Skocz do zawartości

A jednak Panda już jest w Polsce

SzefoPolska

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 237
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Też myślę że Pandy (w sensie całej zmiany algo) jeszcze nie ma. Ale na 100% jak wprowadzano pande, to na wielu serpach polsce mocno zatańczyło. Co ciekawe do top10 powskakiwały strony skoszone przez Kawkę, po tych ładnych kilku tygodniach większość z nich powoli spada. Mam wrażenie że zmniejszono (lub usunieto?) wpływ Caffeine (być może np. kryteria filtrów zostały ograniczone).

Być może Panda potrzebuje dłuższego czasu w celu przeliczenia zasobów i stąd opóźnienie. A co do innej struktury linków w polsce to mnie to zaciekawiło - IMHO jesteśmy potężni w SWL'ach (co żadnym po prawdzie zaszczytem nie jest), ale zobaczymy.

ja tam nie wiem czy panda jest czy jej nie ma, w moich odczuciach to cały czas jest tak samo od wielu lat, raz w górę raz w dół...

... no ale skoro na 3camp #26 – Google Marketing dziś czyli 31 maja o 18 będzie poruszany temat "Panda Update – na czym polega update i jak się na niego przygotować?" to może coś jest na rzeczy.

niestety osobiście tam dziś być nie mogę, więc na razie się nie dowiem, jednak będę miał zastępstwo i relacje..

Zaobserwowałem drastyczny spadek Yahoo link dla domeny głównej i całego zaplecza od 29 maja, jak tam sytuacja wygląda u Was?

Wyleciały mi 90 % linków z katalogów mini i easy i podobnego szajsu, moc miały marna ale miło było popatrzeć na ilość :D

• 3 tygodnie później...

Panda zrzuca w dół powielane treści. Ceneo to najlepszy przykład portalu z powielanymi tekstami (opisami produktów). Ta strona teoretycznie jest na pierwsze śniadanie Pandy :)

Programowanie aplikacji internetowych, zaawansowane portale, autorskie sklepy i skrypty na potrzeby SEO - seotarget.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności