Skocz do zawartości

pytania ,,świeżaka"

lorek88

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłam sobie listę najlepszych darmowych 30 blogów presell (od pr 1-3)

i teraz pytanie :

3 unikalne artykuły-po 2 linki-ten sam blog

czy to ma sens ? czy jeżeli będę dodawać unikalny artykuł + 2 linki do różnych podstron to będzie to miało sens ? Nie mam dobrej listy blogów-mam tylko te 30 a chcę na nich dać łącznie około 100 unikalnych artykułów ale nie wiem czy nie będzie to wyrzucenie czasu i pieniędzy w błoto.

Czy lepiej do jednego bloga,1 artykuł czy spokojnie do jednego mogę wiele byleby unikalne ?

i jak to jest jeżeli linkiem będzie podstrona.Czy w google na frazę np ciuchy wypozycjonuje się główna np ciuchy.pl czy na tą podstronę?

trochę chaotycznie ale mam nadzieję,że da się czytać ;)

Witam

IMHO - w miarę dobrych WP masz naprawdę dużo - zapoznaj się np z listą Mar'a

dodawaj po jednym art na każdy WP, zawsze to jakaś dywersyfikacja

link do strony głównej plus link do podstrony jest ok, pod warunkiem że na różne anchory ( w jednym tekście)

edit: poprawiony link

Gigacat - moderowany katalog stron

Pani lorek88! Nie płacz tylko dodawaj ;) a jak będziesz dodawała w ciągu dnia np. 10 artykułów do 10 precli to w tym czasie znajdziesz kolejnych parę ciekawych blogów i zawsze je sobie zapisuj.

Przeszukaj też dział precle i wybierz te które jeszcze żyją i je zapisuj i opisuj, żebyś potem wiedziała gdzie ile znaków, gdzie warto dodać najpierw, czy jest słaby, czy średni, czy super extra mocny... ;)

SEO, SEO i SEO

ja bym z preclami w ogóle poczekał do aktualizacji algorytmu. A swoją drogą, co to jest za problem napisać tekst jeden z synonimami. Toż to chwila roboty, a i wiele watpliwosci rozwiewa...

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

gdzieś czytałam,że lepsze unikalne niż synonimy.

Mi precle wystarczają ,chcę się wypozycjonować na frazy,które mają max 200.000 wyników

już 3 frazy są w top 10 ale właśnie nie wiem co z kolejnymi :)

1.Wiadomo że teksty unikalne są lepsze od synonimów, ale ile więcej czasu trzeba poświęcić na pisanie każdego unikalnego tekstu niż posłużenia się synonimami.

2.Ilość wyników nie odzwierciedla trudności wypozycjonowania na tą frazę. Skoro już mówisz o frazach na jakie pozycjonujesz swoją stronę, to dobrze by było podać jakiś konkretny przykład.

Precle nie są tak skuteczne jak kiedys.

Mawiają też że:

Katalogi nie są tak skuteczne jak kiedyś.

Blasty na profile nie są tak skuteczne jak kiedyś.

SWL rotacja nie jest nie tak skuteczna jak kiedyś.

SB nie jest nie tak skuteczny jak kiedyś.

W ogóle coś zostało? :)

Precle nie są tak skuteczne jak kiedys.

Mawiają też że:

Katalogi nie są tak skuteczne jak kiedyś.

Blasty na profile nie są tak skuteczne jak kiedyś.

SWL rotacja nie jest nie tak skuteczna jak kiedyś.

SB nie jest nie tak skuteczny jak kiedyś.

W ogóle coś zostało? :)

Też mnie bardzo to interesuje. Dopiero zacząłem się bawić w te klocki i skupiam się głównie na preclach. Czy pozostały nam jedynie metody zgodne z wytycznymi Google;)? Co jest teraz trendy?

czy google nie da mi bana na wyszukiwarkę

Wiele leni prawdopodobnie ma bana na google, bo nie chce im się nic szukać. Tobie zapewne chodzi o bana na domenę? Nie dostaniesz, te 1k linków to nie jest duża liczba linków.

@aukcja - spróbować możesz, lecz jeżeli masz czas, to lepiej kupić za te 20 zł trochę tekstów 1,5k-więcej znaków, i dodać do lepszych precli. Wtedy masz pewność skąd pochodzą twoje linki ;)

Precle nie są tak skuteczne jak kiedys. Dodaj ewentualnie do tych moderowanych i duzym pr. Na inne nie warto czasu poświęcic.

Tu się nie zgodzę, moderowane precle z dobrym pr maja może większą moc niż te zwykłe.. Ale nadal link to link, skupiając się jedynie na tych dobrych linkach pozycjonowanie będzie kosztowało dużo za dużo i zajmie zbyt wiele czasu:) Czasami lepiej zdobyć 10 słabych linków niż jednego lepszego:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności