Skocz do zawartości

A jednak Panda już jest w Polsce

SzefoPolska

Rekomendowane odpowiedzi

Panda pandą ale nie wiem czy zauważyli, że robią coraz większy śmietnik w serpach. U mnie już dochodzi do parodii, że do strony docelowej ludzie docierają poprzez zapleczówki.... wszystko dlatego, że na niektóre frazy zaplecze sporo wyprzedziło strony docelowe. Co jeszcze ciekawsze, zapleczówka ma zaledwie 5 artów i jechana jest z publikera.

• Odpowiedzi 237
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
* Dziwne tylko że strona spadła tylko na katalogowane frazy

mówisz że dywersyfikujesz metody zdobywania linków pomiędzy frazy? nie jest to raczej zbyt mądre podejście bo przy zmianach algorytmu właśnie lecą Ci całe frazy na amen, zamiast delikatnych, łatwych do uzupełnienia spadków na wszystkich...

inna sprawa że ten cały mail z Google to jest w 3/4 szablon który leci do wszystkich którzy o coś takiego pytają, zupełnie jak obsługa klienta Allegro - w odpowiedzi na maila ma się wrażenie że nie piszą odpowiedzi tylko klikają checkboxy z odpowiednimi zdaniami, które automat skleja w maila

Polecam zapoznać się z artykułem https://www.wordtracker.com/academy/google-panda-farmer, jak ktoś nie radzi sobie z angielski może przetłumaczyć w google translatorze.

Pisze dlaczego może nas dopaść Panda i jak starać się z niej wyjść.

Ja też chyba złapałem to ustrojstwo i myślę że w moim prypadku był content strony który nie dokońca pasował do frazy na której byłem w top10.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Panda pandą ale nie wiem czy zauważyli, że robią coraz większy śmietnik w serpach. U mnie już dochodzi do parodii, że do strony docelowej ludzie docierają poprzez zapleczówki.... wszystko dlatego, że na niektóre frazy zaplecze sporo wyprzedziło strony docelowe. Co jeszcze ciekawsze, zapleczówka ma zaledwie 5 artów i jechana jest z publikera.

Potwierdzam, kilka mies. temu robiłem klientowi stronkę, ale się rozmyślił, no ale zdążyłem już ją zblastować bodajże 2 razy narzędziem podobnym do publikera, czyli dodającym z automatu precle. Arty były synonimizowane, z dobrą (wtedy) bazą. Stronka na frazę schody stalowe wpadła wtedy na top10, ale że klient się rozmyślił to ją porzuciłem, zostawiłem tylko standardowy index.html na hostingu. Teraz patrze po kilku miesiącach strona bez treści top 3, do tego chyba hosting się skończył i już nawet nie ma standardowej strony.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

Polecam zapoznać się z artykułem https://www.wordtracker.com/academy/google-panda-farmer, jak ktoś nie radzi sobie z angielski może przetłumaczyć w google translatorze.

Z tego artykułu wynika, że trzeba pozbyć się ze strony adsense i google analytics :) inaczej pomagamy wyhaczyć wyszukiwarce strony z większą ilością odrzuceń i mniejszą ilością odwiedzin.

Weź np. prościutką frazę : kredyty samochodowe.

Obejrzyj pewne stronki z TOPu. Popatrz na ich site: , popatrz na objętość kodu na stronie i co o tym powiesz ? Jaką wartość ma serwis o 'rekordowo' dużym site ? Jaką wartość ma serwis na który składa się kilka linijek kodu.....

Bardzo ciekawy przypadek - mistrzostwo świata. Zerknijcie na fraze "banki" - poddomena na identycznej domenie, site też 1 , zawartosc gorzej niz mizerna.......

Czyzby to stronki nalezaly do kolegi Zgreda ?

Nie wiem czy to panda ale dwie zapleczowki, linkowane tylko z swli i publikerem, skoczyły do top 10, a nastepna w top 20 :). Strona docelowa dalej w filtrze gdzieś w kosmosie. Dodam tylko ze na fraze jest okolo 30kk wyników. Chyba jade z 301 :)

Google z tymi algorytmami przedobrzył, coraz więcej syfu w serpach.

Chciałem jeszcze odnieść się do wpisu kolegi @wyciorex

Jeżeli użytkownicy trafiają poprzez zaplecze to znaczy, że dobrze je budujesz. Takim zapleczem można ratować się przed pandą. Jeżeli strona główna spadnie, a ma się zaplecze w topie, to można to wykorzystać. Dlatego zachęcam wszystkich do budowania "wartościowego" zaplecza. Wartościowe nie oznacza jakiejś super nowatorskiej treści. Wystarczy ładna szata graficzna i dobrze sklecony tekst. Strona musi wyglądać na zadbaną.

Zobaczymy co to będzie, u mnie na razie wszystko jak zwykle - coś tam w górę, coś tam w dół. Ale co do samej pandy to jest - jak kiedyś ktoś fajnie napisał - tak, jakby chcieć nauczyć maszynę oceniać wartość dzieł sztuki :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Nie wiem czy to panda czy nie ale straszliwie mi wyjadlo backlinki na kilka stronach ;o na jednej o 20 tys na drugiej tysiac. Druga smieciowa linkowana SB, ale tyle czasu sie wszystko trzymalo a t nagle taki szok w przeciagu 4 h. A pierwsza bez spamu i w tym pryapdku możliwe ze kilka stronom na ktorej byl link drastycznie spadl site. Poki co pozycje bez zmian.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności