Skocz do zawartości

Bez akualizacj....

unbalanced

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczow,

Mam kilkanascie blogow na serwerze seo z neteasy, czesc aktualizuje regularnie (raz w tygodniu) pozostale raz na miesiac lub dwa.

Ostatnio zauwazylem, ze powierzchnia jaka zajmuja niektore z nich gwaltownie rosnie, nawet w dni bez aktualizacji. Wiekszosc ma po okolo 20Mb ale kilka ma 50, 150, i 390!

Skoki so rzedu 10-30mb/dzien i jak tak dalej pojdzie to wykorzystam caly limit. Zauwazylem to dopiero kilka dni temu wiec trudno mi powiedziec jak dlugo to trwa...

Czy jest cos co mozna z tym zrobic, moze to wina templaty, moze ktos uzyskal dostep do tych blogow?

Moze ktos sie spotkal z takim zjawiskiem?

Z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi.

Dziekuje za wszystkie podpowiedzi,

Backup nic nie pokazal wiec napisalem do supportu.... okazuje sie ze to wina tysiecy maili (potwierdzenia z katalogow i tego typu) wszystkie mam przekierowane na jeden adres zbiorczy gdzie je potwierdzam wiec nigdy nie kozystalem z poszczegolnych kont.

Co ciekawe, nie ma fizycznej mozliwosci sprawdzenia ile one tak naprawde miejsca zajmuja. W panelu klienta brak takiej informacji, Uzylem FlashFXP i opcji "calculate server space used" ten jednak nie zlicza poszczegolnych katalogow maildir, wiec trzeba sobie je znalezc i wyczyscic.

Calkowity obraz sytuacj ma chyba tylko firma hostingowa, ktora jest w stanie wywolac komende du -h (w shell czy cos takiego), ale tutaj juz zgaduje - prosze mnie porawic jesli sie myle.

Tak czy inaczej zamiast jajka malowac to sobie bede katalogi czyscil:)

Pozdrawiam.

Zobacz, czy nie masz tego - https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=118750

Mialem tego trojana i on dzialal oprocz tego co tam jest opisane to jak znalazl plik index to tworzyl w tym katalogu folder 'log' (czy 'logs), gdzi enormalnie sa logi serwera i wrzucal tam swoje strony w tysiacach. Na jednym blogu wlasnie tak mialem folder 'log' w glownym katalogu i jeszcze w bodajze wp-admin - lacznie 110MB zajmowal ten syf.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

No niby tak, ale sa duze rozbieznosci z tym co widze na backupie i ftp a co mi sie wyswietla na serwerze.

Dodatkowo otrzymalem od nich wyciag z pojemnoscia wszystkich katalogow, jak widac roznice sa ogromne.

Obsluga klienta przeslala mi ta ostatia informacje i zamkneli moj ticket, nie do konca wyjasniajac rozbieznosci....

Sprawdzam teraz pozostale konta - zobaczymy co wyjdzie.

PS.

Caly katalog backupu zajmuje 69mb na komputerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności