezaleznie od topicow, nie beda przeszkadzac, a obrazowac stanowisko w dyskusji, ktora sie toczyc bedzie pod nimi.

"i can handle it without linking :)"

Sok:

Nie mozesz nic mowic o mojej wiedzy to 1, poniewaz nie masz o niej zadnego pojecia.

2. Polskie wyszukiwarki nie biore w rachube narazie to 2.

3. Jesli czegos nie jestes pewien, zachowaj to...

hehe, dzięki Celebru, to jak już będziesz brał pkt 2. to porozmawiamy.

A czekam na Twój indeks w pewnym portaliku bo widzę że w katalog się już dodałeś, więc jednak jakoś tam interesują Ciebie polskie enginy tyle że polskie enginy nie intersują się za bardzo Twoją stroną.

Czy ja ni ejestem pewien, jak nie jestem to nie pisze.

Pozdrawiam

Mariusz

Szook :-) Sok

Nie obrazcie sie ale zabierajac sie tak za pisanie ksiazki (tak mi latwiej porownac) musialbym zaczac od:  

- zastanawiania sie jakie drzewo wyciac na papier,  

- doboru odcienia papieru  

A nie od napisania ksiazki

masz racje kolejnosc nie ta ale wydaje mi sie jasne co bedzie sie znajdowalo w takim seriwsie

przedewszystkim info glownie przedruki z polskich pism, info z agencji PR, przedruki z zagraniczych zrodel tudziez wlasne artykuly poswstale z tresci tego forum itp,

dzialem ktory proponowalem sa recenzje narzedzi wspomoagajacych pozycjonowanie

w polaczaeniu z forum, katalogiem itp stworzyloby to strone o tematyce SEOPL pisalem o tym gdzie indziej juz :lol: ale pozostalo bez odzweu :)

wiec teraz mysle ze warto sie skupic "na rodzaju druku" poniewaz jest to cos czego nie ma, pomysl jest

trzeba bedzie napisac najpierw oczywiscie do portali i "zrodel wiedzy" czy zgadzaja ie za przedruk w zamian za podanie zrodla informacji i linka

serwis bedzie niekomercyjny wiec z tym nie powinno byc problemy

mozemy zaczac od ulozenia ladnego tesktu ktory bedziemy rozsylac po swiecie

Check email deliverability tool Maildog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności