Skocz do zawartości

Moja sugestia do administracji PiO w sprawie Sunrise Systems

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

fluore o czym ty gadasz przecież strona dostała BANA

Właśnie mojego znajomego wywalono z indeksów google

jeżeli wywalono "na amen" to ban jeżeli obnażono pozycje to filtr, i jedno i drugie to postawa do rozwiązania umowy bo tak czy owak będzie potrzeba przekierowania na nowa domena

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

oczywiscie że się zabezpieczyli a to oznacza, ze umowa zabezpieczająca tylko jedną ze stron podlega chyba pod sprawę sądowa ... pewnie Beerbant by chętnie to obejrzał.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

oczywiscie że się zabezpieczyli a to oznacza, ze umowa zabezpieczająca tylko jedną ze stron podlega chyba pod sprawę sądowa ... pewnie Beerbant by chętnie to obejrzał.

mam do wglądu kilka ich umów ;) . W każdym bądź razie klient ma płacić i nie gadać, SS w umowie za nic nie bierze tak naprawdę odpowiedzialności. Dodatkowo podpisana umowa zabezpieczona jest klauzula nieujawniania jej . Kancelaria prawna SS jest o niebo lepsza od ich działu SEO ;) . Teoretycznie umowa jest tak skonstruowana , że paradoksalnie klient ma więcej zobowiązań wobec Sunrise System niż oni wobec klienta ;) ...

Ale dla chcącego nic trudnego :) . Obiło mi sie o uszy, że w sądzie udało się podważyć ich umowę, znam sprawę gdzie poszli na ugodę.

Najogólniej rzecz ujmując boją się ujawniania prawdy o swoich usługach (dlaczego to każdy może się sam domyśleć) dlatego taki nacisk kładą na prawne obostrzenia. No cóż bazowanie na nieświadomości i nieznajomości tematu SEO u potencjalnych klientów jak widać przynosi wymierne korzyści finansowe (ale nie klientom) :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jak juz pisałem ta umowa jest do obejścia i "nicniepłacenia" firmie z pod znaku Słoneczka ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jak juz pisałem ta umowa jest do obejścia i "nicniepłacenia" firmie z pod znaku Słoneczka :D

Szczerze mówiąc bez drogi sądowej wątpię w to :) ale jak masz taki myk opracowany to śmiało możesz rzucić SEO bo zarobisz wiecej na doradztwie prawnym dla "zadowolonych" klientów Sunrise System ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jestem po rozmowie z panią z SS. Otóż przez 10 min usłyszałem, że oprócz 5 haseł, które wybrałem trzeba wybrać jeszcze ok 10 pobocznych, które pozwolą tym 5 się wspiąć wysoko. Dodatkowo, firma stssuje pozycjonowanie za pomoca seo coywritingu i na tym opiera 90% swojej strategii. Umowa na 12, 24 lub 36 miesięcy (niestety nie dowiedziałem się jakie są róznice przy tak długim okresie umowy).

Gdybym nie miał pojęcia łyknąłbym farmazon (szczerze). Na koniec pani pochwaliła się liczbami i tym, że są pierwsza firmą w Polsce (data założenia i wyniki finansowe) związana z pozycjonowaniem. I tyle ;) Czekam na umowę bo bardzo chciałbym zobaczyć co tam umieścili.

W każdym bądź razie klient ma płacić i nie gadać, SS w umowie za nic nie bierze tak naprawdę odpowiedzialności. Dodatkowo podpisana umowa zabezpieczona jest klauzula nieujawniania jej

Dziwne, że mają coś takiego. Przecież to żaden problem, żeby przysłali umowę... później nie koniecznie trzeba ją podpisywać ;)

ee tam, ja ich "podpuściłem" skuteczniej bo mam dowody ich ściemniania w postaci korespondencji mailowej ;) .

Jako, że zbieram dowody to na telefon nie przyjmuje żadnych propozycji :D tylko na piśmie, na telefon to ja mogę być nawet i "prezy dętem" Skurczystanu :)

SS tylko dużo gada.. Ja dostałem telefon że jeżeli nie usunę posta z bloga to sprawa trafi do sądu.. Post jak był tak jest... Napisałem że usunę post jak napiszą oficjalne pismo że przyznają się że działają na niekorzyść klientów wykorzystując ich nie wiedzę... Od tamtej pory cisza;) Ale wczoraj sobie przypomniałem że Pan prawnik z SS który do mnie dzwonił stwierdził ze oferowanie usług firmą które są już pozycjonowanie jest etyczne, (ale wypierał się że podobno wszyscy stosują BHS oprócz ich:D) Tak więc ja oferuję tutaj 3 firmą które mają umowę z SS darmowe pozycjonowanie. Jedyne ale to: Aktualna umowa z SS, oczywiście odejście od nich:) I poinformowanie ich że przechodzą do mnie:) zainteresowani śmiało pisać na PW albo kontakt@netbusters.pl ;)

W każdym bądź razie klient ma płacić i nie gadać, SS w umowie za nic nie bierze tak naprawdę odpowiedzialności. Dodatkowo podpisana umowa zabezpieczona jest klauzula nieujawniania jej

Dziwne, że mają coś takiego. Przecież to żaden problem, żeby przysłali umowę... później nie koniecznie trzeba ją podpisywać :D

Agresywny marketing działa w taki sposób, że potencjalny klient (w dodatku ten nieświadomy) łyka wszystko jak pelikan świeże ryby, dodatkowo chwyt psychologiczny w postaci "promocja trwa tylko jeden dzień/pare godzin/kilka dni (niepotrzebne skreślić) robi swoje.

Weź pod uwagę bełkot marketingowy call center i "presje na klienta" :).

Jestem ciekaw co byłoby gdyby w rozmowie z działem sprzedaży poinformować, że dla celów "poprawienia usług w naszej firmie rozmowa jest nagrywana, jeżeli nie wyrażasz na to zgody ..... Itd) ....

PS

Pozdrawiam "podglądaczy" z SS ;)

Jestem ciekaw co byłoby gdyby w rozmowie z działem sprzedaży poinformować, że dla celów "poprawienia usług w naszej firmie rozmowa jest nagrywana, jeżeli nie wyrażasz na to zgody ..... Itd) ....

Sprawdzić?;) Zadzwonię i powiem ze jestem zainteresowany pozycjonowaniem ale rozmowę nagrywam i cale nagranie jest moja własnością i objęte moimi prawami autorskimi jak nie wyrażą na to zgody niech się rozłączy:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności