Skocz do zawartości

Bin Laden is dead.

G.Krawczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Heh, wczoraj wieczorkiem jeszcze troszkę rzuciłem okiem na TV i pierwsze, co mnie uderzyło, to wszechobecne paski ku dołu ekranu głoszące (parafrazując): "Zabicie ~Ladena to spektakularny sukces Obamy". Potem pokazali tańczących na ulicy Amerykanów ze szczęścia (nie wiem po co się tak cieszą, skoro śmierć tego człowieka i tak nic nie zmieni, tak, wiem wiem, on był symbolem zamachu na WTC itp. itd. sratatata).

A co do artykułu, zalazłem coś takiego:

Boże! Lepiej, by te wieści, które podał portal WikiLeaks (jak dotąd wciąż mający opinię rzetelnego dostawcy informacji o sekretach zachodnich spec-służ:) przeczytali tylko internauci o stalowych nerwach. Serwis dotarł i rozpowszechnił informacje o tajnym przesłuchaniu w Guantanamo Chalida Szejka Mohammeda, najstarszego wiekiem członka Al-Kaidy. Twierdzi on, że Europa może się teraz spodziewać detonacji bomby atomowej, którą posiada organizacja(...)I ma ją zdetonować, jeśli Osama bin Laden zostanie schwytany lub zabity.

https://www.fakt.pl/Al-Kaida-Odpalamy-bombe...y,102642,1.html

Kolejna masowa podnieta po ślubie K i W.

gdzieś zaginęła...

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie wiem ile lat mieliście w tamtym czasie, też pewnie koło dziesięciu, ile z tamtych wydarzeń spoglądając na klocki w dłoni i tv na przemian pamiętacie. Panowie to już 10 lat!

niektórzy wtedy zmieniali pieluchy drugiemu dziecku :)

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Na 99% amerykańce sami sobie walnęli w WTC, a cały ten terroryzm to tylko przykrywka żeby odbierać ludziom swobody obywatelskie. Nie zdziwiłbym się jakby w przyszłości zdetonowali w EU/US tą rzekomą bombę atomową, żeby dostać zielone światło na atak na Iran i inne państwa.

Jak patrze na tych amerykanów co wyszli na ulicę cieszyć się z sukcesu to mi się płakać chce...

edit: ostatnio panowie z drugiego obozu, czyli Putin i Łukaszenko także poszli w ślady swoich zachodnich kolegów i też postanowili wysadzić małe co nieco (nie mówię tutaj o Smoleńsku, cholera wie jak z tym było). Ludzie u władzy rozgrywają swoje parszywe gierki, a my zwyczajni ludzie będziemy cierpieć. Dla nich liczy się tylko pieniądz i władza, witamy w niewolnictwie XXI wieku, uwierzcie mi, będzie coraz ciekawiej!

Opinia publiczna bardzo negatywnie podchodzi do teorii spiskowych dotyczących np. wspomnianego WTC, robią z ich zwolenników pomyleńców i oszołomów.

Ja tam specem nie jestem i nie wypowiem się w kwestii podejrzanego zawalenia budynku, ale jeśli ktoś mnie spyta, czy są ludzie, którzy dla pewnych korzyści poświęcą kilka tysięcy swoich obywateli, odpowiem: tak.

gdzieś zaginęła...

Kinger czy to nie w fakcie trzymali kredens, kurz mordował i bili się kiełbasą krakowską? Widzę, że przeszli na większy kaliber i już niedługo nagłówek: "Mój sąsiad szejk chce mnie wysadzić bombą atomową"

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

Przecież to śmieszne [...], jedynie widać sens w:

- wzrost notowań na giełdzie ( co z tego że to tylko na pare dni)

- piar Obamy

"Potem pokazali tańczących na ulicy Amerykanów ze szczęścia (nie wiem po co się tak cieszą, skoro śmierć tego człowieka i tak nic nie zmieni, tak, wiem wiem, on był symbolem zamachu na WTC"

Niestety, ale może by posłuchać wywiadów - sami idioci.

Chodzi jedynie o kase, rope i ogólne dobro USA, z tego też powodu tak z tym zwlekali, bo na pewno wywiad już wcześniej miał wszelakie informacje dot. położenia najbardziej znanego terrorysty. Wybrali taki moment tylko i wyłącznie ze względów gospodarczo-ekonomicznych.

A jaki to sukces,

Fatalnie zorganizowana akcja, jak można nazwać 40 minutową strzelaninę na wrogim terytorium doskonale przeprowadzoną akcją komandosów, tam było tylko 4 uzbrojonych ludzi.

Przez 40 minut mogły przybyć z odsieczą 200 talibów, albo jakiś niewtajemniczony w plan oddział pakistańskiego wojska albo policji.

Takie rzeczy powinny być załatwione bez jednego głośnego wystrzału, cicho i precyzyjne, amerykanie mieli na to czas i środki.

Rozkaz był zabić Osamę, zbyt wiele osób obawiało się prawdy o zamachu na WTC. A dlaczego trwało to tak długo, ściganie Osamy to był doskonały biznes bez limitu środków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności