Skocz do zawartości

Moja sugestia do administracji PiO w sprawie Sunrise Systems

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym, że może dojść do prób zablokowania / usunięcia postów dotyczących opinii o traktowaniu klientów przez firmę Sunrise Systems popartych argumentem naruszania dóbr osobistych przypominam wyjątek z KK :

Art. 213. § 1. Nie ma przestępstwa określonego w art. 212 § 1, jeżeli zarzut uczyniony niepublicznie jest prawdziwy.

§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w art. 212 § 1 lub 2, kto publicznie podnosi lub rozgłasza prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego interesu;...

pisze to dlatego bo zauważyłem, że znikają z for dyskusyjnych / blogów informacje i opinie niewygodne dla tej firmy ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jestem za piętnowaniem oszustw i przegięć, problem tylko w tym, aby udowodnić że zarzut jest prawdziwy.

Było by to łatwe w sytuacji kiedy zapadł jakiś wyrok w sprawie Sunrise Systems potwierdzający zarzuty. W sytuacji jak takiego wyroku nie ma, to zdaje się trzeba to udowodnić i dlatego nie dziwie się, że fora/blogi chcą tego uniknąć - i "interes" kręci się dalej.

W kontekście tej firmy przypomina mi się "pobieraczek" - podobne metody, wykorzystywanie/naginanie prawa do naciągania ludzi.

Na PiO nic nie zniknie :)

Proponuje wypozycjonować nasz forumowy wątek na nazwę ich firmy :)
Good idea :)

Jestem za piętnowaniem oszustw i przegięć, problem tylko w tym, aby udowodnić że zarzut jest prawdziwy.

w przypadku podanych przeze mnie paragrafów dowiedziałem się, że obowiązek dowodowy spoczywa na drugiej stronie

Było by to łatwe w sytuacji kiedy zapadł jakiś wyrok w sprawie Sunrise Systems potwierdzający zarzuty. W sytuacji jak takiego wyroku nie ma, to zdaje się trzeba to udowodnić i dlatego nie dziwie się, że fora/blogi chcą tego uniknąć - i "interes" kręci się dalej.

Na razie wiem tylko, że SS przegrał parę spraw w kwestii wycofania sie z niekorzystnych dla klienta umów

po świętach będę miał więcej informacji bo mam umówione konsultacje prawne z dwiema kancelariami prawnymi.

W kontekście tej firmy przypomina mi się "pobieraczek" - podobne metody, wykorzystywanie/naginanie prawa do naciągania ludzi.

dokładnie tak samo jest w przypadku SS ponadto dochodzi IMHO również wprowadzanie w błąd klienta (co jest najmniejszym z ich przewinień) i parę innych rzeczy ale napisze o tym dopiero po konsultacji z obiema kancelariami prawnymi.

Moim marzeniem jest doprowadzenie do usunięcia zapisów szkodzących klientom oraz zaprzestanie publikowania na stronie internetowej jak i w umowach przez tą firmę kłamliwych informacji i zapewnień, że działaja etycznie i zgodnie z wytycznymi google dla Webmasterów bo to jest kłamstwo :)(działanie sprzeczne z wytycznymi zostało potwierdzone przez pracownika google - chyba jest to jedyny przypadek w PL gdzie wyraźnie jest stwierdzone, że Sunrise Systems łamie wytyczne google)

PS

przydałaby się jeszcze jakaś kwota na fundację Anny Dymnej :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Beer chesz powiedzieć, że Sunrise System okłamuje? No co za praktyki, aż wierzyć się nie chce, że oszukują tak w biały dzień. Dlaczego Sunrise System oszukuje? Mi przychodzi jedna odpowiedź, nie wiedzą chyba, że źle robią...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

działaja etycznie i zgodnie z wytycznymi google dla Webmasterów bo to jest kłamstwo :)

To jest nic przy tym, kiedy dzwonią / piszą do klientów konkurencji.

Pozwolę sobie zacytować fragment maila:

Analiza Pana serwisu wskazuje, iż jest Pan promowany przy pomocy

nieakceptowanej przez Google metody pozycjonerskiej opierającej się o

spamerskie linkowanie Pana witryny z podejrzanych i bezwartościowych miejsc

w Sieci

(https://googlepolska.blogspot.com/2010/10/dlaczego-swle-przekazujace-pageran

k.html).

Działania takie zmierzają do oszukania algorytmu wyszukiwarki sugerując, że

ma on do czynienia z witryną wartościową. Firma Google jest szalenie

wyczulona na tego typu działania - witryny pozycjonowane w ten sposób w

chwili obecnej tracą wywalczone w nieetyczny sposób pozycje, a ich

właściciele karani są nawet całkowitym usunięciem strony z wyników

wyszukiwania.

Firma Sunrise System promuje jedynie legalne metody pozycjonerskie -

stawiamy na systematyczną optymalizację, działania naszych SEO copywriterów

oraz na linkowanie z wartościowych witryn internetowych.

Hołdując tego typu metodom pozycjonerskim, które zmierzają do stworzenia

realnie wartościowego zaplecza witryn naszych klientów, nie obawiamy się o

wyniki naszej pracy.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Beer chesz powiedzieć, że Sunrise System okłamuje? No co za praktyki, aż wierzyć się nie chce, że oszukują tak w biały dzień. Dlaczego Sunrise System oszukuje? Mi przychodzi jedna odpowiedź, nie wiedzą chyba, że źle robią...

Wspomniane, przeze mnie praktyki zostały zostały opisane na forum pomocy google parę lat temu i w wątku dotyczącym praktyk pozycjonerskich Sunrise Systems i tam też Guglarz stwierdził, że jest to łamanie wytycznych :)

Dla ewentualnych potrzeb procesowych zabezpieczyłem skany z tej dyskusji , chociaż wątpię aby google przestraszył sie "huków" prawników SS i skasował wątek i wypowiedź Guglarza :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności