Skocz do zawartości

A jednak Panda już jest w Polsce

SzefoPolska

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 237
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie wiem czy to panda czy nie ale straszliwie mi wyjadlo backlinki na kilka stronach

Mi też ścięło Backlinki w Yahoo, więc to pewnie większe czyszczenie z ich strony. Nie pierwsze zresztą.

Miał być konkretny temat o pandzie, a znowu się zrobiło "mi coś wycieło to chyba panda" "mi coś zjadło to na pewno panda" "nie, to nie panda" ;)

Dorzucę dla rozluźnienia: Nigdy nie mów, że nie chcesz Pandy:

:(

Robię ruch w IF.PL - SEO na dużą skalę

Hehe dziś o mal nie spadłem z krzesła a to za sprawą sprawdzania grupowego PR. Jak co miesiąc sobie odpalam grupowe sprawdzanie całego zaplecza i co się okazało jeden z katalogów WEBMINI bez linków przychodzących jeszcze na subdomenie totalnie zalany spamem istniejący 2 miesiące i mający podpiętego SWL'a dostaje PR3, dla mnie ten wskaźnik jest bez znaczenia ale wydawało mi się że są jakieś reguły nadające wartościom stron ale teraz to już mnie nic nie dziwi ;)

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

A moje zadbane i linkowane (choć niezbyt rozbudowane) precelki na zerze siedzą... i gdzie tu sprawiedliwość, gdzie tu Panda ;))

Ale wracając do Pandy... wg moich obserwacji jak na razie za dużo krzyku, za mało konkretów (komuś spadnie, komuś wzrośnie i od razu karci to biedne zwierzę ;)). Nawet jeśi ostatnie opisywane na PiO "efekty pandy" miały miejsce, to jest to tylko wstęp. Zanim cały algorytm wdroży się i ustawi serpy po nowemu to potrwa. Ja na razie w obserwowanej branży nie zauważyłem "rewelacji" choć zaplecza wyłażą na górę... pewnie Panda działa od d.py strony :)

Sądząc po wczorajszych jajach z wyglądem googla i tym, że moja strona przez dobre 2 tygodnie zaczęła skakać jak głupia raz w jedną, raz w drugą, a wczoraj wyleciała z serpów (czekam kilka dni, zobaczymy czy wróci), to coś może być na rzeczy.

Drugą opcją jest awaria G i próba odtworzenia danych.

Dla wszystkich, którzy wiedzą, co to są Góry! Nówka nierdzewka i w dodatku całkiem darmowy Katalog Stron Internetowych - zapraszam do dodania się ;)

Potwierdzam... u mnie od dwóch tygodni bardzo mocna strona od lat utrzymująca się na wysokich pozycjach - polecała hen hen daleko. Google odpisało, że nie nałożyli żadnego filtra, więc wygląda to na zmianę algorytmów Google, niestety jak widać nowy algorytm najlepszy nie jest ;/

A ja tam zauważyłem u siebie działanie Pandy. Pozycjonuję stronę www.e-kotwica.pl, na frazę Kotwica Kołobrzeg.

Do tej pory wyprzedzała mnie strona kotwicakolobrzeg.pl, która tylko kopiuje teksty, nie ma nic własnego. Wczoraj moja strona wskoczyła o trzy pozycje wyzej, a owa kotwicakolobrzge.pl spadła o cztery pozycje. Coś w tym musi być.

Kotwica Kołobrzeg - jedyna racjonalna strona Kotwicy

Tworzenie stron www, pozycjonowanie - Kołobrzeg - Najlepsze usługi webmasterskie oraz SEO za najniższe ceny

Darmowy Katalog SEO - moderacja w 12 godzin

Potwierdzam... u mnie od dwóch tygodni bardzo mocna strona od lat utrzymująca się na wysokich pozycjach - polecała hen hen daleko. Google odpisało, że nie nałożyli żadnego filtra, więc wygląda to na zmianę algorytmów Google, niestety jak widać nowy algorytm najlepszy nie jest ;/

Jedni się cieszą (cytat na dole), a drudzy się smucą (cytat na górze) :)

A ja tam zauważyłem u siebie działanie Pandy. Pozycjonuję stronę www.e-kotwica.pl, na frazę Kotwica Kołobrzeg.

Do tej pory wyprzedzała mnie strona kotwicakolobrzeg.pl, która tylko kopiuje teksty, nie ma nic własnego. Wczoraj moja strona wskoczyła o trzy pozycje wyzej, a owa kotwicakolobrzge.pl spadła o cztery pozycje. Coś w tym musi być.

A ja nie mam linków w sygnaturce :)

a co się stało z Coffeiną?? Panda wypiła do śniadania??

A na poważnie, wtedy były identyczne rozmowy. Zmiany pozycji w Google od zawsze były i pewnie zawsze będą. Podobnie jak wyniki i reakcje googla, które przeczą wszelkiej logice i wiedzy pozycjonerskiej.

RobRob

a co się stało z Coffeiną?? Panda wypiła do śniadania??

Ba, kto by się tym przejmował. Za pół roku przyjdzie godzilla i zeżre pande i dalej będzie tak samo.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności