Skocz do zawartości

Moja sugestia do administracji PiO w sprawie Sunrise Systems

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

za komuny ze 3 razy (zawsze przegrałem) :)

to teraz w wolnej Polsce sądy także nie zawsze stają po stronie skrzywdzonych. Nie że niby ja mam same złe doświadczenia. Wszystkie sprawy wygrane..ale nie w całości......

popracuj nad wyobraźnią :)

Mam za bardzo wybujałą, to fakt.

Czy zaproponujesz właścicielom PIO stosowny weksel jak nie ugną się pismom z SS (nie mylić z pewnym odłamem pretorian :) )?

aaa jakie masz plany ? Zgłaszasz sprawę na Policję o oszustwo ? Występujesz do sądu jako ? Sam czekasz na pozew od nich ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli myslisz, że zdradzę co bedę robił to na to nie licz. Na razię gromadzę dowody na poparcie swoich słów i jest już ich przyznam sporo, po świetach po konsultacjach z dwiema niezależnymi kancelariami prawniczymi zobaczę co dalej.

Wiem też z innych źródeł , że coś tam ktoś tam też robi w temacie.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Niestety ale w temacie Beerbant zawiele nie zrobi. Policja odpada, bo to nie jest sprawa karna. Sad odpada, bo Beerbant nie jest ich klientem i nie ma z nimi umowy. Jedyna mozliwosc to zainteresowanie sprawa UOKiK, ale i tak nie wiadomo jaki bedzie tego skutek, bo oni moga nie miec umow z osobami fizycznymi, co skomplikuje sprawe.

Jedyna osoba, ktora moze cos zdzialac w temacie jest ktos kto jest ich klientem, ma umowe i zdecyduje sie na sprawe sadowa.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Tylko tu całkowicie nie chodzi o to by Beer biegał do sądu, jeżeli sie nie mylę to chodzi tu o coś zupełie innego ;)

edyta: a tu ciekawostka dotycząca pozycjonowania z PiO

jak zachowuje się wyszukiwarka na tak postawione zapytanie: sunrise system oszukuje - jak widać TOP1

jak zachowuje się wyszukiwarka na tak postawione zapytanie: sunrise system okłamuje - jak widać TOP1

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

edyta: a tu ciekawostka dotycząca pozycjonowania z PiO

No fajna ciekawostka (ciut wcześniej sprawdzałem i jeszcze nie było) i zagwozdka dla właścicieli PIO.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ja bezpośrednio nic nie będę robił , tzn gromadzę tylko udokumentowane dowody (m.inn skoro SS w umowie i na swojej stronie twierdzi, że stosuje się do wytycznych google i etyki a pracownik google twierdzi , że ich sposób pozycjonowania łamie wytyczne to co to jest ??), które będę udostępniał zainteresowanym stronom rozwiązaniem umów z SS . Co do policji to hmmm możesz się mylić Carnaqqe :), co do UOKiK to fakt guzik to ma do rzeczy ale za to w grę wchodzi ustawa o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji.

Ja nie jestem dla SS konkurencją ani oni dla mnie, klienta nie mamie marketingiem nie zmuszam do podejmowania decyzji w pare godzin ani nie biorę klientów z serpów a tym bardziej bez osobistej rozmowy.

Ja po prostu pomagam paru osobom, które poprosiły mnie o pomoc i działam w dobrze pojetym społecznym interesie (również i w Waszym interesie)

Tak jak gdzieś wcześniej napisałem, moim marzeniem byłoby gdyby SS zaprzestało swoich nieetycznych praktyk a i jakaś drobna sumka dla fundacji Pani Anny Dymnej byłaby nie do pogardzenia ;)

Tyle w temacie, ludzi których znam osobiście będę informował na bieżąco :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja bym radzil sie zastosowac do slow Mario i zaprzestania tutaj oczerniania SS do czasu jak nie zapadnie wyrok. Wszyscy chcemy, zeby ten temat sie utrzymal, ale co druga osoba pisze tutaj w kategorii 'oszustow' i jeszcze linkuje. Smieszne to troche jest, ze linkujecie na PiO ten temat, bo to nie wasze forum i nie bedziecie za to odpowiadac. Natomiast watpie, zeby administracja chciala sie pozniej ciagac po sadach z SS za swoich uzytkownikow.

Jak ktos ma ochote to niech linkuje ten temat na odpowiednie frazy ze swoich stron - podejrzewam, ze ochotnikow brak. Mozna przynajmniej jak cos puscic blasta z X lub SB. Natomiast to co tutaj linkujecie to pomyslcie troche o administracji i wlascicielach PiO.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Bo, co się takiego stanie?

Tą wypozycjonowaną niechcący frazą PIO oczernia SS. Może nic się nie stanie - wszystko zależy jak bardzo SS będzie walczyło o ochronę swojego wizerunku.

a pracownik google twierdzi

Czy ten pracownik jest upoważniony do udzielania wiążących informacji w imieniu firmy Google Inc ? To jego osobisty pogląd, czy właśnie oficjalny firmy ? Jak on się nazywa ?

Dla sądu te argumenty to żadne argumenty.

M

aaaa, żeby było jasne - nie mam nic wspólnego z rzeczoną firmą, nie są dla mnie stroną, konkurencją itp, itd. Nie świadczę żadnych usług nikomu itp. itd To co wypisuję, to tylko moje przemyślenia jak ja bym się bronił.

Bo, co się takiego stanie?

Tą wypozycjonowaną niechcący frazą PIO oczernia SS. Może nic się nie stanie - wszystko zależy jak bardzo SS będzie walczyło o ochronę swojego wizerunku.

M

Skąd wiesz, że oczernia?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Skąd wiesz, że oczernia?

Masz takie ładne miejsce skąd piszesz i nie wiesz ile tam może kosztować publiczne rzucenie pogłoski, że ktoś oszukuje ?

M

Pod warunkiem, że to nie prawda, że oszukuje.

Czy może być tego pewien właściciel PIO ? Może oszukuje, może nie oszukuje. Sprawa o to coś może potrwać rok ? więcej ? Do tego czasu względem prawa NIE OSZUKUJE. Skoro nie ulega wątpliwości teraz względem prawa, że 'nie oszukuje' , to PIO rozpowszechnia nieprawdziwe informacje szkalujące firmę. Co będzie jutro to nie istotne - dziś się liczy.

Spoko - właściciel może to wziąć na klatę i nic nie zrobić. Ja tam nie lubię ruletki w której nie można nic wygrać, a ewentualnie można stracić. To po co grać ?

M

Bardzo się martwisz o właścicieli PiO ale uwierz mi nie są nimi małe dzieci. :)

aż nie martwię się - napisałem , że mogą wziąć sprawę na klatę - spoko, to też jakieś rozwiązanie. Sam bym nic nie robił do czasu otrzymania ewentualnej korespondencji od SS.

M

ps.

bo tak naprawdę to właścicielem PIO jest SS ....... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności