Skocz do zawartości

Jak zwalczać bzdurne wpisy

KazioR

Rekomendowane odpowiedzi

Kazior, to nic nie da. Był czas kiedy zaspamowano mi ostro katalog - wyczyściłem i odpuściłem. Sytuacja wydarzyła się po raz drugi - wkurzyłem się. Poświęciłem swój czas i napisałem po kolei do firm zgłaszanych w katalogu (mail dodającego był fałszywy).

Kilka dni później znalazłem na PiO wątek z moim nazwiskiem jaki to jestem nie dobry, wredny i że na pewno w ten sposób podbieram Klientów :) Tłumaczone było, że strasznie źle robię i świnia ze mnie.

Tak więc widzisz, chcesz dobrze - a i tak Cię spróbują zgnoić.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Faktycznie zamotałem ale dla osób z klimatu sens jest jasny.

Nie wszyscy są tak kumaci jak ja.

Mocna domena zawsze jest wyżej traktowana przez google i na tysiąc powielonych wpisów ta najmocniejsza da najmocniejszy wpis dla anchora - czasami nawet wyżej stojący niż domena która stara się o ten wpis.

P.S. Chodzi oczywiście o wpis niszowy lub wyciągnięty z opisu - żebyś sobie czasem nie pomyślał że chodzi o anchor : praca czy kredyty :>

Tu się z Tobą do końca nie zgodzę. Domena to nie wszystko. Jest wiele czynników, które wpływają na to, z której strony tekst jest ważniejszy dla g.

Linkuj dalej i nie pier*ol

Nie ma lepszego straszaka na zgłaszane kiepskie strony jak cena. U mnie już 6zł z vat nie było żadną granicą dla katalogowych pozycjonerów.

Pozytywnie działa też renoma katalogu. Ludzie widzą co jest w katalogu i jak wyglądają akceptowalne opisy. Znajdziecie też na PiO

wiele tematów na temat jak to ten czy tamten katalog "okrada" bo nie dodaje finansowych MFA.

Czy do dmozu, onetu, gwiazdora czy nawet mojego zgłosisz seło zaplecze z durnym opisem i anczorami w tytule? Oczywiście ,że nie zgłosisz

bo dobrze wiesz, że nie ma absolutnie żadnych szans na dodanie takiego śmiecia. Ale na to się pracuje latami.

Jeśli to już jest wszystko co możemy zrobić z katalogowymi wpisami jak sami radzicie to walka z wiatrakami a więc może podajcie jakiś fajny opis chociaż się rozweselmy.

"Jeżeli polujecie korporacji która profesjonalnie zajmie się wykonywaniem dla Państwa implantów zębowych"

"Niewątpliwie klienci z całej polski są miło widzianie w tej poradni. Bardzo zapraszam dobre implanty zębowe w Wrocławiu."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności