Skocz do zawartości

Moja sugestia do administracji PiO w sprawie Sunrise Systems

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

@Beerbant: podziwiam zapalczywość ;) Jak będzie jakaś zorganizowana akcja to postaram się uderzyć do znajomych, którzy swoją przygodę z SEO zaczęli i skończyli (z niesmakiem) właśnie z SS. Na pewno też będą mieli kilka ciekawych uwag.

To nie jest zapalczywość tylko nie pozwolę sobie aby firma która źle dobiera frazy kluczowe , wypisuje bzdury w umowach itp, wykorzystywała strony swoich klientów do pozycjonowania własnej witryny i innych klientów itd, itp zarzucała mi, że piszę / mówię nieprawdę i na dodatek straszyła karami finansowymi . Straszyli mnie lepszymi argumentami 30 lat temu ;) . Tylko tyle i aż tyle. Nie jestem nieświadomym klientem któremu można pociskać kit , mam trochę wiedzy i doświadczenia w SEO na wystarczającym poziomie aby to udowodnić.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak jeleń podpisałem umowę z SS.

Efekt jest taki, że płacę 1000netto miesięcznie za wypozycjonowane śmieci. Frazy wartościowe nie weszły przez ponad rok na pierwszą stronę. Niektóre nie doszły nawet do 5. Umowa podpisana na 3 lata, bez możliwości zerwania, bo i tak będę musiał zapłacić po 1000 za wszystkie miesiące do umówionego końca pozycjonowania. Dodatkowo będę musiał zwrócić przyznaną ulgę za nakłady na pozycjonowanie - 6tys. Czyli zerwanie umowy jest droższe od dotrwania do końca.

Jestem laikiem i uwierzyłem, że wypozycjonowanie trudnych fraz zajmie im 4 miesiące. W skrajnym przypadku 6. Nie podejrzewałem, że umówioną miesięczną kwotę i tak będę płacił, pomimo niewypozycjonowania waznych fraz, bo 10 dodatkowych, bezsensownych (z perspektywy czasu i doświadczenia) będzie pracowało dla SS. Efekt jest taki, że strona nie żyje a ja muszę dodatkowo wywalać kasę na linki sponsorowane.

Wygląda na to, że na starcie straciłem ok 35tys bez wygenerowania ruchu na stronie. Że o kosztach linków sponsorowanych nie wspomnę.

Czuję się oszukany, nabity w butelkę i szukam prawnika, który coś poradzi na 7 stronicową umowę zapisaną drobnym drukiem.

Pozdrawiam

Proponuję skontaktować się z innymi "zadowolonymi" z usług Sunrise System. Prosze też o kontakt na PW. Po spotkaniu z kancelaria prawną napiszę na forum co bedzie można zrobić w sprawie podpisanych niekorzystnych umów.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak jeleń podpisałem umowę z SS.

Efekt jest taki, że płacę 1000netto miesięcznie za wypozycjonowane śmieci. Frazy wartościowe nie weszły przez ponad rok na pierwszą stronę. Niektóre nie doszły nawet do 5. Umowa podpisana na 3 lata, bez możliwości zerwania, bo i tak będę musiał zapłacić po 1000 za wszystkie miesiące do umówionego końca pozycjonowania. Dodatkowo będę musiał zwrócić przyznaną ulgę za nakłady na pozycjonowanie - 6tys. Czyli zerwanie umowy jest droższe od dotrwania do końca.

Jestem laikiem i uwierzyłem, że wypozycjonowanie trudnych fraz zajmie im 4 miesiące. W skrajnym przypadku 6. Nie podejrzewałem, że umówioną miesięczną kwotę i tak będę płacił, pomimo niewypozycjonowania waznych fraz, bo 10 dodatkowych, bezsensownych (z perspektywy czasu i doświadczenia) będzie pracowało dla SS. Efekt jest taki, że strona nie żyje a ja muszę dodatkowo wywalać kasę na linki sponsorowane.

Wygląda na to, że na starcie straciłem ok 35tys bez wygenerowania ruchu na stronie. Że o kosztach linków sponsorowanych nie wspomnę.

Czuję się oszukany, nabity w butelkę i szukam prawnika, który coś poradzi na 7 stronicową umowę zapisaną drobnym drukiem.

Pozdrawiam

Deja vu! :wacko: Jakbym czytała swoją historię :placze: . Założyłam nawet na tym forum wątek "Chcę ostrzec przed nieuczciwą firmą z Poznania.." w dziale "Dla początkujących". Jak chcesz to poczytaj, taniej nie będzie, ale samopoczucie Ci się poprawi, że nie tylko Ty dałeś się tak wyfrajerzyć! :)

Poza tym, zapraszam do kontaktu na priv.

Pozdrawiam. :hello:

Zabawkowy Raj" to sklep z zabawkami. Serdecznie zapraszam smile.gif

Właśnie "otrzymałem telefon" od osoby, która skontaktowała się z kapitułą przyznającą nagrody tytuły "Przedsiębiorstwa Fair Play" osoba ta poinformowała mnie, że zainteresowane firmy które uważają, że SS w stosunku do nich postąpiło nie fair mogą składać "skargi" do tej kapituły (podkreślam uzasadnione skargi) i wnioski te zostaną rozpatrzone co może skutkować nawet odebranie tytułu.

https://przedsiebiorstwo.fairplay.pl/artykuly.php?id=2

ostatnio sypiam 5 h/doba :)

PS.

dostałem wreszcie dowody na bardzo nieetyczne praktyki Sunrise System

polegające na wysyłaniu maili do klientów innych firm SEO z informacją

że są pozycjonowani nieetycznie.

jest Pan promowany przy pomocy

nieakceptowanej przez Google metody pozycjonerskiej opierającej się o

spamerskie linkowanie Pana witryny z podejrzanych i bezwartościowych miejsc

w Sieci

To już jest świństwo na całego , szczególnie w kontekście tego, że w przeszłości wykorzystywali strony swoich klientów do pozycjonowania siebie i innych klientów:

https://replay.web.archive.org/200808031946...pl/serwisy.html

oraz sami łamią wytyczne google dla webmasterów umieszczając link pozycjonujacy w stopce klienta:

https://groups.google.com/group/google_webm...cdf74a7801aa328

(znalezione linki prowadzące do ich witryny firmowej na jak to sami określają "z podejrzanych i bezwartościowych miejsc" na razie zatrzymam dla siebie...

Niestety kto mieczem wojuje od pochwy ginie .....

Mogę potwierdzić że SS nie do końca działa etycznie. Moich 3 klientów miało lub ma umowy z SS.

Dokładnie tak jak opisujecie, niejasna umowa, źle dobrane słowa kluczowe, pozycjonowane jedynie łatwe frazy nie mające znaczącego wpływu na ruch.

Klienci płacą "w ciemno" jakąś kwotę np. 3,5k zł/m-c bez określenia działań ze strony tej firmy.

Nasuwają mi się 2 wyjaśnienia tej sytuacji:

I.

W firmie tej pracują osoby bez doświadczenia w pozycjonowaniu przez co nie potrafią dobrać słów, oraz wypozycjonować na nie strony klienta.

II.

Osoby tam pracujące doskonale wiedzą jak dobierać słowa kluczowe, i pozycjonują najłatwiejsze frazy idąc na łatwiznę.

O umowie, i podbieraniu klientów już nie wspomnę.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

obstawiałbym bramkę numer II

• 2 tygodnie później...

jeśli to ban to od razu założyc nową stronę ale tak aby nie naruszała umowy, umowę od razu wypowiedzieć (faxem, mejlem, poleconym ,za pobraniem i wszelkimi metodami aby ni ebyło ze nei dotarło)

jeśli filtr ... podobnie jak wyzej :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred ale w przypadku wypowiedzenia umowy wspomnianej firmie ponosi się dość sporą opłatę ( zależna już nie pamiętam ale chyba od ilości miesięcy pozostałych do końca umowy razy opłate za pozycjonowane frazy) więc wypowiedzenie może nie być tu najlepszym rozwiązaniem:D:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności