Skocz do zawartości

A jednak Panda już jest w Polsce

SzefoPolska

Rekomendowane odpowiedzi

strona przez pierwsze 1,5 roku była przykładowo o rybkach akwariowych a po 1,5 roku stwierdziłem ze bardziej mnie interesuje zwierzyna leśna, której nie chciało mi się już karmić linkami i wegetowała przy publiczności 2,5k dziennie do zeszłego tyg. W połowie tyg jednak w lesie pojawiła się panda która zwiększyła publiczność wegetującym zwierzynom leśnym obecnie o 170% bez żadnej promocji mojego lasu...

• Odpowiedzi 237
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wszem i wobec ogłaszam, że wg. mnie, Panda weszła do Polski na 100%

Znowu przytoczę przykład e-kotwica.pl . e-kotwica.pl to przekierowanie do mkpkotwica.futbolowo.pl

Dzisiaj strona www.e-kotwica.pl na frazę Kotwica Kołobrzeg wskoczyła na drugie miejsce, a w ogóle nie pozycjonowana mkpkotwica.futbolowo.pl na trzecie.

Jednocześnie zauważyłem też znaczny spadek stron, które kopiują teksty.

Kotwica Kołobrzeg - jedyna racjonalna strona Kotwicy

Tworzenie stron www, pozycjonowanie - Kołobrzeg - Najlepsze usługi webmasterskie oraz SEO za najniższe ceny

Darmowy Katalog SEO - moderacja w 12 godzin

Autor tematu też niech się wypowie...

Dziękuje... Otóż minęło miesiąc czasu od kiedy spadłem na łeb, myślałem że to filtr, odpisali z google że to nie filtr, a zmiana algorytmu,

Co zrobiłemod ostatniego czasu??

1. Dołożyłem tekstu na który się pozycjonuje, poprawiłem metatagi, kontynuuje linkowanie i wracam do dawnych pozycji...

Panda tu panda tam, panda sieje postrach ale co ta panda poprawiła. Jedni zauważyli, że strony które kopiją tekst lecą na łeb na szyje inni twierdzą że strony mocno podlinkowane także lecą w obecnym czasie za przyczyną naszej pandy itp. itd. Wszystko Oki panda miała zrobić porządek w indeksie, wywalić barachło żeby zrobić miejsce na troche lepsze barachło .

Ale jak chociaż troche wytłumaczyć teraźniejsze działanie algorytmów googla? Jak np. wytłumaczyć, że strony z eleganckim contentem na kilkuletnich domenach dostały ni to filtra ni to Bana, a strona która ma same reklamy z pp wprawdzie pobierane xml (ala content jest)dostała dodatkowe linki. Myślałem że po tylu latach łapania się za łeb z góóglem już coś o nim trochę wiem ale jak zobaczyłem dodatkowe linki na stronie której w ogóle nie powinno być w indeksie, to siedziałem z rozdziawionym dzibem z pól godziny. Teraz to szczerze zastanawiam się co właściwie się liczy i co jest stratą czasu a co przyniesie wymierne korzyści.

Ja u siebie zauważyłem spadek od 10 do 30% ruchu ok. 3 tygodnie temu, natomiast teraz wszystko wraca do normy. Dodam, że dbałem o linki i nie umieszczałem odnośnika gdzie popadnie.

Edycja: To nie była wina pogody bo teraz jest jeszcze ładniejsza :)

gdzieś zaginęła...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności