Skocz do zawartości

ZRZESZENIE POZYCJONERÓW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Późno wtrącam sie do rozmowy... Bardziej z braku czasu niż zainteresowania. Przewertowanie tych kilku stron dokładnie trochę zajęło.

W ramach szybkiego przedstawienia się : wielu z was mnie zna. Prowadze forum pozycjonowanie.net.pl - nie jest to żadna konkurencja. Całkowicie hobbystyczny pomysł.

Ale wracając do waszej rozmowy. Koncepcja solidarnego związku SEO w Polsce jest jak najbardziej ciekawa i pozyteczna. Powinna łączyć a nie dzielić, upominać a nie banować, pomagać a nie przeszkadzać.

Uważam też, że w polsce nadaje sie do tego stowarzyszenia jakieś 10-20osób z tej branży.

Nie - nie zaliczam siebie tam. Sam miałem - jeszcze mam doczynienia ze spamem który powoli wycofuje. W miarę rozwoju SEO w polsce można zrozumieć wiele rzeczy.

Interesuje mnie w tym wątku natomiast spotkanie wszystkich ludzi zajmujących sie pozycjonowaniem. Zajmuje sie czasami organizacją takich zlotów na wybrzeżu rewalskim = polskie morze:) jeźeli kiedykolwiek wyraźicie taką chęć, miło mi bedzie zorganizować to.

Kończąc - całkowicie popieram te optymistyczne i ciekawe pomysły. Myślę że kiedyś będzie to (nie zapeszając) potężna organizacja z samymi Asami w rękawie.

Serdecznie pozdrawiam

Michała, Melasse oraz pozostałych użytkowników forum których jeszcze nie znam.

Bartek

www.pozycjonowanie.net.pl

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wita każdemu zdaża się jeszcze spam, ja np. wycofałem z wszystkich stron słowa kluczowe powyżej 4, nie wiedziałem że jeżeli będzie - pozycjonowanie,pozycjonowanie stron,pozycjonowanie www,pozycjonowanie w wyszukiwarkach ,pozycjonowanie w katalogach to SPAM, ale Onet napisał że bez względu czy 4 słowa czy frazy jeżeli jest powyżej 4 to ban, więc zmodyfikowałem wsztstkie strony, polecam modyfikacji :-).

Co do zlotu to chetnie ja ze Szczeicna mogę jchac na jakieś piwko i kiełbaski, oczywiście laptopa zostawie żeby nad piwem nie pozycjonowac

rattkin zapewniam że tak, tyle że :-) znam takich co jak znajdą u Ciebie sztukę to objadą Ciebie na forum jak psa, a jak zerkniesz w ich pracunieeee :-) to tam doopiero smierdzi ukrytymi layerami :-). Wczoraj znalazłem mega spamera Comweba :-) i tak z zasady jak on mi walnełem mu 60 stron do onetu, myśle że teraz skupi się na pracy nie na pisaniu o innych :-:D

Bartek

Ja rowniez Ciebie pozdrawiam i milo mi, ze znow nas odwiedziles :D

Kończąc - całkowicie popieram te optymistyczne i ciekawe pomysły. Myślę że kiedyś będzie to (nie zapeszając) potężna organizacja z samymi Asami w rękawie.

i mam nadzieje, ze bedziesz jej czescia

jeszcze mam doczynienia ze spamem który powoli wycofuje.

Spamem jest tak samo wymiana linkow, majaca na celu podwyzszenie pozycji strony, wiec chyba wszyscy maja doczynienia ze spamem u siebie. Nie wydaje mi sie, aby *spam* byl zawsze godny tepienia, bo niekiedy trzeba to popierac. :)

Oczywiscie nie w wydaniu np. soczysta.pl

postulowalbym o zmiane znaczenia tego slowa...

znaczenie jest takie jakie jest i tego sie raczej nie zmieni, amozna by sie zajac czyms innym oprocz wytykaniem spamu.

Ciesze sie ze wypowiedzial sie tutaj Bartek (nie mylic z BD :D ), kolejny czlowiek-legenda (czy mam to tak od dziecka? wtajemniczeni wiedza o co chodzi...). Chcialbym ciebie Bartku spytac, jak ty widzisz projekt SEOPL i jakie zadania bys mu przydzielil.

Jesli chodzi o "nie-konkurencje" w postaci pozycjonowanie.net.pl to moze byc pewien rodzaj blokady psychicznej sprawiajacej ze trudno nam bedzie sie zrzeszyc jesli mialoby do tego dojsc. Ale trzeba wzniesc sie nad podzialami i stworzyc szczytna idee. Niestety sam zaczynam sie zastanawiac czy to ma sens, bo jak ktos juz wczesniej wspomnial za pomoca czarodziejskiej rozdzki nie da sie wyjsc na prowadzenie. Czasami uzywa sie spamu...

Mozna byloby ewentualnie na poczatku walczyc o oczyszczenie internetu ze smieci w postaci pozycjonowania nietematycznego, tzn. wpisuje "konstrukcje drewniane" a wyskakuja mi strony typu loga i dzwonki... Tego nie lubie i z tym na poczatku mozna powalczyc.

Kolejnym problemem jest okreslenie co spamem jest a co nie, a tu jest plynna granica i w kazdej wyszukiwarce jest inaczej.

Obiecalem napisac jakies zarysy regulaminu ale zdalem sobie sprawe ze nie moge napisac nawet jednego punktu, bo nie ma nic konkretnego ustalonego - ani postac zrzeszenia, ani definicja spamu. Co najwyzej mozna napisac ogolnie zalozenia, ktorych tez nie ma, bo kazdy widzi to inaczej

Dopisano: chyba pomylilem dwa watki, ale w koncu sa prawie o tym samym i mam nadzieje ze zainteresowani czytaja obydwa...

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

Witam ponownie

Najrozsądniej będzie wg. mnie postarać się o współprace z polskimi wyszukiwarkami tak aby wykluczyć SEO "topic spam" (tak ja to przynajmniej nazywam) chodzi o wykluczanie stron tematycznie nie związanych z frazą wyszukiwania z indexów wyszukiwarek(tak jak już tu ktoś wspomniał s o c z y s t a . p l ).

Wiem że będzie to trudne(korespondencja z SE nie jest na dzień dzisiejszy najciekawsza nie mówiąc juz o współdziałaniu) ale jest do zrobienia. Jeżeli padnie w gruzach ten pomysł lub nawet jak by wyszło to powinien powstać Katalog Stron które w ten sposób spamują z dokładnym opisem technik itp... to moderowało by kilka kolejnych osób dopiero wtedy oficjalnie strona pojawiła by się na Czarnej liście SEO.

Wcześniej czy później stanie sie to skarbnicą wiedzy o nagannych stronach - i będzie poważana przez wyszukiwarki.

Przepraszam że tak często mówie to słowo s.p.a.m. (też nie przepadam za nim)

2. Punkt chyba od niego powinienem zacząć... są to strony które już w mniej drastyczny sposób traktują wyszukiwarki jako kosz na śmieci... kilka ukrytych linków nie zaszkodzi :) - im wszystkim należało by POMÓC i podpowiedzieć jak zrobić to aby było dobrze...

3. Strony które nie są pozycjonowane a bardzo ciekawe i nie przynoszące zysków oczywiście. To jest pomoc w wypromowaniu stron które pomimo ciekawej Idei nie posiadają licznego grona odwiedzających...

4. Działalność odpłatna - firmy i inne przedsiębiorstwa komercyjne wyrażą chęć płatnego pozycjonowania ich stron.

To jest moja opinia...

Pozdrawiam serdecznie

Bartek

www.pozycjonowanie.net.pl

Zgadzam się z tobą, co do pomocy w optymalizacji stron nie płatnych.

Nie wiem dlaczego uważasz że współpraca z Polskimi SE jest zła, ja współpracuje od wielu miesięcy i mogę powiedzieć że jest bardzo efektowna.

To jest kwestia chęci.

Co do spamu - rozumiem że można dać szanse komuś kto nie orbi tego na codzień i nie zgłaszać go jako spam tylko zasugerować mu zmiany.

Ale jeżeli ktoś zajmuje się niby profesjonalnie pozycjonowaniem a na stronach jego klientów z którymi sie linkuje jest spam - czy to layery ukryte nagłówki czy linki - należy takiego zgłaszać bez wątpliwości.

Bo taki gość robi to świadomie.

Ja bez ukrycia mogę powiedzieć że wysyłam raport spam TOP 100 codzienie, myślę że już wielu może powiedzieć że ich spam zaczyna znikać

Stąd też uważam że można współpracować z polskimi SE.

Pozdrawiam

Mariusz

Szook

Nie wiem dlaczego uważasz że współpraca z Polskimi SE jest zła, ja współpracuje od wielu miesięcy i mogę powiedzieć że jest bardzo efektowna

Jakbym dostawał odpowiedź szybciej niż po prawie miesiącu odpoweidź na pytanie o indexowanie polskich domen... to byłbym skłonny powiedzieć coś innego. A tak sie stało nie tylko o to pytając.

Ale to jest tylko mój przypadek dlatego akurat tą sprawe bym teraz troszeczke zbagatelizował.

• 3 tygodnie później...

Witm

Chciałem cos dorzucić od siebie do tej dyskusji, która mnie zainteresowała i widzę też powody dla których powinniśmy się dogadać niekoniecznie musi to być przekazywanie sobie klientów, ale może się to zmienić zaniedługo w walkę z dużymi firmami oferującymi hosting i zaczynającymi dorzucać pozycjonowanie za grosze w ramach hostingu, zaniżając w ten sposób wartość rynku, w pojedynkę na pewno nie będziemy w stanie się przed nimi efektywnie bronić bo żaden z nas nie posiada takiego kapitału jak oni.

Jak już mówie o cenach to wspomnę też o innych malutkich, którzy również za grosze zaczynają pozycjonować bo coś tam gdzieś podglądnęli, co myślę nam wszystkim psuje rynek zaniżając drastycznie wartość finansową naszej pracy, organizacja lub porozumienie takie jak nawiązał szook i kilku innych mogło by cos na tym terenie działać.

W dłuższym czasie na pewno da nam to o wiele więcej, nieważne jaką formę przyjmie oficjalną czy mniej oficjalną.

Sam szook moją stronę jakiś czas temu podał do spamu w onecie, tutaj też myśle że można zaprzestać walki, osobiście nie praktykuje czegoś takiego, ale rozumiem szooka i jego działania.

Jeżeli ceny będą dla nas odpowiednie to wtedy można też budować porządnie zoptymalizowane strony, pobierać za to ludzkie wynagrodzenie i nie używać perfidnego spamu.

W większej grupie można zfinansować wiele pomysłów w pojedynke jest trudniej.

Narazie tyle. Pozdrawiam

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Witaj,

Miło że się odezwałeś - nie podałem z jakiś tam powodów osobistych, była straszna podkładka i uważam że mozna było lepiej to zorbić - choć i tak się chwali bo onet spierał się ze mną że jest ok przez 2 tygodnie, więc musiałem im w końcu wysłąć to co ja widze bo oni tego nie widzieli a sam wiesz ze spamik byl przesadny dość, co do cen masz racje zanizaja, ale jednak ja tez niechchciałbym pozycjonować za 30 zł słowo - a wiem że oferujesz takie ceny bo mi klienci mówią - tyle że nie mogli u Ciebie pozycjonować bo admini nie dali ci dostępu do rekordówna serwerze. Jeżeli mamy walczyć o podniesienie cen z 10 zł na 30 zł to dla mnie to żadna frajda. 100 zł min to ok ale nie 30

Nie czuj osobistej urazy bo wielu mogłoby taką czuć - sam nie jednoktrotnie się zbanowałem - wysyłając raport sam na siebie i poświęcając domeny żeby wiedzieć do jakiego pkt mogę naginać owe przepisy. Mam info co i za co zostaje usunięte i trkatje to jak świete wiec teraz jak usuną mi strone np za coś za co nie chcieli usunąć innej to motywuje to ich własnym stwierdzeniem.

A pozatym w onecie można pozycjonować bez konieczności takiej redirctowej podkładki no chyba że chce się mieć taki piękny opis ;-) jak miałeś. Ale widzisz powiem tak a kurat do Ciebie nic niemam :-) na boksach sobie ladnie sąsiadujemy i jest ok.

Co do zlecen masz racje - dzielenie jest wtedy dobre jak naprwde sie nie wie jak to zorbic - ale jak ktos ma ogolne pojecieto z czasem jak jest kumaty kazda szukarke pojmie, ja teraz przechodze na yahoo i msnbo wp onet czy interia nie daje juz nic czego mogl bym sie uczyc, ja tam juz poprastu wstawiam strony i wiem na której pozycji będzie +- 2 poz. max.

Pozdrawiam

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności