Skocz do zawartości

Moja sugestia do administracji PiO w sprawie Sunrise Systems

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jednego jestem ciekaw , zastanawiam się nad napisaniem listu otwartego do prezesa SS w którym zwrócę uwagę na istotne aspekty obsługi klientów SEO

Wiesz co, moim zdaniem pisanie takiego listu nic nie wniesie, w sensie nie spowoduje żadnych zmian w ich postępowaniu. Prezes na pewno zdaje sobie sprawę, na czym i w jaki sposób zarabia jego firma, i na to przyzwala. Sens takiego listu może mieć wartość jedynie wizerunkową dla branży (że branża się starała coś zmienić), ewentualnie brak odpowiedzi na list może być w sądzie "dowodem" na brak dobrych chęci ze strony SS. I tyle. Ja na Twoim miejscu ciągnąłbym jedynie sprawę tak w taki sposób, jak przedstawiasz to tutaj i na GL - bez żadnych listów.

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Dzięki za wsparcie będę 3mał za słowo ;) .

Po Świętach jestem umówiony w kancelarii prawnej na konsultacje co ze zgromadzonymi i zabezpieczonymi dowodami. Jeżeli są jakieś osoby mające udokumentowane "pretensje" do SS zapraszam do kontaktu. Głównie chodzi o dobór fraz w umowie, czy wykonywali optymalizacje serwisu, wpis w umowie o linku do ich strony, z wcześniejszych - dołączanie do stron farm linków prowadzących do innych stron ich klientów.

PS.

Mam prośbę do Was chłopaki - zbieram potwierdzone dowody w postaci skanów , kopii , adresów do zweryfikowania np. w archive.org stron gdzie można jednoznacznie stwierdzić , że SS łamie wytyczne google, podpina pod strony klientów farmy linków itp.

Proszę o nie upublicznianie tego a jedynie informację na PW

A tymczasem Wesołych Świąt i ucałujcie się przy jajkach :)

215893_203579463009046_100000709827655_557288_3171098_n.jpg

Last Minute

Dlaczego pomysł listu otwartego do prezesa ??

W takich sprawach zawsze dostaje po du**e pracownik najniżej znajdujący się w łańcuchu pokarmowym niestety, nie chcę aby przez politykę podejścia do klienta najbardziej ucierpieli ludzie z call center i tyle bo tak najprawdopodobniej sie skończy ...

@ Gostek , małej wiary jesteś ;)

Zlejta sie w poniedziałek ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 2 tygodnie później...

He wkopie temat:)

Wcześniej pisałem na o poście na blogu na temat sunrise system... Przed chwilą rozmawiałem z bardzo miłym Panem prawnikiem który nie dość że mnie obudził co mam za złe kazał mi usunąć post:) Gdyby mnie nie obudził dla własnego spokoju bym ten post usunął... Jedyne co zrobiłem to wycenzurowałem nazwę:) Ale.. żałuje że nie nagrywałem rozmowy ale Pan prawnik przyznał się że SS dzwoni do wyselekcjonowanej bazy klientów (mimo ze mają już pozycjonera) i oferuje im swoje "lepsze" usługi

Edit.

Tutaj też wdarła się cenzura:)

NetBusters - nie masz co się bać ;) ja dostałem wezwanie do "zaniechania naruszeń dóbr osobistych" ;) z 50 tysiącami kary ;). Zadzwoniłem do tej kancelarii z propozycją ugody niestety tego prawnika co wystosował pismo nie było w firmie, więc podobnie jak dział marketingu dający klientom mało czasu na podpisanie umowy ze względu na promocję ;) (pewnie po to aby nie rozkminili niekorzystnych zapisów) ja poprosiłem sekretarkę aby prawnikowi przekazała, że ja daję im promocję ugody tylko na 12 godzin....

Po ok. dwóch godzinach \zadzwonił do mnie nie prawnik ale jakiś pracownik SS "nadzorujący" opinie o nich w necie więc zaproponowałem mu aby przedstawił zarządowi moją propozycje zawierającą takie m/inn sugestie , że jak:

zaczną prawidłowo w umowach dobierać frazy

zaczną prawidłowo wyceniać konkurencyjność fraz

usuną/zmodyfikują wpis o wysokiej płatności w przypadku wcześniejszego rozwiązania umowy (za darmową w nagłówku umowy aktywację)

przestaną łamać wytyczne google dla webmasterów umieszczając (wymagany w umowie link pozycjonujący ich witrynę)

(nie wiem czy wspomniałem o jakiejś drobnej wpłacie na konto fundacji Anny Dymnej , ale chyba tak)

to ... Ja będę śpiewał peany pochwalne na ich cześć i opieprze każdego kto coś złego o nich powie lub napisze.

Pan (z lekkim szczękościskiem) powiedział przez słuchawkę, że przedstawi propozycję zarządowi ale jest pewien , że zarząd odrzuci ;) i spotkamy się w sądzie ;)

Teraz pojadę sobie do Poznania do kancelarii prawnej, która ma już pewne osiągnięcia na polu "walki" z SSami bo chcę się m/inn dowiedzieć czy na przykład będę mógł wtargać projektor multimedialny na sale sądową i wyświetlić pewne gromadzone dowody online na poparcie moich słów pisanych ;).

Nawiązałem kontakt z paroma nazwijmy to "niezadowolonymi " klientami SS i obiecali też parę rzeczy podrzucić ;)

Także sytuacja jest rozwojowa .

PS.

przepraszam Pana z SS ale zapomniałem imienia i nazwiska (jakby co to ma Pan mój telefon)

No to ja wydupuje z pytaniem do @beerbanta,

Kiedy planujesz pisać ten list mniej więcej?;) Chętnie bym go przeczytał;)

List mam już gotowy , dam go do analizy prawnej i pracuje nad witryną z case study SEO paru wybranych z referencji klientów SS (bo akurat mam paru własnych klientów w tych branżach znacznie wyżej od nich)

Ale.. żałuje że nie nagrywałem rozmowy ale Pan prawnik przyznał się że SS dzwoni do wyselekcjonowanej bazy klientów (mimo ze mają już pozycjonera) i oferuje im swoje "lepsze" usługi

Edit.

Tutaj też wdarła się cenzura:)

takimi przypadkami jestem bardzo zainteresowany także "ktokolwiek widział , ktokolwiek wie ...." To zapraszam na PW (udokumentowany czyli wiarygodne dla sądu - aby było jasne) :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@NetBusters Group, śmieszny jesteś, czy nie zatańczyłeś jak Ci zagrali i jeszcze komentarze pod wpisem kasujesz - mógłbyś pracować w SS.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

@NetBusters Group, śmieszny jesteś, czy nie zatańczyłeś jak Ci zagrali i jeszcze komentarze pod wpisem kasujesz - mógłbyś pracować w SS.

Żadnego komentarza pod wpisem nie usuwałem tu sobie wypraszam... Chyba że spam:) Czy zatańczyłem jak mi zagrali to nie powiem... Bardzo "miły" Pan który mnie obudził co tylko bardziej mnie wkurzyło chciał abym usunął posta:) Ale nie będę marnował dobrej treści to kosztuje:D Więc Nazwę firmy SS zamieniłem na S***** S**** i tak każdy kto miał przeczytać przeczytał... Jeżeli to nadal firmie nie odpowiada to mogą mnie podać do sądu ale to oni pokryją koszta sprawy i niech liczą się że mój czas,hotel,podróż też oni pokryją... Ja nawet mogę się z firmą spotkać osobiście i porozmawiać jak zapłacą mi za samolot, dobry hotel i 15zł/h czasu który na to stracę nie będę marnował czasu na widzi misie Panów od słoneczka

@NetBusters Group: 15pln/h? Mam wrażenie, że gdybyś czas z tej rozmowy przeznaczył na zwykłą pracę to zarobił byś więcej. Uważaj lepiej z tymi wycenami, bo jak zobaczą, że tak tanio ... to Cię jeszcze zaproszą ;)

@Beerbant: podziwiam zapalczywość ;) Jak będzie jakaś zorganizowana akcja to postaram się uderzyć do znajomych, którzy swoją przygodę z SEO zaczęli i skończyli (z niesmakiem) właśnie z SS. Na pewno też będą mieli kilka ciekawych uwag.

@NetBusters Group: 15pln/h? Mam wrażenie, że gdybyś czas z tej rozmowy przeznaczył na zwykłą pracę to zarobił byś więcej. Uważaj lepiej z tymi wycenami, bo jak zobaczą, że tak tanio ... to Cię jeszcze zaproszą ;)

Niech zapraszają ;) Nie pogniewam się oto chodzi:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności