Skocz do zawartości

pierwsze miejsce w nazwie konkurencyjnej domeny

Adshi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Przypuśćmy, że:

-mam domenę autotex.pl, a konkurencyjna domena ma domenę samochody.pl

-w słowie kluczowym "samochody pl" mam pierwsze miejsce

-w słowie kluczowym "samochody.pl" mam drugie miejsce, a samochody.pl ma pierwsze miejsce

i teraz nachodzi mnie pytanie: czy mogę być pierwszy na słowie kluczowym "samochody.pl"?

Wszystkie domeny zostały wymyślone, dla przykładu.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc!

A ja nie mam linków w sygnaturce :)

Witaj wyżej opisana sytuacja jest możliwa. Zdobycie pierwszego miejsca na frazę (nazwę domeny) której nie jest się właścicielem, to nie lada wyczyn ;)

Przykładem niech będzie chociażby domena/fraza: fajne.pl

000h.png

Życzę powodzenia i sukcesów

Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te trudne do wykonania :)

Może trochę offtopic, ale czy dla efektywności strony, tj, - tak to rozumiem - ilości wejść na nią, robi dużą różnicę czy 1. czy 2. miejsce? Podejrzewam, że nie. Może więc lepiej energię przełożyć na walkę o tenże ruch na stronie? Bo to przecież nie tylko kwestia pozycji w serpach.

• 3 tygodnie później...

Witam,

mam dobrą wiadomość: udało mi się! Jestem na pierwszym miejscu pod "minecraft.pl", chociaż moja domena to craftsite.pl.

Od tego czasu jakoś więcej nie pozycjonowałem (nawet mniej!), wydaje mi się, że to przez aktualizacje algorytmu Google. Moja strona posiada więcej treści i jest bardziej popularna.

A ja nie mam linków w sygnaturce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności