Skocz do zawartości

Wordpress - Statystyki

mariuszb

Rekomendowane odpowiedzi

Ja także używam statpress ale polecam korzystać z zewnętrznych statystyk jak Analitycs albo piwik

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Ja używam WassUp, testowałem także Piwik + plugin do integracji w WordPress. Obydwa rozwiązania się sprawdzają.

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Ja używam Google Analyticsa - nie rozumiem, po co stosować do WP kolejną wtyczkę dla takiego celu.

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Jeżeli wtyczka do WP, to tylko i wyłącznie StatPress.

A co do Analyticsa - niektórzy nie lubią, jak Google `wie` :)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

nie rozumiem, po co stosować do WP kolejną wtyczkę dla takiego celu.

@nowy, ano po to aby wiedzieć co w trawie piszczy. Pluginy podają statystyki doraźne. W przypadku GA dane spływają do Ciebie z opóźnieniem, jeśli chcesz być na bieżąco z wydarzeniami stosujesz dodatki :)

PS. Dziwi mnie jedno, wszyscy tutaj proponują jedną z najmniej optymalnych wtyczek statystyk jaka jest dostępna na platformę WordPress, ciekawe. Chyba nikt z Was nie patrzył na to pod kątem optymalizacji :)

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

@nowy, ano po to aby wiedzieć co w trawie piszczy. Pluginy podają statystyki doraźne. W przypadku GA dane spływają do Ciebie z opóźnieniem, jeśli chcesz być na bieżąco z wydarzeniami stosujesz dodatki :pytajnik:

W jaki sposób spływają do Ciebie później? Może cholera ja czegoś nie rozumiem, ale w każdym momencie mogę sprawdzić jakie są statystyki w dniu dzisiejszym :D.

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

nowy chodzi mi o monitorowanie w trybie rzeczywistym. W Google Analitics Masz raport z 24h, nie widzisz tego co na bieżąco się dzieje na Twojej stronie. Dajesz np. link na wykop, nie będziesz widział jak ludzie wchodzą, jakie są strony docelowe, jakie są zachowania userów.

Do GA podobny jest system Piwik, może nie aż tak wypasiony ale podobny. Można go tak skonfigurować, aby pokazywał statystyki w trybie rzeczywistym, niestety w tym trybie skubaniec potrafi zamulić serwer jak Masz słaby hosting. Dla Piwik stworzono pluginy integracyjne z WordPress więc jest to kompletny, rozbudowany system statystyk dla każdego, no prawie każdego.

StatPress na samym początku używałem, teraz nikomu go nie polecam bo rzeczywiście jest to jeden z gorszych dodatków, lepszy już jest WassUp, gdzie można ustawić czyszczenie bazy 24h/7dni. I tak pozostaje po tym pusta przestrzeń, więc wraz z tym trzeba stosować inne optymalizatory do defragmentacji bazy danych. Temat dość złożony może kiedyś go poruszę na swoim blogu.

Statpress jest całkiem fajny, kiedyś go stosowałam, ale nie nadaje się na większe wordpressy, bo bardzo szybko zapycha bazę, tak, jak fortunately napisał. Lepiej korzystać z zewnętrznych rozwiązań i GA doskonale się do tego nadaje :) WP ma nawet wtyczkę, do której wstawia się tylko ID z GA.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Ja nie lubię czekać i lubię wiedzieć na jakie frazy w czasie rzeczywistym mi wchodzą na bloga ,również gdzie znajdują się linki do mnie . GA jest w tym względzie "ciotą" ,choć również go używam (bardziej wiarygodny dla reklamodawców) . Baze danych można optymalizować a wyniki trzymać tylko z załóżmy miesiąca ;) Innych jeszcze nie próbowałem i chyba nie ma takiego sensu :)

Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować

Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności