Skocz do zawartości

Wpisy się nie dają backlinka.

sargon162

Rekomendowane odpowiedzi

Wpisując różne frazy w Google odnajduje swoje wpisy powysyłane publikerem. Są to wpisy z bezpośrednim linkiem na domenę lub wpisy podlinkowyjące.

Ale większość tych wpisów nie daje mi backlinka.

Dlaczego tak jest? Sprawdzałem BL majesticseo.com

Jak tak teraz patrze to google widzi te wpisy które używałem do podlinkowywania.

Wpisałem właśnie "elektryk radom" i znajduje mnóstwo wpisów podlinkowujących ale wpisów prowadzących do domeny bezpośrednio znalazłem tylko jeden.

Tak jakby Google olewało link w tych wpisach podlinkowujących i nim nie podążało.

Może jest to wina tego że wpis podlinkowujący ma taki sam anchor jak linkujący... i może tutaj jest błąd?

Po co ma patrzec w yahoo - google ma miec zaindexowany backlink bo tu chodzi o pozycje w google a nie w yahoo.

dokładnie i wadą wielu z tych narzędzi do sprawdzania ilości BL jest to, że korzystają tylko z bazy Yahoo, a przecież Yahoo i Google to dwie różne wyszukiwarki, no chyba, że o czymś nie wiem i nie wszystkie strony, które są w indexie wyszukiwarki Google są również w bazie Yahoo, a wpis zaindeksowany przez googlebota nie musi od razu być zaindeksowany przez bota yahoo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności