Skocz do zawartości

Bot zespamował mi forum myBB

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś postawił mi forum na mybb pod statlinka, ale kontakt z tą firmą zerwałem i nie chcę do nich pisać a problem mam taki, że jakiś pod już po raz 3 zespamował mi forum. Wcześniej usuwałem sam każdy jego wpis osobno i teraz też musiałbym tak robić, co jest trochę mozolne.

Próbowałem zaznaczyć w danej kategorii jego wątki i użyć moderacji zbiorowej, wybierając usuń wątki i ok (0) ale wyświetla mi się komunikat:

Nie zaznaczono żadnego wątku lub twoja poprzednia sesja wygasła (automatycznie po 1 godzinie nieaktywności). Wybierz inne wątki i spróbuj ponownie.

HELP!

Jak się tego syfu pozbyć i zablokować forum, żeby nikt z zewnątrz nie mógł już dodawać swoich wpisów ani się rejestrować?

Proszę o konkretne wskazówki, bo na obsłudze forum słabo się znam.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

dodać pole typu 'ile jest 2+2" - czyli neistandardowe pole na ktorym sie zgubi

albo np "pierwsza stolica polski" :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale gdzie i jak to dodać?

A jak usunąć szybko na raz wszystkie wpisane przez niego wątki z wpisami?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

dodać pole typu 'ile jest 2+2" - czyli neistandardowe pole na ktorym sie zgubi

albo np "pierwsza stolica polski" :)

Nie no , to dla ponad 50% uzytkowników internetu może się okazać za trudne.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Dokładnie tak jak kolega wyżej mówi - wprowadź pole captcha. Szerzej o tym temacie:

https://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=71822

https://www.goldenline.pl/forum/607322/niec...owi-uzytkownicy

Pozdrawiam

Apartamenty i hotel na godziny kraków jedyne takie miejsce w Krakowie - Hotel MARGOT apartments

Mapa dojazdu do pokoje na godziny Kraków profil MARGOT apartments

Podgórze apartamenty na godziny Kraków - margotkrakow.pl - noclegi w Krakowie.

Jeśli chodzi o wątki tego bota - można je usunąć prostym sposobem. Wchodzisz w profil bota i klikasz Znajdź wszystkie wątki lub Znajdź wszystkie posty. Po tym zostaniesz przeniesiony do wyników wyszukiwania i możesz zaznaczyć i usunąć wątki/posty. I na końcu usunąć konto bota.

Jak się zabezpieczyć? Jest kilka możliwości - na Polskim wsparciu MyBB znajdziesz wtyczkę autorstwa Polskiego dewelopera: Dodatkowe pytanie antyspamowe - instalujesz takie coś i już jesteś lepiej zabezpieczony. Dodatkowo możesz włączyć opcję, która wymaga potwierdzenia konta klikając link w e-mailu - jeśli nie potwierdzi nie będzie mógł pisać. Na dodatek plugin Ulepszony antyspam 1.4 i już jesteś zabezpieczony jak wojsko :)

Nie mam for na myBB, ale mam na phpBB3, tutaj jest opcja usuń użytkownika i wszystkiego jego posty, a co do zabezpieczeń to poza wymienionymi dobrze jest zablokować rejestrację z maili w domenach .ru, .cn itp. :)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

wprowadź pole captcha
i co to da? Dębica czy nie słyszałeś ze i te najtańsze zabawki radzą sobie z captcha w myBB?
Dodatkowo możesz włączyć opcję, która wymaga potwierdzenia konta klikając link w e-mailu

to tez żądny problem.

co do dodatkowego pola, to po parę minut modyfikacje , zabawka dalej będzie działać.

plugin Ulepszony antyspam 1.4 to nie testowałem wiec nie wiem co robi,

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=854029 , czas od czasu jakiś głupek i na PIO zaczyna spamować, ale jak widać skutecznie

Dębica czy nie słyszałeś ze i te najtańsze zabawki radzą sobie z captcha w myBB?

Słyszałem, dlatego wrzuciłem odnośniki do dwóch pierwszych lepszych wątków na ten temat na innych forach

Apartamenty i hotel na godziny kraków jedyne takie miejsce w Krakowie - Hotel MARGOT apartments

Mapa dojazdu do pokoje na godziny Kraków profil MARGOT apartments

Podgórze apartamenty na godziny Kraków - margotkrakow.pl - noclegi w Krakowie.

Ja na jednym ze swoich for mam zainstalowany plugin z dodatkowym pytaniem podczas rejestracji - możliwe że to właśnie Dodatkowe pytanie antyspamowe.

Od kilku miesięcy rejestracje botów mam z głowy :)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Jeśli chodzi o wątki tego bota - można je usunąć prostym sposobem. Wchodzisz w profil bota i klikasz Znajdź wszystkie wątki lub Znajdź wszystkie posty. Po tym zostaniesz przeniesiony do wyników wyszukiwania i możesz zaznaczyć i usunąć wątki/posty. I na końcu usunąć konto bota.

Jak się zabezpieczyć? Jest kilka możliwości - na Polskim wsparciu MyBB znajdziesz wtyczkę autorstwa Polskiego dewelopera: Dodatkowe pytanie antyspamowe - instalujesz takie coś i już jesteś lepiej zabezpieczony. Dodatkowo możesz włączyć opcję, która wymaga potwierdzenia konta klikając link w e-mailu - jeśli nie potwierdzi nie będzie mógł pisać. Na dodatek plugin Ulepszony antyspam 1.4 i już jesteś zabezpieczony jak wojsko :)

Znajduje wszystkie/posty ale nie mogę ich usunąć, nie ma takiej opcji nigdzie, nawet żeby je zaznaczyć po kolei. Natomiast jak wchodzę na użytkownika, to jest co prawda opcja żeby usunąć wpisy ale trzeba wybrać datę Enter a manual date lub Or select a delete option

Delete Posts (opis u góry - This action will affect 1 user(s). If you continue, it will remove all the users' posts older than the date you enter below.

Please note that if any users' post is the first post of a thread, the entire thread will be removed.) i choć wybieram to wyświetla się komunikat No posts were found for the selected user(s). No posts were pruned.

Poprzednim razem udało mi się usunąć użytkownika ale posty pozostały i musiałem wchodzić osobno na każdy z nich i je usuwać. Teraz jest ich 14 podstron.

Musiałem bota zbanować i tam była opcja żeby usunąć jego wszystkie wpisy i to zadziałało. Swoją drogą, czy ktoś znalazł w sieci jakąś porządną i łatwą instrukcję jak stawiać i moderować takie forum mybb?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności