Skocz do zawartości

Jak zwiększyć lojalność użytkowniczek?

Rekomendowane odpowiedzi

Pomożenie mi zinterpretować google analityc w kwestii lojalności użytkowników? Wydaje mi się, że mam słabą lojaność użytkowników na mojej stronie. Chodzi o czas od poprzednich odwiedzin. Jeśli chodzi o długość odwiedzić i ilość odsłon to nie jest wcale tak źle. Jak dodawałam artykuły codziennie to mialam czasem nawet średni czas na stronie pół godziny, a czasami 40 minut.

Jak myślicie dlaczego mam tak słabą lojalność użytkowników? Przecież artykuły widać ich interesują bo długość odwiedzin nie jest mała. Jednak nawet wtedy jak dodawałam artykuły codziennie i starałam się pisać ciekawe teksty to lojalność wzrosła tylko o pół procenta.

Co mogę zrobić aby podnieść lojalność?

(Nie wiedziałam czy założyć temat tu czy w dziale - ocena stron)

Dodaję nowy artykuł raz na 4, 5 dni

średni czas spędzony w witrynie - 10 minut

pierwsze odwiedziny - 65%

tego samego dnia - 30%

1, 2, 8... dni temu - po ok. 1%

Jak dodawałam artykuły codziennie to było -

pierwsze odwiedziny 49%

tego samego dnia - 43%

1, 2, 8... dni temu - po ok. 1,5 %

średni czas spędzony w witrynie - 20 minut

Co kilka dni ktoś się rejestruje na mojej stronie. Ale niewiem po cobo to się z niczym niewiąże. żeby dodać komentarz nie trzeba być zarejestrowanym ani nie mam forum.

Moim zdaniem, żeby ktoś wrócił na stronę to musi albo dodać stronę do rss (jeżeli to strona z Twojej stopki to chyba nie ma na niej) albo dodać do zakładek (lub inne miejsce gdzie kolekcjonuje linki). Nie wyobrażam sobie żeby ktoś zapamiętywał strony.

Ja do zakładek dodaję strony:

- znalazłem coś ciekawego, ale nie mam czasu wszystkiego przejrzeć,

- ciekawą stronę, która zawiera informacje, z których dziś lub w przyszłości będę chciał skorzystać,

- dobre strony z tematyki której się interesuję,

- często na nie trafiam kiedy czegoś szukam w wyszukiwarce,

- z informacjami (datami, statystykami, wykresami, faktami), których nie chce mi się pamiętać.

Może w czymś Ci się przyda.

Pozdrawiam

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

Moim zdaniem, żeby ktoś wrócił na stronę to musi albo dodać stronę do rss (jeżeli to strona z Twojej stopki to chyba nie ma na niej)

A jak zrobić -dodaj do rss? Ja mam w joomli taką opcję, że w artykule można zrobić chyba dodaj do rss

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności