Skocz do zawartości

Katalog Aqua po wewnętrznym liftingu

moneron

Rekomendowane odpowiedzi

Już gdzieś kiedyś na tym forum go pokazywałem, ale wpadłem na pomysł drobnego liftingu i zastanwiam się co o tym sądzicie i czy ma to sens. Chodzi o https://katalogaqua.com.pl i pozostałe 24 podobne. Są do siebie chyba aż za bardzo podobne i stąd pomysł na zmiany. Zacząłem od pierwszego z brzegu, ale nie wymieniałem skórki więc na pierwszy rzut oka wygląda tak samo. Zmiany dotyczą struktury kodu html, aby w każdym rózniła się czymś oprócz kolorów, np top wygląda podobnie ale jest trochę inaczej zakodowany. Oprócz tego częściowo zmieniona struktura linków wewnętrznych, tytuły bloków, anchory linków menu. Katalogi rosną, linków powoli przybywa i wolałbym uniknąć niebytu w G za duplikowanie stron. Bazy katalogów oczywiście są niezależne ale struktura stron prawie identyczna.

Co o tym myślicie, czy takie działanie ma sens, czy lepiej każdemu dać zupełnie inną skórkę?

Edit: Dorzuciłem jeszcze jedno. Przedtem miniaturki we wszystkich katalogach ładowały się z jednego serwera. Teraz w aqua ładują się z lokalnych url, to chyba też lepiej.

C.png

C.png

każda zmiana odróżniająca katalog od innych ma sens. Struktura kodu też jest ważna. Nawet wazniejsza niz wyglad, bo wygląd często się robi w samym zewnętrzym pliku css ;)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zastanawiam się co powinienem o tym mysleć. Site dla całej domeny spadł z ponad 1k do 123, ale dla "/szukaj-" jest 860, dla "/wpis-" jest 171 no i po wczorajszych zmianach przeindeksowana jedna podstrona z "/wpis-" do "/wizytowka-". Niby ok, ale site dla domeny mi sie nie podoba i nie wiem co o tym myśleć.

C.png

C.png

Tak, hasło ustalasz sam, z wymaganiami trochę trochę "przegrzałem". Musi być jedna co najmniej duża, jedna mała litera i jedna cyfra, no i minimalna długość. Miał być taki niestandardowy wymóg do odstraszania "śmieciarzy", a wyszło tak że odstrasza zwykłych userów a "śmieciarze" i tak się pchają, ponad połowa wpisów, baaa, aktualnie jakieś 70% wyrzucam, a dobrych jest bardzo mało, sporo zaakceptowanych jest tak na mojej granicy do przyjęcia. Moje zabiegi nie pomogły, może nawet na tym sporo tracę bo "śmieciarze" i tak dodają a "nieśmieciarze" rezygnują bo za trudno. Chyba czas poluzować bo to nie działa.

C.png

C.png

Tak też myślałem, że hasło się samemu ustala. Nie pamiętam ile dokładnie razy chciałem sobie ustalić (może z 6 razy) hasło, ale nie poszło i tyle. A stosowałem się do wymagań.

Już kiedyś pisałem o tym, że powinno to być lepiej wyjaśnione.

Pamiętaj aby w haśle posiadać przynajmniej jedną literę małą, jedną dużą i jedną cyfrę np. "7kraSnAli" - to powinno być dobre.

Lekkie konstrukcje stalowe na potrzeby budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego - projekt, wykonanie, montaż.

No wcale nie jest to takie trudne. A tak z innej beczki to znowu jakieś jaja w G, ale widzę, że to chyba ma niewiele wspólnego ze zmianami bo w innym katalogu miałem to samo w międzyczasie. Nie wiem, ale wygląda mi na jakieś gwałtowne ruchy w indeksie, może związane z o nowym algorytmem - panda.

C.png

C.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności