Skocz do zawartości

Problemy z dropped.pl

G.Krawczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

nie dość, że ostatnio mam cały czas przesłuchania w urzędzie skarbowym przez dropped.pl to jeszcze okazuje się, żę domena, którą kupiłem 2010-09-30 nie jest / jest moja.

Kupiłem domenę www.karty-kredytowe.eu nie mogę zmienić jej adresów DNS a kiedy na nią wchodzę to widzę, że ktoś zaparkował sobie ją i na niej zarabia. Ja nie wystawiałem nigdzie domeny.

Czy ktoś miał taką sytuacje?

G.Krawczyk - nie odprowadzasz żadnego VAT-UE. Na faktury z Dropped (a w zasadzie Invoice) wystawiasz fakturę wewnętrzną i traktujesz to jako import usługi - summa summarum podatek VAT w takim przypadku wychodzi na 0 bo z jednej strony import usługi go nalicza w deklaracji VAT; z drugiej strony faktura wewnętrzna w rejestrze zakupowym zeruje.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

G.Krawczyk - nie odprowadzasz żadnego VAT-UE. Na faktury z Dropped (a w zasadzie Invoice) wystawiasz fakturę wewnętrzną i traktujesz to jako import usługi - summa summarum podatek VAT w takim przypadku wychodzi na 0.

Nic dodać, nic ująć.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

ja ostatnio też miałem wezwanie do skarbówki(szczerze mówiąc nie wiedziałem, że wystawiają faktury z ue) :)

miałem tam na firmę jedną domenę, oni to normalnie rozliczyli-ja nie i skarbówka się przywaliła ale szybkie wyjaśnienie, korekta deklaracji i po kłopocie;)

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Pozwoliłem sobie odkopać temat, który założyłem ze względu na to, że poszukuje osób z podobnym problemem co ja.

Dla przypomnienia:

- zarejestrowałem domenę karty-kredytowe.eu (30.09.2010) w dropped.pl

- zapłaciłem w tej samej chwili za nią

- nie mam możliwości zarządzania domeną

- ktoś inny widnieje we whois eu

- jest zaparkowana w sedo i ktoś na niej zarabia ponadto wystawił tę domenę na sprzedaż :)

Support dropped milczy. Zaraz miną 2 tygodnie. Proszę o pomoc lub poszukuje osób pokrzywdzonych w taki sam sposób jak ja.

• 2 tygodnie później...

Założenie ticketu w sprawie domeny: 2011-04-20 16:05:29

Dropped "Problem przekazany do działu technicznego": 2011-04-20 18:25:41

Kolejny kontakt: 2011-05-03 08:21:43

Żadnej odpowiedzi zwrotnej.

Oczywiście, nie ma żadnych danych kontaktowych poza mailem. Jak można ich pogonić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności