Skocz do zawartości

HTML5 na forum - jak użyć?

lukasamd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zachęcony prostotą "konserwacji i obsługi" HTML5 na serwisie, postanowiłem przepisać nań również styl forum dyskusyjnego (bazuje na phpBB3). Mam jednak pewien dziwny problem, mianowicie nie bardzo wiem, jak sensownie wykorzystać nowe znaczniki. Header oraz footer zostały rzecz jasna użyte na nagłówek i stopkę. Najprawdopodobniej dodam również time do wszystkich dat postów, tematów itp.

Pozostaje pytanie: jak użyć article, czy też section? Każdy post zamknąć w article, główne informacje o nim w wewnętrznym headerze, zaś stopkę użytkownika jako footer? Aside raczej mnie nie interesuje, ponieważ nie mam na forum nic bocznego, jest tylko główna treść.

O ile z dopasowaniem znaczników do artykułów czy aktualności problemów nie miałem, o tyle w wypadku postów gdzie są fora, działy, tematy i posty trochę nie za bardzo wiem co traktować jako co, że tak to ujmę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności