Skocz do zawartości

2 podobne strony

marioccp

Rekomendowane odpowiedzi

tu: https://www.habazie.rams.pl/habazie/habazie4.html masz genetator tekstu. po co kopiować stronę i narażać się na duplikat, jak można stworzyć zupełnie nową? :D

opakuj to jeszcze w jakiś szablon z https://webmade.org/darmowe_szablony/ i licznik w site:mojadomena.pl szaleje :)

zamiast bić pianę tutaj po prostu zrób nowa stronke i najlepiej z inną trescią (o tym samym jak chcesz, ale inaczej sformułowane) i z innymi słowami kluczowymi, innym tytułem i meta tagami.

I pozycjonuj ją na te słowa jakich użyjesz w treści, bo wtedy masz wiekszą szansę wstrzelić sie w to co wpisze do wyszukiwarki klient. Po prostu na np. "wczasy w górach" internauta wejdzie na strone nr1 a jesłi wpisze cos innego to ty juz tez jesteś na to przygotowany i jeśli dobrze wypozycjonujeśz to wejdzie na strone nr2.

Googlarka ma algorytmy którymi potrafi wykryć jeśli stronka jest wygenerowana wg. jakiegoś algorytmu.(skryptu) Chodzi o różnego rodzaju strony generowane skryptami w tysiącach egzemplarzy. Taki skrypt generuje treść wg. reguł tego skryptu. Dla człowieka jest to niepowtarzalna treśc (i najczęściej bez sensu) ale dla googlarki to jest po prostu spam i wykrywa to bezbłednie, chociaz czasami dopiero po kilku miechach od zaindeksowania. Ale własnie takie sprytne skrypty są największym obciążeniem dla systemów obliczeniowych googlarki. (i dlatego to troche trwa)

Ale to tylko taka dygresja, która nie dotyczy na pewno Ciebie, ale opinii, czy sugestii -=SnU=-

każdy algo da się obejść. nie sądzę, żeby G marnowało moc obliczeniową na rozryzanie czy coś było sztucznie generowane. przykład, który podałem, to był *bardzo prosty* skrypt, nawet człowiek widzi, że generowany tekst jest bez sensu. lepsze efekty są z zastosowaniem ciągów markova (czy jakoś tak). wtedy można tworzyć całkiem sensowne teksty...

a co do pierwotnego tematu: ja raczej pozycjonowałbym kolejne podstrony, niż kopiował/ podpinał serwis na kilka domen. bezpieczniej, a wyższy pagerank da się uzyskać.

No kurde donkey7...

...zrozumiałeś mnie dokładnie na odwrót. Googlara nie sprawdza czy zdania maja sens. Googlara sprawdza czy jest prawidłowość w budowie zdań (to ogromne uproszczenie) I jeśli stwierdzi że tak to jest to oczywiste że spam. I nie łudź się . Dla Googlary nie istnieją żadne tajne ciągi ani algorytmy. Używają wszystkiego co myśl ludzka do tej pory stworzyła. Bo to najzwyklejsza matematyka ze wszystkimi swoimi osiagnieciami. Kryptologia, teorie gier liczbowych i wiele innych.

Nie miej złudzeń.

jakich złudzeń?

sprytny spamer może wygenerować tyle tekstu ile mu się podoba i *żadna* wyszukiwarka nie wykryje, że to spam. a nawet jeśli by miał jakiś lamerski algorytm, to zbadanie przez maszynę, czy to spam, zajęłoby duuużo więcej czasu niż wygenerowanie.

używając tych ciągów markova (albo np: sieci neuronowych) można nawet tworzyć sensowne i poprawne merytorycznie (!) teksty. za pomocą skryptów można dziś wygenerować *wszystko*.

google marnuje moc na wykrywanie duplikatów, a nie na sprawdzanie czy zdania mają poprawną składnię (zresztą wiele osób pisze niepoprawnie, więc to nie miałoby sensu). a za spam bierze wiadomo jakie strony.

a google wykrywa spam, bo ma 'spam report' :)

i lecą całe zestawy domen spamerów (wystarczy porównać linki i już mamy kolejne spamerskie domeny do spalenia).

i jeszcze jedno: zmiana wyglądu raczej nie pomoże. G wycina tagi, więc jest mu obojętne czy strona zawiera sam tekst, czy też terabajt bajerów.

i drugie: używajmy normalnych metod. spamowanie przynosi coraz gorsze efekty. nie warto marnować energii na coś, co może przynieść więcej szkód niż pożytku.

• 3 tygodnie później...

Czesc!

A ja mam takie oto pytanie, bo mnie to bardzo ciekawi. Czemu witryny ktore zawieraja dokumentacje open source, np. z manualem php (a wiadomo ze wiele moze byc takich) nie dostaja duplicate content choc po 5000 stron jest takich samych, tylko domeny rozne?? HE? Chyba nie bylo podobnego pytania jeszcze...

Reklama internetowa - marketing w wyszukiwarkach || Pozycjonowanie Poznań - skutecznie i profesjonalnie || Słownik online Slowka.info - tłumacz online

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności