Skocz do zawartości

Kilka pytań odnośnie strategii pozycjonowania serwisu.

Luktoja

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie ogólne pytanie odnośnie pozycjonowania serwisu pod Google, serwisu który

wrzuciłem na całkiem nowy skrypt. Dla informacji podam, że jest to serwis rozrywkowy:

filmiki, obrazki itd. Ma już 6 lat i PR=4. Serwis był pozycjonowany tylko na jedną flagową

frazę i ta fraza była umieszczana wszędzie, czyli: meta tagach, title, altach, treści strony itd).

Generalnie przyjąłem taką opcję, że na nowym skrypcie chcę zamiast jednej dać trzy

frazy (te dwie dodane są dużo mniej oblegane od tej pierwszej) i chciałbym aby serwis

znalazł się na wysokich pozycjach nie na jedną ale na wszystkie trzy frazy. Oczywiście

frazy także będą występowały w treści strony wszędzie gdzie się da.

Pytanie 1: Czy dobrze przewiduję, że serwis spadnie na tą pierwszą frazę ale na te dwie

w miarę będzie widoczny w googlach (powiedzmy top 10 stron wyszukiwania)?

Pytanie 2: Czy katalogowanie na te frazy i systematyczny przysrost podstron wystarczą

aby osiągnąć cel jakim są wysokie pozycje na te trzy flagowe frazy?

Pytanie 3: Słyszałem, że google potrafi wypierdzielić z wyników wyszukiwania strony,

które mają tzw. "nagły przyrost podtron". Co to znaczy nagły? Jest jakaś liczba, która

to określa?

Druga rzecz jest taka, że znalazłem też ok 50 fraz, które są średnio oblegane i

chcę je umieszczać w tagach np filmików czy obrazków. Może się wydawać dużo,

ale w serwisie jest dużo treści. Jak ktoś wpisze dany tag (czyli frazę) w Google

to chciałbym aby wysoko ukazał się właśnie mój serwis.

Pytanie 4: Czy to dobre posunięcie?

Pozostaje także kilkanaście fraz, które są mało oblegane i chce je dodawać np w

tytułach filmów (nie w tagach).

Pytanie 5: Czy te najmniej oblegane frazy powinienem umieścić w tytułach filmów/obrazków?

Przepraszam za amatorski opis, ale nie jestem SEO ani nikim takim :) Bardzo proszę o

pomoc, jest to dla mnie ważny projekt. Pzdr.

ad1 Zmniejszenie wagi słów kluczowych na stronie = teoretycznie spadek w SERPach.

ad2 W ciemno nie da rady powiedzieć. Sprawdź sobie konkurencyjność, jak Twoi rywale linkuj, gdzie linkuj - na jakich stronach pojawiaj sie linki. Czyli nie mniej nie więcej wykonaj analizę konkurencji, standardowa procedura podczas zabierania się do planowania kampanii.

ad3 Nie słyszałem jeszcze o tym, jak ktoś z forumowiczów posiada więcej informacji chętnie też się doinformuję :)

ad4 Tak dobre

Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe.

Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/

Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @.

Pytanie 3: Słyszałem, że google potrafi wypierdzielić z wyników wyszukiwania strony,

które mają tzw. "nagły przyrost podtron". Co to znaczy nagły? Jest jakaś liczba, która

to określa?

Jeśli będziesz walił spam to nie licz na sukces jeśli będą to naturalne przyrosty i strona nie będzie powielać tej samej treści i każda podstrona będzie zawierała dobry tytuł i zgrabne meta to duży przyrost linków wewnętrznych będzie pozytywnym aspektem twojej strony i google bot będzie bardziej i częściej odwiedzał stronę.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności