Skocz do zawartości

Rozszerzenie domeny - przy budowie zaplecza?

RafalW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie mogłem znaleźć odpowiedzi na to pytanie, więc jeżeli już gdzieś się pojawiła to proszę o wyrozumiałość.

Czy przy wyborze domeny na zaplecze (pod linkowanie), rozszerzenie domeny ma istotne znaczenie czy nie. Jeżeli wybierając nazwę mam możliwość wykupienia dowolnego rozszerzenia, to warto zapłacić więcej za .pl czy nie ma to znaczenia?

.tk to sa domeny darmowe, wiec zupelnie inna bajka. Poza tym tam ludzie stawiali setki katalogow webmini i innych smieci wiec nic dziwnego, ze byly banowane.

Ja polecam na zaplecze kupowac domeny globalne. Koszt jest duzo mniejszy od .pl, a z .pl nie ma zadnych dodatkowych bonusow wiec nie warto przeplacac :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności