Skocz do zawartości

Czy linkowanie jeszcze cokolwiek daje?

kamil1

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie same odczucia;

też mi spadło kilka dinozaurów, i od października reakcja żadna, albo mało zauważalna;

natomiast nowe strony, na podobne czy wręcz takie same hasła pozycjonują się bez problemów;

W sumie mam podobne doświadczenie, dlatego właśnie przygotowuje się do wprowadzenia zmian na jednej z takich stron (ulepszenie treści, zmiana skryptu, podlinkowanie tematyczne). Zobaczymy jaki bedzie efekt.

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zgadzam się z wami w całej rozciągłości. Na te "dinozaury" (a jedna domena już 7 letnia) nie tylko nie działają linki, ale nie działa nawet przenoszenie mocy dzięki 301... Wszystko po październikowych zmianach. Może na anglojęzycznych forach coś piszą o "październikowych dinozaurach" ? Orientujecie się ?

Ja też mam jedną taką domenę.

Jak przyklejona "kropelką". Od kilku miesięcy ta sama pozycja. Gdybym we wszystkie domeny włożył tyle pracy co w tą, to cały top od 1 do 30 byłby mój :)

M

A odpowiadając na pytanie - tak, oczywiście daje :aniolek:

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

A próbowaliście może napisać do Google o ponowne rozpatrzenie zasad indeksowania tych październikowych witryn ? Być może jest to jakiś błąd algorytmu o którym zapomnieli i takie zgłoszenie odniosło by skutek ? Sam nad tym dumam czy nie wysłać, tylko zastanawiam się co tam napisać

Mam stronkę PR4 od 7 lat w sieci, pozycjonowana z bardzo dobrych zaplecz, bardzo dużo linków naturalnych.

Po zawirowaniu wyników google sprzed kilku miesięcy stronka mi spadła na właściwie wszystkie frazy średnio o 8 miejsc w dół.

Od tamtego czasu przyłożyłem się bardziej do linkowania z dobrych serwisów. Przez ostatnie klika miesięcy dodałem jakieś 70 linków z PR3-4 i pozycje praktycznie nie zmieniły się. W googlach na kluczowe frazy wyprzedzają mnie jakieś świeżynki z PR0 z dziesięcioma linkami z katalogów na krzyż.

Co się dzieje? Czy Wy też zauważacie spadek efektywności linkowania?

Daje, ale w sumie niewiele (jakies 85% całego SEO). Najwazniejsze sa metatagi i wysoki PageRank na toolbarze :-) https://googlewatchers.info/seo/lista-mitow-seo-part-one/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności