Skocz do zawartości

Dodawarka do SeoKatalogów

straseusz

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktoś nie chce dodawarki, to wrzuca płatności, albo secureimage i ma spokój. Wtedy ewentualnie jakies półautomaty będą mogły podziałać.

Oj zdziwiłbyś się z tym secure imagem, są gotowe dwa narzędzia, które to obchodzą, a działają na takiej zasadzie, że najpierw wchodzi człowiek, spisuje odpowiedzi na pytania, potem w odpowiednim polu w skrypcie wpisuje te wartości i ilość prób...i pozamiatane, dlatego trzeba zmieniać pytania co tydzień...

I to się im niby ekonomicznie opłaca ? Hehehe... ciekawe co zrobią jak od następnej wersji to skrypt będzie przesuwał nowe pytanie codziennie sam automatycznie ? Zatrudnią kogoś na pełny etat kto będzie codziennie leciał przez 1000 katalogów i sprawdzał co się zmieniło ? :D

A co powiecie o reCaptchy... na flashu ? ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
I to się im niby ekonomicznie opłaca ?.....

Narazie tak, bo jest dużo SEOków, przelecenie bazy, w których nastapiła zmiana odpowiedzi to góra 1h

Ekspercikredyty.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Leasingmarket.pl - gdy masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

moje rozwiazanie obsługuje secureimage i nawet nie musze aktualizować bazy. Dodawarka serwerowa tez jest wstanie to obejść. Wątpie aby przeszlo 1000 katalogów na secureimage (sporo tych secure image to matematyczne łamgłowki- z którymi chińczycy sobie radzą) - no ale powodzenia :D Obecnie aktualizuje tylko "wyjątki", które potrzebują jakiś dodatkowych interakcji klienta tudzież klikniecie w checkboxa czy innego selecta.

A co do captcha na flashu to mam w jednym katalogu ją użytą i na razie jest spokój z dodawarkami ale dodajacy mają problem, bo w jakiś seobohaterach czy innych półautomatach im sie nie pokazuje ten flash ;) Takze zapora nie do przejścia:) Niedługo będą captcha audio w stylu "Ktoś spokojnym głosem powie - Napisz w polu poniżej co miała Ala...". Lub captcha video - film z konferencji Tuska z napisem jak ten Pan ma na imię.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zawsze jest jeszcze flash - sporo tego w necie nic tylko poświęcić kilka minut i dorzucić do SEOKa :D

Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to że te automaty technicznie mają z automatycznym dodawaniem niewiele wspólnego - recaptche przepisują Hindusi, securimage klepią Polacy ;)

Ciekawe kto będzie klepał SMSy gdy 90% katów stanie się płatne :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

pewnie juz nikt - bo większość z katalogów nie jest wartych nawet złotówki :D Będzie szansa dla nowych skryptów katalogów lub rozwój jakiś Arfoo phpLD czy innych - im większa różnorodność tym lepiej.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Ale co ma do tego skrypt katalogu ? :D

Co to myślisz że ktoś wpadnie na zabezpieczenie którego jeszcze nie ma lub którego nie da się zaimplementować gdzie indziej ?

Proszę bez głupot :D

większość z katalogów nie jest wartych nawet złotówki :D

alez brutalizm z Ciebie wyszedł :D:P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Nie opłaca się Tworzyć robota do wchodzenia na 10 katalogów ale jesli katalogów podobnych jest 500+ to znajdzie się niejeden chętny. Seokatalog jest naprawdę cool ale w PL się upowszednił na pewno przydała by się alternatywa gdyby było takich kilka skryptów to byłoby to tylko z korzyścią dla pozycjonerów.

@zgred akurat Twoje są warte więcej - ale to tylko wyjątek potwierdzający regułę :D

Oj zdziwiłbyś się z tym secure imagem, są gotowe dwa narzędzia, które to obchodzą, a działają na takiej zasadzie, że najpierw wchodzi człowiek, spisuje odpowiedzi na pytania, potem w odpowiednim polu w skrypcie wpisuje te wartości i ilość prób...i pozamiatane, dlatego trzeba zmieniać pytania co tydzień...

To można zrobić w Magic Submitter.

Ps. Ja poczekam na konkurencje bo pewnie niedługo pojawią się inne SEO dodawarki do SEOKatalogów :D

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Ps. Ja poczekam na konkurencje bo pewnie niedługo pojawią się inne SEO dodawarki do SEOKatalogów :D

Niedługo to te SEO dodawarki nie będą miały do czego dodawać :D

Tak w ogóle to jest możliwa jeszcze jedna ewentualność (przynajmniej ja będę szedł w tym kierunku ze swoimi katalogami) - mianowicie tajne kody omijające płatność. Już teraz kilkanaście "poważnie" podchodzących do tego tematu katalogerów ma takie tajniaczki do moich katalogów i obie strony są zadowolone - ich klienci nie płacą za dodania do płatnych katalogów; ja mam porządne wpisy i 100% zabezpieczenie przed spamem.

Paradoksalnie - powstające dodawarki mogą spowodować że na rynku powstawać będzie coraz więcej takich katalogerów i "otwarte katalogowanie" przestanie istnieć.

Nie muszę chyba pisać kto na tym straci najbardziej bo na pewno nie będą to właściciele katalogów... (oni i tak dostaną te wpisy ale od kogoś komu ufają).

---

Może prośba do moderatorów o wydzielenie postów dotyczących naszej dyskusji o automatach jako takich - to jest temat dotyczący oprogramowania użytkownika straseusz i głupio tak mu śmiecić...

Witam.

Przygotowałem kolejne aktualizacje, jednak 2 osoby z forum jeszcze są "betatesterami" więc w poniedziałek myślę że każdy je otrzyma :hi:

Planuję gdzieś w godzinach 14-16(w poniedziałek) zrobić także aktualizacje serwera(zmiana) w związku z czym ok. godzinki może nie działać licencja(postaram sie sprężyć).

Co się zmienia i co dochodzi:

1. Wybór sposobu rozpoznawania kategorii i podkategorii. Jest możliwość b. dokładnego sprecyzowania do czego ma dodawać lub tak jak w obecnej wersji "kawałka" słowa. Myślę że ten niewielki odsetek gdy wpisy lądowały nie tam gdzie trzeba będzie już rozwiązany.

Dla każdej kategorii i podkategorii można osobno ustawić jak ma dodawać.

2. Większa zmiana w konfiguracji, obecnie na samym dole w menu "konfiguracja" jest checkbox, wystarczy go zaznaczyć jeśli używamy dodawarki na serwerze zdalnym(linux) - lub odznaczyć gdy pod windowsem. Myśle że to znacznie ułatwi instalacje.

3. Możliwość ponownego dodawania do nie dodanych katalogów z powodu np. błędnie rozpoznanej captchy, lub innych błędów. W przypadku błędnego rozpoznania kategorii/podkategorii lepszym wyjściem jest wyzerować projekt, przypisać bardziej dopasowane kategorie i puścić go jeszcze raz. Ale jeśli np. nie rozpoznało w 20 captchy to bez sensu puszczać projekt od nowa - obecnie można to zrobić po prostu klikając w nie dodane. Bardzo ważna sprawa - po dodaniu do JAKIEJKOLWIEK grupy do której nie dodało wcześniej trzeba kliknąć "wyzeruj"(jest 1 licznik).

4. Poprawiony cron - jeśli ktoś miał w bazie np. 1000 katalogów, a ustawił dzienny limit na 5000 w jednym z projektów to po prostu "zawieszało" się na nim. Obecnie - wyeliminowane.

5. Poprawione dodawanie. Zweryfikowane ręcznie kilku katalogów do których przy dodawaniu były różne błędy. Obecnie dodawalność do katalogów przy dobrych bazach i popularnych kategoriach jest na poziomie 550-600(informacje od członków PiO).

6. Wpisy premium i z kodami - dodana opcja umożliwiająca wybór wpisu, np. domyślnie jest zaznacozne pole "premium za 2.44" a mamy kody np. dla opcji "przyjaciele" :) więc piszemy tylko "przyj" w stosownym polu(patrz film) i doda z taką opcją.

7. Sortowanie katalogów w/g nazwy(łatwiej usunac edytowac itd.)

Jak zwykle pewnie coś pominąłem więc w załączniku kolejny film :)

https://youtu.be/jO9EcYKyNi4

Generał -> po pierwsze to jak już pisałem, moja dodawarka nie jest jedyną, osoby które mają takie dodawareczki po pierwsze zapłaciły za nie KUPE kasy i muszą zrobić wszystko aby im sie to zwróciło(czytaj napierniczają czym sie da i gdzie sie da - na pewno miałeś już informacje o dodawaniu wpisów bez wyboru kategorii zanim powstała moja dodawarka nieprawdaż ? :) Moja dodawarka albo znajdzie kat/podkat i doda wpis, albo nie doda w ogóle,

po drugie - nie interesują się seokatalogami w ogóle - czy padną czy nie - mnie to interesuje,

po trzecie - mają wielowątek gdzie leci np. 50 wpisów na minute. W mojej dodawarce takiej opcji nie ma tylko i jedynie dlatego żeby nie przeciążać serwerów na których stoją seoki. Bo czy hindusi będą trzaskać 1 czy 50 obrazków na minute to im bez różnicy. Tak więc i ja moge dać multi - ale nie chce. I bez względu na to co mówisz wcale soków ud****ć nie chce.

Zresztą może wypowie sie jakaś osoba z pio która ma większa ilość seoków, czy przez ten tydzień drastycznie zwiększył sie "syf" w katalogach ? Ja widzę że nie.

Gdzie było źle tam jest, gdzie czekło sie miesiac na akceptacje - tam dalej sie czeka.

A ułatwienie w dodawaniu jest duże, dzięki temu można napisać np. fajny opis zamiast grzebać sie dzień z dodaniem 100 wpisów do seoków.

Pozdrawiam.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Jako ze mialem juz okazje testowac kilka dodawarek, postanowilem napisac w koncu kilka slow na ich temat :P

na poczatek zacznijmy moze od dodawarki z tego tematu

artykul opisujacy moja zabawe z dodawarka znajduje sie na stronie seopudelek.pl

dodawarka do seokatalogów

zapraszam do opinii i oczywiscie komentarzy na blogu

ps. czytelnicy bloga dostaja znizke na soft - szczegoly w artykule :D

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności