Skocz do zawartości

Jak to jest z pozycjonowaniem subdomen?

foxhunt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przymierzam się do lekkiego rozbudowania mojej strony. Nie ukrywam, że zamiast grzebać programistycznie w CMS strony, lepiej stworzyć osobny skrypt ( np. ogloszen ) wrzucic go do osobnego folderu, zrobić grafikę jak ma strona główna i normalnie to podlinkować w menu - wizualnie nie ma możliwości odróżnienia że to coś osobnego, a nie kolejna podstrona serwisu. Z tym problemu raczej nie będzie. Tylko mam pytanie jak to jest pod względem Gógla?

Podstawowe moje pytanie brzmi - jak mam swoją stronę, a raczej jej domene wypozycjonowaną, że jest w TOP 5 na interesującą mnie frazę, ma tam niewielki ale zawsze page rank 3 i ogolnie na te chwile jestem z tego (do czasu) zadowlolony, to jak to pozycjonowanie bedzie wyglądało jak stworze osobny folder na serwerze, wrzuce tam skrypt ogloszen, podepne pod owy folder subdomene www.ogloszenia.nazwadomeny.pl ?

Chodzi mi o to czy ta subdomena przejmie ze sie tak wyraze wszystkie korzysci samej domeny i bedzie miala page rank 3 itd itd. Czy to bedzie dla googli cos zupelnie nowego i bede musial owa subdomene ogloszenia.nazwadomeny.pl katalogowac od nowa wszedzie, podlinkowywac itd?

Jesli to bedzie cos zupelnie innego, to moze lepiej zamiast tworzyc subdomene wrzucic nowy folder do folderu glownego gdzie jest cala wlasciwa strona i do ktorego jest podpieta ta glowna domena? Wtedy adres bylby www.nazwadomeny.pl/ogloszenia

Jak to wszystko działa i ktore rozwiązanie jest dla mnie lepsze? A może jeszcze coś innego byłoby dla mnie korzystniejsze?

Będę wdzieczny za podpiwiedzi.

Pozdrawiam

1) Stwórz www.ogloszenia.nazwadomeny.pl bo taki adres możesz katalogować a nazwadomeny.pl/ogloszenia już nie koniecznie (nie będzie akceptowany przez większość katalogów).

2) Stworzona subdomena nie przejmie PR strony głównej.

Suwałki - Suwalski Portal Internetowy (Suwałki)

praca Suwałki - oferty pracy w mieście Suwałki

PKP Suwałki - rozkład jazdy PKP Suwałki

PR nie jest tak ważny moim zdanie nie wpływa na pozycję strony zresztą PR jest przypisywany do różnych podstron, ja oczywiście polecam subdomeny ale to już kwesta gustu, jeden i drugi sposób jest dobry, kwestia i optymalizacji i dobrego podlinkowania.

studio dźwiękowe - nagrania lektorskie

reklama - billboardy sponsorskie

film - filmy reklamowe

Czyli dla Sami Wiecie Kogo ( :) ). adresy "subdomena.domena.pl" oraz "domena.pl" to dwa różne niezwiązane ze sobą adresy? W żaden sposób nie linkowane ze sobą strony i o oddzielnej tematyce nie mają żadnego wspólnego "czegoś tam"?

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

subdomena i domena to będa dwa rozne serwisy więc niczego nie przejmie.

Zasady sa proste:

- jeśli subdomeny będa zbliżone tematycznie do siebie to lepiej ich nie robić i skorzystać z daru kategorii i katalogów (w sensie struktury)

- jeśli subdomeny będa różnotematyczne - tworzyc sie własnie na subdomenach i oddzielnie pozycjonować

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Czasem jeśli domena.pl dostanie bana to może pociągnąć za sobą subdomeny, wiec jest jakieś powiązanie.

Gwoli ścisłości - banan na subdomenę nie powoduje bana na domenę. Z moich doświadczeń wynika, ze banan na domenę banuje również wszystkie subdomeny

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności