Skocz do zawartości

Dodawarka do SeoKatalogów

straseusz

Rekomendowane odpowiedzi

zakręcony: idea niby dobra, ale nie dla sprzedającego dodawarkę :)

Jako klient nie będę ryzykował, że przez zły humor (lub jestem konkurencją) właściciela katalogu znajdę się na "czarnej liście". Wykorzystam dodawarkę bez takiego "zabezpieczenia".

[kij w mrowisko]

Może by tak połączyć dodawarkę z gnokii :)

[/kij w mrowisko]

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Racja, humory i trudne dni wlaścicieli moga byc poważnym problemem, ale teraz i tak masz tak samo - jesteś narażony na fanaberje wlascieli. Jak coś nie tak, to przy nastepnym logowaniu co masz? Konto zostało zablokowane. Więc chyba zagrożenie jest takie jak obecnie, z ta róznicą, że jak dodawarka zostanie wyłączona* z danego SEOka własciciela to Ty przynajmniej nie straciłeś czasu na ręczne dymanie pólek :)

* dodawarkę zbanować można tylko na własnym SEOku, własnych SEOkach, masz np takie opcję np:

- banuj na tym (jak zbanujesz to info leci też do bazy matki i dodawrka ma status do sprawdzenia dla wszystkich innnych właścicieli)

- banuj na wszystkich (tylko Twoich, info leci do bazy matki i dodawrka ma status do sprawdzenia dla wszystkich innnych właścicieli)

- zielone światło (bez zabezpieczeń dla dodawarki - recapche, pytanka itp na Twoim SEOku)

- zielone światło na wszystkich (bez zabezpieczeń dla dodawarki - recapche, pytanka itp na Twoich SEOkach)

- do sprawdzenia (jak ktos juz gdzieś ja zbanował, a Ty jej nie oznaczyłeś jakoś)

- nieokreslona (nowa, nikt jej nie zbanował, jak jest nieoflagowana w inny sposób, piewrwsze dodanie czy co)

i wtedy jak dodawarka się łaczy z seokiem, a widzi, że jest zbanowana, to idzie gdzie indziej, Ty nadal na 0700, SEOk blokujący ma spokój, a dodawatrka idzie tam gdzie może sobie pododawać

psycho włascicieli nie unikniesz, ale i teraz masz z takimi problem :)

edit:

jak juz tak sobie gdybamy, to co by było jak by taka dodawarka mogła dodawać do płatnych katalogów? własciel pobiera opłatę za ilość prób dodań (prób, bo jak, dodasz cos co nie przejdzie moderacji, to baj w raj), wykupujesz za pomoca dodawarki punkciki u Generała, a Generał w zamian za to albo udziela darmowej licencji (po jakiejś ilości oczywiście punktów dla danego własciciela seoków), albo puszcza przelew po odcięciu prowizji, a dodający dodaje bez stukania mesow i dawania zarabiania zdziercom z sieci SMS... normalnie jak SKYNET :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Witam.

Poniżej 3 linki do filmów z aktualnym działaniem na youtube:

https://youtu.be/yL-AvZM525k

https://youtu.be/423SV3PaTtc

https://youtu.be/Da-jvpqdDbk

Powinny one wiele wyjaśnić.

W tym także działanie proxy.

Obecnie dołożyłem właśnie obsługę proxy oraz uprościłem konfigurację co widać na filmach.

Proxy pobierane były scrapeboxem, darmowe więc wiadomo dodawanie się wydłuża.

Kolejna sprawa o której chce napisać - pojawiły się problemy z dodawarką na zwykłym hostingu(linuxpl.com konto 50zł/rok). Mianowicie dopóki tylko ja działałem na dodawarce wszystko śmigało, po zabawie 3 osób na raz zaczęły się problemy z wysyłaniem i odczytywaniem captchy - na pewno admini zauważyli wzmożony ruch i przyblokowali mi konto ;) - w tym samym czasie na localhost u mnie i innej osoby testującej wszystko działało. Więc od razu piszę że na słabych hostingach będą problemy.

Nie mówię oczywiście o lepszych pakietach czy dedyku.

W domu testowałem przez tydzień dzień i noc na Pentiumie 3/256ramu/centos i działa bezproblemowo.

Również na localhost pod dowolnym windowsem działa w 100%(instalowało kilka osób z PiO więc może się wypowiedzą). Zresztą zawsze mogę udostępnić online z mojego domowego serwera(wystarczy napisać) w celu weryfikacji tego o czym piszę.

Co jakiś czas mogą sie pojawić problemy z wysłaniem obrazka - jest to wina decaptchera, lecz zdarza się do rzadko(powiedzmy 1 na 50) i co ciekawe zdecydowanie częściej wieczorem niż rano. Na to niestety wpływu nie mam, testowałem także inny serwis łamiący, droższy, ale też problemy były więc myślę że to można przeboleć.

Sprzedaż:

Cena została ustalona na 250zł/netto. Od poniedziałku będzie właściwa licencja(która właśnie się pisze).

Zamówienia można składać już teraz(ale nalegam, aby najpierw poprosić o wersję próbną, przetestować działanie i być pewnym zakupu).

W razie problemów z instalacją dodawarki czy serwera pod windowsem proszę pisać na gg- pomogę.

Pozdrawiam.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Co jakiś czas mogą sie pojawić problemy z wysłaniem obrazka - jest to wina decaptchera, lecz zdarza się do żadko(powiedzmy 1 na 50) i co ciekawe zdecydowanie częściej wieczorem niż rano. Na to niestety wpływu nie mam, testowałem także inny serwis łamiący, droższy, ale też problemy były więc myślę że to można przeboleć.

rzadko ;)

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Dzieki arve pisane troche późno jak na mnie ;)

zakrecony -> ja jestem jak najbardziej za wprowadzeniem "dodatków", ale ja ani nikt inny nic nie zdziałają bez pomocy generała powiedzmy sobie szczerze. Natomiast On już dał swoją odpowiedź kilka razy w tym wątku, jego stanowisko jest na "nie"(to jego decyzja i nam nic do tego), więc nie sądzę żeby był zainteresowany takimi możliwościami o których piszesz, a była by to fajna sprawa(żeby dał jakieś api do np. ustalenia id dodawarki, lecz w taki sposób aby admini seoków nie wiedzieli że jest to dodawarka -> chyba nie muszę tłumaczyć co by się działo jeśli mogli by powiązać dany wpis z tym że "wpadł" on automatem). W razie problemów ze spamerem, takie info wpadało by bezpośrednio do mnie i mógłbym przyblokować np. dane funkcje. Jeśli dałbym adminom seoków możliwość blokowania to podejrzewam że 80% zablokowała by wszystko co jest dodawarką przed faktem dodania czegokolwiek do ich katalogu wiec to dla mnie nie ma sensu.

Pozdrawiam.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Dla właściela nie ma wogóle znaczenia czy wpis dodaje automat czy człowiek o ile dany wpis jest porządny. Problem nie jest w tym kto czy co dodaje, ale ta właśnie jakość. To o czym pisałem, ta baza matka, mozliwość blokowania dodawarki na jednym SEOku, czy wszystkich (swoich) to bat na tych co walą mielonkę w opisach. Dzisiaj właściciele już tez blokuą IP, konta userów, blokuja adresy www, których nie dodasz w ich katach.

Juz ktos napisał, że prywatnych dodawarek jest co najmniej kilka, sam Generał tez pewnie nie pakuje wpisów ręcznie. Nie wiem tez czy 80% by blokowało te dodawarki, bo mając świadomość, że są to kontrolowane dodawarki, to część wpisów (z dodawarek konkretnych userów) była by na poziomie wystarczającym akceptację, bo kto z takich właścicieli walił by smieci wiedząc, że jak przesadzi to wraca do robótek ręcznych, a jego wszystkie wpisy puszczone są zablokowane?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

zakręcony, rozumiem cie ale jeżeli dodawarka bazie się legitymować to konkrecja będzie ja blokować w swoich katalogach, a inni będą blokować dla zasady.

Dodawarka ma działać przez proxy i żadnych ID czy coś innego właścicielu katalogu nie przesyłać. Dodawarka już poszła w świat, wiec mleko się rozlało.

Autor nie konsultował start i odrobinie zaskoczył niektórych, ale nie czarujmy się zrobienia takiej dodawarki na zewnętrznym OCRe nie jest supr ciężki problem, rano czy późno ktoś by to wystawił do ogólnego kupienia, tak jak pisałem wcześniej szablon do Zenka kupić można za od 250$ ( niektóre mówili ze to koszt 5000 $ ;) ).

Zakręcony, ja Cię zupełnie nie zrozumiałem. To tu mówi o kradzieży? Tego typu soft dostępny publicznie dobije SEOKatalogi. Zresztą jeżeli to skuteczne narzędzie to więcej można było skorzystać stosując go indywidualnie, a nie dawać dzieciakom do rąk.

Każdy jaki spotkałem tutaj nowy projekt miał przeciwników i zwolenników, żaden skrypt katalogu nie walczył tak o uniemożliwienie dodawania do swoich katalogów. Ja nie mam takiego rewelacyjnego zdania na temat tych katalogów jak widzę prezentują to inni, dla mnie seokatalogi nie są idealne, są takie jak każdy inny dobrze prowadzony katalog.

Podział na doświadczonych czyli chyba masz Lesiu na myśli zawodowo wykonujących pozycjonowanie i tych niby dzieciaków a więc stawiających w tej branży pierwsze kroki. A to pachnie mi dyskryminacją. Każdy moderator zablokuje wpisy które nie spełnią wymagań. Ja po prostu swój katalog zablokowałem, poczekałem i po miesiącu znów odblokowałem, czekam co będzie dalej.

Czy będzie to ten program czy za chwilę pojawi się inny tego nie zatrzymamy - po prostu to idzie jak rzeka. Skoro są dodawarki, ludzie piszący artykułu na zamówienie, programy typu Seo leniviec - to czego można się spodziewać, ano masówki, automatyzacja pozycjonowania to już nie rok 2004 a 2011 - pierwsza dodawajka wersji 3 Ad (całej nazwy nie bedę wymawiał bo mi gęsia skórka wychodzi) i qlweby to tak się rozpoczęło. Sami krzyczycie w stopkach "blasty" ofert od "pozycjonerów" jest pełno - dodam każdą ilość, listy katalogów, umieszczę wpisy ręcznie - reklama dźwignią handlu, a ja myślę, że za pozycjonerem przemawia jego praca nie reklama, dla mnie ona jest niepotrzebna, dobrze komuś wykonasz zleconą stronę on sam podeśle ci następnego potrzebującego.

Czytam posty starych wyyjadaczy, testy na e-weblinku - tysiące punktów na anchor, co robią ci co czytają po raz pierwszy takie info, aha to oni tak pozycjonują - dla kogo to jest dobre dla tych co sprzedają punkty nic poza tym, od lat korzystam z eweba nigdy nie kupiłem więcej niż max 5k (jak wróci xann to może to potwierdzić). Nie ilość a umiejętność korzystania z oprogramowania jest ważna i to należy przekazać ludziom rozpoczynającym zabawę z gugielkiem.

Wystarczy włączyć securimage lub icaptche i naprawdę przestańcie pisać głupoty o armagedonie WSZYSTKICH SEOKatów - znikną tylko te darmowe i na reCaptcha a na tym stracą wszyscy (bo bedzie coraz więcej płatnych lub token będzie zmuszał do myślenia a co za tym idzie wzrośnie czas na wysłanie wpisu) :rolleyes:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

KazioR, mówiłem o mentalności, a nie o tym, czy ktoś pozycjonuje zawodowo czy nie.

Generał, jak ktoś ma moderowany, darmowy katalog i chce zyskać trochę wpisów to dzięki takim automatom musi poświęcić więcej czasu na usuwanie syfu. Dobrze, że jest nie tylko ta nieszczęsna reCaptcha. Przydałaby się jeszcze opcja definiowania własnych pytań, tak jak to jest w SMF, oczywiście jako dodatek do któregoś z wybranych zabezpieczeń captcha. Czyli byłoby jednocześnie zarówno zabezpieczenie captcha jak i pytanie.

mam ponad 500 easydirow, kazdy ma sie dobrze mimo setek dodawarek. przestancie w koncu narzekac ze pojawily sie dodawarki. wg mnie to koniecznosc, automatyzacja to podstawa w seo i ciesze sie ze w koncu jest normalnie dostepna dodawarka. jesli komus nie odpowiada niech doda platnosci.

wydaje mi sie ze wiele osob zapomnialo po co sa katalogi stron...

ps. sprawdzilem 10 ostatnio dodanych strona w platnym katalogu, wszystkie maja marny opis, strony sa na poziomie gimnazjum, opisy zawieraja bledy, jeden nawet adres mial zle, czesc ma opisy te same dodawane do innych katalogow, a juz absolutnie nikt nie przeczytal regulaminu, gdzie napisane jest iz sa wymagane 2 rozne opisy.... wiec co mi za roznica czy to idzie z automatu czy recznie, skoro to i tak syf jest.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności