Skocz do zawartości

Uwaga na "pozycjonerow" z allegro

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękujemy za skontaktowanie się z Facebookiem. Wkrótce otrzymasz wiadomość e-mail z odpowiedzią.

Chyba trocha czasu to zajmie, ale na bank tego nie oleją https://technowinki.onet.pl/wiadomosci/face...38,artykul.html

To jest interesujące :

Prawnicy Facebooka domagają się między innymi skasowania domeny, która według nich narusza znak handlowy, lub przekazania jej pod ich kontrolę. Chodzi tu nie tylko o główną domenę, lecz także wiele domen dodatkowych, takich jak: facebookofsex.co.uk, facebooksex.de, oraz facebokofsex.us. Ponadto portal domaga się 100,000 dolarów odszkodowania za każdą z tych domen oraz dodatkowego odszkodowania o niesprecyzowanej wysokości.

A wystarczyło mnie nie wkurzać :D, i usunąć e-maili klientów z swojej rozsyłki nic innego nie chciałem.

chyba tak, oni tez zarabiają ( próbują) zarabiać na marce Facebook, ale domeny na bank im nie zostawią. Normalnych spamerów to ja szanuje, a cwaniaków nie :D

jedno jest pewne ta strona może wprowadzać ludzi w błąd i może się kojarzyć z oryginalnym Facebook.

• 2 tygodnie później...

Firma działa dalej mija od 28 kwietnia kilka dni i nic, kupiła legalnie domenę i nie widzę powodu aby Facebook ich atakował?

Dane domeny

Spam był i leci dalej dlatego mam Kasperskiego i wszystko ustawione, że co obce wylatuje do śmieci i sprawdzam raz na dzień czy jest coś wartościowego.

Czy jak ktoś da nazwę przykład - MaxPanFull - to też posługujący się członem tej nazwy będzie zakładał sprawę sądową o naruszenie praw osobistych (Zakładam, że zastrzegł to jako znak fimowy)? wcale się nie zdziwię jak odpowiecie, że tak.

Oczywiście prawnicy są po to aby zarabiać na niewiedzy innych i nawet najbłachszy powód posłuży do zrobienia sprawy.

Zresztą powiem tak, sam spotkałem się z dziwną praktyką stosowaną przez zakłady energetyczne czyli zostałem oskarżony o nielegalny pobór prądu - rok toczył się proces na ostatnich dwóch rozprawach już mecenasów nie było wyczuli sprawę wyrok był dla nich niekorzystny.

Można w naszym kraju toczyć spory o wszystko tylko należy mieć pieniądze.

Kazior specjalnie dla ciebie podam linka poraź 2 https://technowinki.onet.pl/wiadomosci/face...38,artykul.html.

Artyści posługują się w domenie nazwa Facebook.

Dal mnie facebookofsex.co.uk, facebooksex.de, oraz facebokofsex.us i facebookfans.org identyczne domeny.

Jeżeli masz inne zdanie, twoja sprawa

Facebook odpowiada na e-maili i po 20 dniach wiec chyba jeszcze nie zdecydowali co napisać lub rozpoczęli jakieś działania.

Takie prawo i nie tylko w Polsce.

Ja widzę z tego artykuły, że - rabuś zawinił a cygana powiesili.

Jeśli kupujesz domenę to w przypadku Polski rejestruje ją NASK, sądziłem, że ich prawnicy sprawdzają czy dana nazwa jest zastrzeżona czy też nie.

Poczekajmy na list jaki otrzymasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności