Skocz do zawartości

Jak zwiększyć zarobki? Nisko opłacane kliknięcia.

nismo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Już kilkakrotnie korzystałem z Waszej pomocy i doszedłem do pewnego poziomu zarobków z mojej strony za co Wam bardzo dziękuję. Jednak jak wiele osób na tym forum chciałbym poprawić swoje zarobki.

Obecnie mam średnio 1000 wejść dziennie i średnio od kilku do kilkunastu kliknięć co przekłada się średnio na 1Eur dziennie.

Co mogę poprawić na stronie? Czy inne rozmieszczenie reklam czy ich układ pomoże coś w tej sytuacji? Może powinienem bardziej skupić się na pozycjonowaniu a może zwrócić uwagę na lepsze meta tagi w artykułach. Strona jest aktualna i średnio dziennie pojawia się jeden artykuł.

Byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki, uwagi oraz sugestie.

Strona dotyczy telefonów komórkowych wyposażonych w system Symbian: https://www.symbianmobile.pl

Wszystko o telefonach Nokia Lumia i Windows Phone

Radzę zainteresować się stworzeniem nowej strony, albo przynajmniej zmienić domenę, symbian to martwa platforma, więc za jakiś czas nikt tam nie będzie wchodził.

Jeżeli wcześniej się nie pozycjonowałeś to na pewno Ci to nie zaszkodzi, przynajmniej dodaj do kilkuset darmowych katalogów, trochę wejść może przybyć.

Zarobki możesz zwiększyć w swoim przypadku jedynie rozmieszczeniem reklam, bo "droższych" do siebie raczej nie przyciągniesz.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi. Niezbyt mnie pocieszyliście. Jedyne co mogę zrobić to zwiększyć ruch na stronie.

Stronę pozycjonowałem dosyć mocno ale od dłuższego czasu zaprzestałem.

Zmiana domeny i lekkie przeprofilowanie mam w planach - w końcu Nokia zmienia strategię...

"1000 wejść dziennie i średnio od kilku do kilkunastu kliknięć co przekłada się średnio na 1Eur dziennie."

ja mam 5 tyś UU dziennie i 1 Euro .... tygodniowo :unsure: Pocieszyłem ? ;) Moim zdaniem zablokuj te reklamy za które mało płacą ,może zmusisz googla do bardziej ambitnych reklam :D Albo ... przejdź na inne programy ... może zostaw tylko jedną tekstową adsense . Z doświadczenia wiem ,że na flash i grafikę prawie nikt nie wchodzi ;)

Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować

Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić

Zmień tematykę i kraj, do którego kierujesz stronę a będą się zdarzać takie cuda jak poniżej całkiem często :)

Pierwszy klik dzisiejszego dnia.

google.jpg

Czasem ta strona przy naprawdę niewielkiej ilości odwiedzin (właśnie około 100 dziennie) generuje ponad 10 GBP/dzień. Strona mocno ukierunkowana na tych, którzy szukają konkretnych rozwiązań z dziedziny informatyki. Nieźle wypozycjonowana, skierowana na odbiorcę lokalnego. Więcej nie powiem :)

Baza zdjęć z fotoradarów - Sprawdź szybko i za darmo, czy fotoradar Cię złapał.

AIpha, a jak sprawdzić, które reklamy są nisko opłacane? Jakie inne programy polecasz?

U mnie często klikają w kolorowe reklamy, które są najlepiej opłacane - ostatnio wpadło kliknięcie za 0,50 Eur. Jaka jest tematyka Twojej strony skoro przy tylu odwiedzinach masz 1 Eur tygodniowo? To przy tym moja tematyka wydaje się być zdecydowanie lepsza.

ATP75, tematyki nie zmienię bo to moje hobby. Pisząc kraj masz na myśli język strony? Wiadomo, że finanse są najlepiej opłacane ale skoro się na tym nie znam to nie będę się nawet za to brał.

Przeczytałem ostatnio książkę jak zarabiać więcej na stronie www. Nie ma nic prostszego:

1. Wybrać najlepiej opłacaną dziedzinę.

2. Stworzyć stronę z dobrym rozkładem reklam (najlepiej po angielsku).

3. Wypozycjonować stronę.

Jednak pytanie jest co mogę zrobić na mojej stronie bo na pewno nie zmienię tematyki a tym bardziej języka strony.

Do tej pory zasugerowaliście:

1. Zwiększenie ilości odwiedzin.

2. Zmiana programu na inny.

3. Blokada nisko opłacanych reklam.

ATP75, tematyki nie zmienię bo to moje hobby. Pisząc kraj masz na myśli język strony? Wiadomo, że finanse są najlepiej opłacane ale skoro się na tym nie znam to nie będę się nawet za to brał.

Skoro masz takie hobby, to nic na to nie poradzimy. Jak dla mnie są 3 możliwe opcje:

1. prowadzisz stronę hobbystyczną i w ramach hobby, które ma kiepskie CPC, więc nie licz na duże zyski ze strony,

2. prowadzisz stronę hobbystyczną i w ramach hobby, które ma wysokie CPC, więc można liczyć na zyski ze strony,

3. prowadzisz stronę, której tematyka nie jest Ci bliska ale ma za to wysokie CPC i robisz to tylko po to żeby zarabiać, więc raczej o traktowaniu tego jako hobby nie ma co rozmawiać.

Jeśli chce się zarabiać na stronach, to nie ma się co bawić w sentymenty tylko szukać odpowiednich nisz i ostro działać ;) I wcale finanse nie są tutaj jedyną opcją.

Sam prowadzę kilka stron raczej w ramach hobby, które mają średnie CPC (około 0.2-0.5 GBP za klik) i dodatkowo pewną ilość stron, które mają po prostu zarabiać i tyle. Strony zarobkowe nie są kierowane do odbiorcy w PL i nie są po polsku (w moim przypadku po angielsku). Jest z tym więcej zachodu ale warto.

Baza zdjęć z fotoradarów - Sprawdź szybko i za darmo, czy fotoradar Cię złapał.

Z doświadczenia wiem ,że na flash i grafikę prawie nikt nie wchodzi ;)

U mnie mało osób wchodzi w reklamy tekstowe (chociaż jest bardzo pomieszane z tekstem). Ponad 60% to Flash, 30% to grafika.

Co do tematu:

Proponuję w siderbarze dać kwadrat, albo prostokąt (Formaty reklam AdSense), ale problemem będzie szerokość Twojego siderbara. Jest zbyt mały.

A ja nie mam linków w sygnaturce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności