Skocz do zawartości

Jak zwalczać bzdurne wpisy

KazioR

Rekomendowane odpowiedzi

W jakich widełkach opłaty są akceptowane ? 2.46 - 5 pln ? I w jakim stopniu zatrzymuje to śmieci 10% czy może raczej 70% ?

Przykładowy katalog: PR2-4, BL-3-10k (nie swle, ale raczej stałe wartościowe linki, częste wizyty gbota).

Nie zatrzymuje. No, może w 5 do 10%. Ja w jednym z płatnych katalogów (2007 r., PR=4) mam wysokie opłaty (9zł i 23,35zł -sms) i też dostaję głównie beznadziejne opisy. Tyle, ze za tę kwotę jakoś się zmuszam i je poprawiam. Zaleta jest taka, że mam opisy dobrej jakości i unikalne. Wady: zgłoszeń jest relatywnie mało a poprawianie wpisów zajmuje dużo więcej czasu niż zwykła moderacja.

Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rekord bzdurnego wpisu? Jedno zdanie kompletnie od czapy powtórzone 3 razy i długa seria kropek (byle wystukać minimalną wymaganą ilość znaków). Nie wiem jak sam opis ale jego autor to z pewnością prawdziwy unikat...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

ja zaczynam obecnie zmieniac liczbę znaków wymaganych w opisie na coraz mneijszą. obecnie w neiktorych katach jest 350 i wydaje się to być sensonym rozwiązaniem bo mam 2-3 zdania ktore trzymaja się "kupy" :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Czy naprawdę jedynym sposobem są płatne wpisy? Ja po pierwszych dniach uruchomienia katalogu byłem zadowolony ze zgłaszanych stron i opisów, ale obecnie prawie się załamuję ich jakością. Mniej wiej połowę odrzucam. Płatności ze względu na wiek katalogu nie chcę wprowadzać, myślałem o obowiązkowym linku zwrotnym, ale to chyba bardziej odstraszałoby 'estetyczne' strony, na których autor nie chce linków. Może jakieś dodatkowe opisy w formularzu odstraszą śmieci? Co poradzicie młodym katalogom?

rebuk -nie dziw się że ludzie dodają kolejny raz z rzędu ten sam opis skoro masz wymóg unikalnego opisu na minimum 400 znaków! Jak dodasz jeszcze konieczność uiszczenia opłaty to tam nikt nie będzie dodawał(poza automatami).

Ja też wymagam aby darmowe wpisy były unikalne w moim katalogu stron. ale mi wystarczy już 200 znaków krótkiego opisu a nie eseju.

ja zaczynam obecnie zmieniac liczbę znaków wymaganych w opisie na coraz mneijszą. obecnie w neiktorych katach jest 350 i wydaje się to być sensonym rozwiązaniem bo mam 2-3 zdania ktore trzymaja się "kupy" ;)

Właśnie myślałem nad takim rozwiązaniem - nie wiedziałem czy się to sprawdzi, ale chyba to zastosuję. Jeśli opisy będą w miarę unikalne oraz poprawne to to będzie najlepszy sposób.

Wiadomo - automatów nic nie powstrzyma oprócz płatności. Dziś miałem ok. 20 stron zapleczowych zgłoszonych przez jedną osobę - pewnie jakiś automat. Oczywiście opis w 100% nieunikalny :)

Faktem jest, że patrząc już tylko na tym forum automatów dodających wpisy jest obecnie tworzonych więcej niż katalogów. Ja myślę, że wpis wielkości od 300 do 550 znaków jest jak najbardziej optymalny, co do unikalności nie zwracam na to uwagi nie sprawdzam bo szkoda czasu to nie ma większego sensu. Myślę, że największym błędem ze strony piszących skrypty katalogów było nastawienie się na jak największe zyski a więc masowa sprzedaż, a następnie podtrzymywanie teorii o zarobkach na utrzymaniu katalogów, dla mnie to tworzenie mitów o skrypcie seokatalogów jakoby dobrze indeksujących i pomagających w pozycjonowaniu z racji iż są w większości płatne i moderowane niby nie zawierające śmieci stworzyło nimi duże zainteresowanie, ja uważam, że inne skryty są również wartościowe bo najważniejsze jest czy katalog jest moderowany czy właściciel o niego dba a nie nazwa skryptu. Może apel nie do dodających wpisy czy to ręcznie czy automatem lecz prośba do właścicieli katalogów, postarajcie się je moderować w miarę szybko a jak nie dajesz rady sprzedaj lub oddaj innej osobie. Musimy pamiętać iż ta masa katalogów to nasze wspólne zaplecze i każdemu z nas winno zależeć na tym aby były jak najlepsze. Zamiast mieć ich 10 i liczyć na zyski a do tego nie mając czasu aby do nich zaglądnąć lepiej zająć się pozycjonowaniem komuś strony lub rozbudową własnego zaplecza.

Co do wysyłania maili o dziwnych niezrozumiałych wpisach do mego katalogu, dostałem kilka maili zwrotnych nie z firm pozycjonujących bo ja piszę na maile pobranego ze stron jakie ktoś próbuje dopisać do mego katalogu, myślę, że właściciel strony da reprymendę temu co mu pozycjonuje stronę tak śmiesznymi wpisami.

Ja sobie odpuściłem wymogi dodawania unikalnych wpisów.

Powodów tego jest kilka:

1.I tak wpis zostanie powielony - jak nie przez właściciela to przez innych.

2.To i tak zależny od mocy domeny - czym większa - to nawet unikalny wpis stoi niżej i to nawet niżej dodającej się domeny niż wpis w mocnym katalogu.

3.Każdy katalog powinien wprowadzić we własnym sumpcie metody na unikalność wpisu - jakieś dodatkowe wpisy - rotowania treści - narzędzia dla webmasterów itp. - co gwarantuje niepowtarzalność podstrony.

To najważniejsze co mi przyszło do głowy tak na szybko.

Stary Katalog stron oraz nowy Katlink.pl - katalog stron na skrypcie Sinooke.

"To i tak zależny od mocy domeny - czym większa - to nawet unikalny wpis stoi niżej i to nawet niżej dodającej się domeny niż wpis w mocnym katalogu."

Napisz po polsku.

Faktycznie zamotałem ale dla osób z klimatu sens jest jasny.

Mocna domena zawsze jest wyżej traktowana przez google i na tysiąc powielonych wpisów ta najmocniejsza da najmocniejszy wpis dla anchora - czasami nawet wyżej stojący niż domena która stara się o ten wpis.

Teraz mam nadzieje w miarę jasno. :)

Pozdrawiam.

P.S. Chodzi oczywiście o wpis niszowy lub wyciągnięty z opisu - żebyś sobie czasem nie pomyślał że chodzi o anchor : praca czy kredyty :>

Stary Katalog stron oraz nowy Katlink.pl - katalog stron na skrypcie Sinooke.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności