Skocz do zawartości

Dzierżawa domen - czy ktoś korzysta? Czy to się opłaca

Elegant

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawiają się takie oferty również na forum, ale czy dzierżawa domen ma w ogóle zastosowanie w przypadku mniej wartościowych co nie znaczy beznadziejnych domen? W sumie lepiej byłoby kupić taką domenę i mieć ją dla siebie, niż co rok płacić za jej dzierżawienie. Jednak nie wszyscy chcą sprzedawać domeny. Ja np. mam kilka domen, których nie chciałbym sprzedawać ale chętnie bym je wydzierżawił nawet na kilka lat a co potem? Nie wiem, że sprzedałbym taką domenę a może sam na niej coś postawił. I tu może być problem dla osoby, która by taką domenę dzierżawiła, bo po kilku latach będzie być może musiała zmienić adres i efekty pozycjonowania zostaną utracone.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Widziałem jednak oferty na forum, gdzie oprócz tego oferowano:

- prawo pierwokupu domeny po okresie dzierżawy,

- przejście domeny na własność osoby dzierżawiącej domenę po okresie dzierżawy.

Generalnie i tak wydaje mi się to opcja mało interesująca, chyba że domena jest dobra i wartościowa, czyli wtedy jest droga i nabywcy może nie być stać żeby od razu wyłożyć całą kwotę. Wtedy decyduje się na dzierżawę i z czasem domena przechodzi na jego własność, bo jakby nie miała przejść nie byłoby aż tak interesująco.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności