Skocz do zawartości

[prywata] Kredyt mieszkaniowy w euro 100%LTV

czaysoon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem w trakcie składania wniosków o kredyt mieszkaniowy w euro na 100% wartości mieszkania.

Wnioski złożyłem za pośrednictwem Open do 3 banków:

Deutsche Bank - kredyt w euro

Multi Bank - kredyt w euro

Getin Noble Bank - kredyt w złotówkach jako alternatywa decyzja kredytowa pozytywna.

Mieszkanie w Gdyni 60m2 cena 340 000zł - rynek wtórny

Prowadzę DG od 3,5 roku, pierwsze 2 lata rozliczane ryczałtem, od 2010 jako KPiR.

Najbardziej liczyłem na kredyt w DB, jednak czepiają się o różnicę w dochodach między rokiem 2009 a 2010, muszę pisać jakieś oświadczenie, dlaczego w 2010 zarobiłem 2 razy więcej niż w 2009;) dla mnie to jakiś śmiech, szczególnie, że w 2008 roku zarobiłem 10 razy więcej niż w 2009.

Konkretnie w 2008 zarobiłem 400 000 zł netto, w 2009 odpoczywałem w kryzysie i zarobiłem 40 000 zl netto, a w 2010 90 000 zł netto.

Teraz pytanie do osób, które brały kredyt mieszkaniowy, warto pisać jakieś wyjaśnienia? Zaproponować, aby wyliczyli średnią z 3 ostatnich lat? Czy po prostu już zostałem skreślony jako potencjalny kredytobiorca i tylko szukają podkładki, aby nie dać mi tego kredytu.

Do jakiego banku warto jeszcze udać się z wnioskiem? tak jak wcześniej kredyt w euro na 100%

pojdź najlepiej do posrednika - open lub expander jesli masz takąmozliwosc

jak masz zamiar chodzić po bankach nie sprawdzaj zdolności wszędzie w BIK poniewaz liczba zapytan powoduje obniżenie twej zdolnosci (np po 20 zapytaniach do BIK masz zdolnosc zero !!)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Sprawdź sobie GetinBank oraz Nordeę. Ja osobiście też staram się teraz o kredyt mieszkaniowy, z tym, że w Aliorze :-)

W GetinBank mam pozytywnie rozpatrzony wniosek - czyli dostanę kredyt, jednak nie podpiszę z nimi umowy, warunki są kiepskie, za 340 000 pożyczonych zł oddać musiałbym 960 000zł - kredyt stoktrotka

w Nordea nie ma kredytu na 100% wartości mieszkania.

a Alior jeszcze nie sprawdzałem.

lepiej weź kredyt w frankach. Strefa euro padnie :D Aha i licz się z tym, że open, czy inny broker zawsze doradza kredyt z tego banku który daje mu większy %.

Jako ciekawostkę dodam że...

Nie którzy pośrednicy nawet nie wysyłają wniosków do banków, które oferują im mniejsze prowizje. Przykład moich rodziców. Chcą kredyt w CHF około 260 tys zł. (zakup mieszkania, rynek wtórny) Pośrednik miał złożyć wnioski do Nordei oraz Deutsche Bank. Przed świętami Pani pośrednik poinformowała mnie , że rodzicom nie przyznali kredytu w jednym banku(nie podam nazwy banku) mimo , że ich zdolność kredytowa to ponad 4 mln złotych. Lecz coś mnie podkusiło i zadzwoniłem do znajomego, który ma wgląd do WSZYSTKICH wniosków kredytowych zarówno zaakceptowanych , oczekujących jak i odrzuconych. I okazało się, że wniosku moich rodziców odnośnie kredytu NIGDY nie złożono... dodatkowo powiedział, że oni oferują najmniejszy % od udzielenia kredytu dla pośredników , więc zapewne Pani pośrednik chciała w pewnym sensie naciągnąć nas na kredyt o znacznie gorszych warunkach dla nas, lecz zapewne o znacznie większej prowizji dla niej.

Więc ja odradzam wszelkiej maści pośredników...

Dieta kopenhaska -najskuteczniejsza dieta !

Najnowsze stylizacje modowe !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności