Skocz do zawartości

ZRZESZENIE POZYCJONERÓW

Rekomendowane odpowiedzi

No spam dość ciekawy ;)

Ale nieważne interesuje mnie coś ważniejszego (współpraca) w granicach rozsądku.

Co do cen to nie moge się do końca z tobą zgodzić nie znasz całości sprawy i może ci sie tak wydawać na podstawie tego co kilku klientów powiedziało.

Jednak nie chodzi mi tutaj o cenu 10 złotych czy 30 złotych za słowo, ale o ceny typu 30 złotych miesięcznie wraz z hostingiem za stronę pozycjonowaną w wp i onet, spotkałem się z taką ofertą i myśle że to nam może poważnie zagrozić.

Co do moich cen to zpeniam cię że wprowadzam obecnie ofertę narazie nie dostępną oficjalnie i ceny są dość wysokie, ale w pełni związane z całym procesem SEO, a nie samym pozycjonowaniem.

Ceny za onet i wp będe też w miare czasu zmieniać na wyższe, ale jakaś konkurencja zawsze pomiędzy nami będzie i tutaj nie sądze że będzie to ktokolwiek zmieniać.

Duże pole współpracy finansowej widze np. w pozycjonowaniu gdzie w gre wchodzą różne języki (od niemieckiego nie mam nikogo, a od rosyjskiego bardzo dobrego człowieka)

O pewnej pomocy wzajemnej myśle że nie trzeba wspominać bo przez zaniechanie pewnych działań skierownaych przeciwko sobie, już będziemy sobie pomagać ;)

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Re witam,

Wiem wiem, ale powiem ci tak jestem świadomy że pozycjonują za 10 zł za 30 zł i znam takich co w oofercie za rok z hostingiem mają za 270 zł ale masz racje co to za pozycjonowanie że klient do mnie dzwoni i mówi Panie firma mnie od roku pozycjonuje a ja mu panie czym znacznikami meta :-). Generalnie powiem tak mi osobiście nie zagrażają osoby z allegro czy inni bo mam inny marketing zdobywczy. W większości ludzie zajmujący się pozycjonowaniem robią tylko to itp rzeczy ja zajmuje się reklamą od 10 lat więc w samym pozyckiwaniu klienta mam duże doświadczenie, tylko 30-40%% klientów zdobywam dzięki swoim pozycją w wyszukiwarce, reszta to mój własny marketing ludzie którzy nie wiedzieli co to pozycjonowanie i co to jest allegro. Więc w sumie nie będę gnebił tych z allegro :-) chyba że pojawią się w polu działania które ja obsługuję. Powiem tak z pozycjonowaniem jak z autem - jeden kupi mercedesa 2 poloneza pytanie który wygodniej i lepiej jeździ.

Pozdrawiam

Mariusz

I tutaj całkowicie się z toba zgadzam też nie uważam że alegowi pozycjonerzy mogą nam zaszkodzić. Jednk jak to będzie duży ISP to myśle że będzie to problem.

Sprawe możemy narazie zakończyć, może jeszcze do niej wrócimy kiedyś.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

sprzedają się tęz za 2000

pytanie czy mamy siłe przebicia, jest kilka sposobów na likwidowanie takiej konkurencji. Nie będę ich tu opisywał ale jeżeli ktoś pozyvjonuje za 1000 lub za 2000 to wie o czym mówie i dlaczego ma siłe przebicia i jest nie do zajechania, a takiego za 10 zł to można usunąć bardzo szybko byle zacząć go tępić w zarodku, tzn zanim zarobi dostatecznie dużo aby się bronić, nie tykam narazie tego boksa na wp z allegro bo mi nie wadzi, ale gdybym tylko chciał to tak szybko by zniknoł jak się tam pojawił - ale tak jak pisałem niezabiera mi mojego rynku bo to inne grono odbiorców - tzn to są odbiorcy web masterzy którzy myślą że kupią za 10 program i sprzedadzą za 100 zwykli pośrednicy.

Analizowałem wielu pozycjonerów i wiem że wysztkiego można się nauczyć wystarczy myśleć sprawdzać pracować nad tym co się robi.

Najbardziej śmieszy mnie spam który np nie może przebić się przez stronę pozycjonowaną legalnie. Bo dość duża ilość osoób któa spamuje nie zabardzo wie jak spamować dobrze, bo żeby spam był wysoko to też muszą być zachowane proporcje jak w wypadku optymalizacji - w wypadku cloakingu można go zastsować gdy strona jest we flashu np.

Ale jak widzę spam w onecie, typu keyword,keyword,keyword to mnie bawi taki spam i nawet go nie ruszam bo szkoda czasu analizować taką stronę. Ale jak znajde ciekawy spam to go sobie sprawdzam, powiem że znam tylko 2 pozycjonerów co wiedzą chociaż jak spamować żeby strona która nie jest z nimi zlinkowana była poza kręgiem podejrzeń. Zresztą samjestem wstanie przygotować taki cloakind który nawet na kopi googla nie będzie widoczny ani na żadnym symulatorze enginu, i taki spam to jest spam warty uwagi, a nie ukrycie layera nagłówków itp.

Pozdrawiam

mariusz

• 7 miesięcy temu...
Związku Zawodowego Pozycjonerów Polskich :) czy stowarzyszenia - uważam że polski rynek pozycjonerski jest w fazie rozwoju i należałoby całości nadać i ręce i nogi - czyli wyznaczyć standardy, z regulaminem, radą - i oczywiście sądem koleżeńskim (choć sąd "koleżeński" już istnieje - vide SuperSpamer)..

Moze bardziej związku branżowego ale pomysł wydaje mi sie bardzo dobry, chociaz troche utopijny. Skąd np. wiadomo czy dany member nie uzywa spamu? Bo to deklaruje? Bo na stronach, którymi sie chwali nie widać ukrytych treści? Jakoś tego nie czuję.

pozdrawiam

Piotr

Mali inwestorzy również zarabiają na giełdzie? Możesz sam się tego nauczyć

Dreamsphere Live Trading Room

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności